Thursday, November 29, 2007

HINDRAF & Segelintir India yang tidak tahu bersyukur..

pilihanraya kini     2:04 PM    

HINDRAF dan Segelintir India yang tidak sedar diri harus sedar pengorbanan bangsa Melayu di negara ini.


Samseng India geng mana ni?

Pendapat 1

"Dont know if these guys realise that Indian votes dont count much in our elections cos they are all on seats borrowed fr Malays..in India no new Mosque is allowed 2 b buit so much so in Bombay friday prayers are held twice or thrice in a mosque with "excessive" umaah...in Bali Hindus just wrap they build shirines or temples on d sites! Besides, even Suraus are torn down buitl illegally! Democratic rights does not include ignoring legilation made by democratically eleted representatives. If SPR cheats how come there are so many oppositions seat and one entire state run by an opposition party for 20 years? And how come PKR recently won state seat in Sarawak? Malaysian Indians shud practice some introspection as advocated by the Hindu relegion instead of blaming others. In a multi-racial society, everyone shud introspect! It's doubly dangerous if one blames only others for one's problems'.


Pendapat 2 (Surau haram juga diroboh)

Kerajaan tidak ada diskriminasi dalam pelaksanaannya merobohkan rumah2 Ibadat yang haram (tidak dibina atas tanah haram atau tak ikut prosdur/undang2). Jangan lupa kerajaan BN juga merobohkan surau/masjid sedemikian di Terengganu dan Selangor. Dan mana ada yang diroboh oleh kerajaan atas tanah milik sendiri oleh mana-mana persatuan hindu? JIka betul kerajaan diskriminasi, kenapa Batu Caves tak tersentuh? Begitu juga patung-patung buddha yang semakin lama semakin besar patung-patungnya tapi kerana itu berada atas tanah milik templewat maka tidak pernah dirobohkan. Kerajaan ikut undang-undang yg dibuat secara bersama oleh semua kamu di parlimen. Kaum India yang tidak ada kerusi majoriti pun diberi kerusi oleh kawasan majoriti Melayu, semata-mata hendak beri peluang kepada mereka agar boleh membuat perundangan secara bersama. Oleh itu fikirkan apa agenda pemimpin-pemimpin tertentu kaum India dan kenapa sekarang? Apakah mereka ini (segelintir pemimpin India bukan dalam kerajaan) ikhlas mahu hidup dalam masyarakat majmuk? atau adakah mereka itu buta fakta dan dihasut oleh pihak ke-3?

Pendapat 3 (Tak Suka Malaysia sepatutnya buat permohonan pulang ke India)

Patut kerajaan sediakan kapal free for those yang menyesal tinggal di Malaysia. Anyway The Lord Reids committe comprised of 2 Britons an Australian an Indian and a Pakistani. Oleh itu kita tidak terlibat dalam membuat undang-undang, cuma bagi pandangan. Oleh itu kenapa Inda bising-bising sangat,judge dia yang terlibat.

Pendapat 4 (Kalau India tidak faham cakap Melayu)

Mahkamah Klang telah membebaskan tiga penganjur utama himpunan Hindraf yang ditahan jumaat lepas atas dakwaan bahawa Akta Hasutan. Hakim membuat keputusan itu kerana pihak pendakwa gagal mengemukakan terjemahan ucapan-ucapan peguam P. Utayakumar P Waythamoorthy dan V Ganapathy Rao dalam bahasa Tamil yang didakwa berbau hasutan. Bagaimanapun mereka boleh didakwa semula jika sabit kesalahan. Hadir sama di mahkamah ialah Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang.

KOMEN: Patutlah Polis tak faham....mereka tidak pandai cakap Melayu!!!! jangan-jangan baru masuk dari India....!!!

Pendapat 5 (India HINDRAF Bertuankan bapa penjajah Britain)


HINDRAF minta kerajaan Britain bawa kerajaan Malaysia ke Mahkamah Dunia- Surat HINDRAF kepada Perdana Menteri Britain menuduh orang Melayu, terutama yang ada kuasa, membunuh India secara sistematik. Senangnya nak jadi RASIS, cuma perlu ada kelulusan undang-undang. Bolehlah bertopengkan sebagai peguam dan buat tuduhan perkauman. Banyak peguam India di negara kita belajar undang-undang inggeris, malah ada juga peguam Melayu yang berfikiran macam peguam india. Entah apa penyakitnya mereka ini. Pengajian undang-undang ala barat banyak membawa masalah kepada orang Islam. Macam-macam tuduhan dilemparkan kepada orang Melayu, khususnya UMNO & Kerajaan sekarang yg dikatakan didominasi oleh Melayu. Mereka lupa bahawa kalau Malaysia juga ikut amalan demokrasi mcam Singapura dan kebanyakan tempat mereka tidak ada kawasan majoriti (hanya 8 peratus kalau nak mengikut dakwaan mereka sendiri). Soalnya bolehkah kita percaya Barat yang cuba ditarik bagi menjadi pembela dan hakim mereka? Apa hak Britain ke atas kita?dan kenapa Britain? kenapa tidak India? agak pelik juga? Kenapa? agaknya hanya Anglo-Saxon sahaja yang boleh berlaku adil dan bertamadun...betul ke?


0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.