Saturday, April 21, 2007

Halang MAFREL dari buat pemantauan pilihanraya ijok.

pilihanraya kini     11:29 PM    


Penduduk Ijok mesti menghalang kehadiran mereka.

MAFREL atau Malaysian For Free Elections. Dimulakan pada 1999, tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan. 3 org pekerja bergaji US Dollar . Diketuai Oleh Malek Hussin sahabat Anwar Ibrahim.

Mendapat pembiayaan National Endowment for Democracy (NED) (sila semak laman web NED www.ned.org). Badan ini ahlinya banyak dianggotai oleh Yahudi. Anggota ANFEL (Asia Network for Free Election). Membuat penyelidikan dan pemantauan pilihanraya.

Mafrel hadir pada penamaan calon 3 April 2007, Kompleks Japerun Bukit Bulat.Difahamkan mereka juga telah mendapat kebenaran SPR untuk membuat pemantauan pilihan raya.

Namun timbul persoalan jika MAFREL bukan badan berdaftar mengapa MAFREL dibenarkan membuat pemantauan pilihan raya? mereka tidak layak untuk berbuat sedemikian. Selain itu anggota MAFREL dianggotai oleh ahli parti Keadilan. tidakkan ini bias?

Adalah jelas MAFREL digunakan oleh Anwar Ibrahim bagi tujuan kepentingan peribadinya. justeru pihak kerajaan mesti menghalang pertubuhan ini daripada membuat pemantauan.

Jika MAFREL mendapat pembiayaan National Endowment for Democracy (NED) (Tajaan kerajaan Amerika) adalah jelas MAFREL merupakan bertujuan menjual negara ini kepada Amerika Syarikat.

Tidak kah wajar mereka ini dihalang? Penduduk ijok mesti menghalang kehadiran mereka.

0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.