Thursday, November 29, 2007

HINDRAF & Segelintir India yang tidak tahu bersyukur..

HINDRAF dan Segelintir India yang tidak sedar diri harus sedar pengorbanan bangsa Melayu di negara ini.


Samseng India geng mana ni?

Pendapat 1

"Dont know if these guys realise that Indian votes dont count much in our elections cos they are all on seats borrowed fr Malays..in India no new Mosque is allowed 2 b buit so much so in Bombay friday prayers are held twice or thrice in a mosque with "excessive" umaah...in Bali Hindus just wrap they build shirines or temples on d sites! Besides, even Suraus are torn down buitl illegally! Democratic rights does not include ignoring legilation made by democratically eleted representatives. If SPR cheats how come there are so many oppositions seat and one entire state run by an opposition party for 20 years? And how come PKR recently won state seat in Sarawak? Malaysian Indians shud practice some introspection as advocated by the Hindu relegion instead of blaming others. In a multi-racial society, everyone shud introspect! It's doubly dangerous if one blames only others for one's problems'.


Pendapat 2 (Surau haram juga diroboh)

Kerajaan tidak ada diskriminasi dalam pelaksanaannya merobohkan rumah2 Ibadat yang haram (tidak dibina atas tanah haram atau tak ikut prosdur/undang2). Jangan lupa kerajaan BN juga merobohkan surau/masjid sedemikian di Terengganu dan Selangor. Dan mana ada yang diroboh oleh kerajaan atas tanah milik sendiri oleh mana-mana persatuan hindu? JIka betul kerajaan diskriminasi, kenapa Batu Caves tak tersentuh? Begitu juga patung-patung buddha yang semakin lama semakin besar patung-patungnya tapi kerana itu berada atas tanah milik templewat maka tidak pernah dirobohkan. Kerajaan ikut undang-undang yg dibuat secara bersama oleh semua kamu di parlimen. Kaum India yang tidak ada kerusi majoriti pun diberi kerusi oleh kawasan majoriti Melayu, semata-mata hendak beri peluang kepada mereka agar boleh membuat perundangan secara bersama. Oleh itu fikirkan apa agenda pemimpin-pemimpin tertentu kaum India dan kenapa sekarang? Apakah mereka ini (segelintir pemimpin India bukan dalam kerajaan) ikhlas mahu hidup dalam masyarakat majmuk? atau adakah mereka itu buta fakta dan dihasut oleh pihak ke-3?

Pendapat 3 (Tak Suka Malaysia sepatutnya buat permohonan pulang ke India)

Patut kerajaan sediakan kapal free for those yang menyesal tinggal di Malaysia. Anyway The Lord Reids committe comprised of 2 Britons an Australian an Indian and a Pakistani. Oleh itu kita tidak terlibat dalam membuat undang-undang, cuma bagi pandangan. Oleh itu kenapa Inda bising-bising sangat,judge dia yang terlibat.

Pendapat 4 (Kalau India tidak faham cakap Melayu)

Mahkamah Klang telah membebaskan tiga penganjur utama himpunan Hindraf yang ditahan jumaat lepas atas dakwaan bahawa Akta Hasutan. Hakim membuat keputusan itu kerana pihak pendakwa gagal mengemukakan terjemahan ucapan-ucapan peguam P. Utayakumar P Waythamoorthy dan V Ganapathy Rao dalam bahasa Tamil yang didakwa berbau hasutan. Bagaimanapun mereka boleh didakwa semula jika sabit kesalahan. Hadir sama di mahkamah ialah Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang.

KOMEN: Patutlah Polis tak faham....mereka tidak pandai cakap Melayu!!!! jangan-jangan baru masuk dari India....!!!

Pendapat 5 (India HINDRAF Bertuankan bapa penjajah Britain)


HINDRAF minta kerajaan Britain bawa kerajaan Malaysia ke Mahkamah Dunia- Surat HINDRAF kepada Perdana Menteri Britain menuduh orang Melayu, terutama yang ada kuasa, membunuh India secara sistematik. Senangnya nak jadi RASIS, cuma perlu ada kelulusan undang-undang. Bolehlah bertopengkan sebagai peguam dan buat tuduhan perkauman. Banyak peguam India di negara kita belajar undang-undang inggeris, malah ada juga peguam Melayu yang berfikiran macam peguam india. Entah apa penyakitnya mereka ini. Pengajian undang-undang ala barat banyak membawa masalah kepada orang Islam. Macam-macam tuduhan dilemparkan kepada orang Melayu, khususnya UMNO & Kerajaan sekarang yg dikatakan didominasi oleh Melayu. Mereka lupa bahawa kalau Malaysia juga ikut amalan demokrasi mcam Singapura dan kebanyakan tempat mereka tidak ada kawasan majoriti (hanya 8 peratus kalau nak mengikut dakwaan mereka sendiri). Soalnya bolehkah kita percaya Barat yang cuba ditarik bagi menjadi pembela dan hakim mereka? Apa hak Britain ke atas kita?dan kenapa Britain? kenapa tidak India? agak pelik juga? Kenapa? agaknya hanya Anglo-Saxon sahaja yang boleh berlaku adil dan bertamadun...betul ke?


Friday, November 16, 2007

KAFIR HARBI MALAYSIA DAN ORG ISLAM YG BERSEKONGKOL DENGAN KAFIR HARBI HANCURKAN ISLAM


BERSEKONGKOL DENGAN KAFIR HARBI

MENGHANCURKAN ISLAM DI MALAYSIA

Al Quran membezakan antara kafir yang sanggup berdamai dengan orang Islam yang berbeza dari kafir yang bermusuhan terang-terangan dengan ummat Islam serta ajaran Islam. Jenis kedua ini dinamakan Kafir Harbi. DAP dan kawan-kawan Kafir DSAI adalah Kafir Harbi kerana sentiasa mempersoalkan ketua-ketua agama kita (Kesultanan& Peranan PM/MB selaku penasihat), mahkamah syariah dan sentiasa mencari kesalahan pemimpin Islam. Pada hal orang kafir Malaysia juga tak sunyi dari kesalahan (edar dadah, bapa pelacuran, along, judi, arak samseng dan lain-lain).

Lim Kit Siang pernah berkata "langkah mayat saya dulu sebelum bentuk negara Islam"
tapi Hadi Awang sanggup bersekongkol dengan DAP Kafir Harbi.

Anwar Ibrahim lebih teruk dari kafir harbi Malaysia. Dia menggunakan USA dan Kristian Jerman, Kanada dan Britain mempersoalkan Ketuanan Melayu. Pada hal ketuanan melayu berlaku sangat baik kepada Bukan Islam Malaysia. Bayangkan- kaum India yang majoriti di mana-mana kawasan Parlimen pun kita berikan kerusi. Tapi India seperti Sivarasah (sekarang orang kuat DSAI) tak marahkan Samy Vello (yg tamak & tak membantu India miskin dengan bersungguh). Dia marahkan UMNO. Adakah itu wajar? Bila mana mereka perkatakan korupsi mereka langsung tidak lemparkan tuduhan kepada golongan yang terlibat dengan jenayah berat kenapa?. Kenapa hanya persalahkan Melayu (Islam) sahaja? Fikirkan...

Wednesday, November 14, 2007

100 ribu yang gagal -Rakyat tolak Pembangkang

Setelah kita melihat kegagalan pembangkang yang didalangi PKR dan kumpulan IFC (Sivarasa Rasiah, Raja Petra, Tian Chua, NGO2) dengan memperbodohkan Haji Hadi Awang dan PAS perkara-perkara seperti berikut perlu di fikirkan oleh ahli-ahli PAS.

1). Kerjasama pembangkang PAS, PKR, dan DAP bersama Bar Counsil perlu dipersoalkan. Apakah niat kumpulan bar counsil terlibat sehingga sanggup menyediakan pasukan peguam dibawah pimpinan Sivarasa rasiah yang melindungi pesalah demonstrasi haram yg ditangkap.

2.) Gabungan parti pembangkang dgn kumpulan anti Islam seperti IFC (Interfait Commision) perlu dipersoalkan. IFC telah berjaya memperdayakan PAS dan PKR.
3) Rakyat tidak gemar pembangkang yang menyusahkan rakyat sehingga menyebabkan kesesakan jalan raya, kerugian perniagaan dan lain-lain lagi.
4) Pembangkang /penganjur sanggup menjemput Al Jazeera membuat liputan dan menyampaikan fakta dalam perhimpunan itu. Al Jazeera sekarang merupakan agenda barat menguasai dunia.
5) Peristiwa hujan lebat pada hari kejadian bukan secara kebetulan. Tetapi telah ditakdirkan. Difahamkan PAS mengadakan solat hajat sebelum itu memohon agar tidak hujan. Bagaimanapun pada hari kejadian, hujan turun dengan lebat sehingga menyebabkan ahli demonstrasi lari bertempiaran dan orng tidaj menyertai demonstrasi. Apakah Allah tidak mendengar dan menerima doa PAS? Allah lebih tahu PAS dan Keadilan yang suka menyeleweng agama.
6) kenapa Nik Aziz Mursyidul Am tdk turun berdemonstasi bersama BERSIH? adakah nik aziz telah tahu perhimpunan itu gagal?
7) Husam Musa hanya duduk dalam masjid negara. Kenapa tidak berfungsi dengan baik?
8) Handphone Ronnie Liu hilang siapa yang curi? ahli PAS ke?
9) Paling jelas laporan media bercanggah. Harakahdaily. 100k, malaysiakini 40k, suara kedailan 40k, tranungkite 20k, tetapi yang sebenarnya hadir ialah tak sampaipun 8000 orang.
10) Orang Islam sambut pemimpin KAFIR SEPERTI Lim Kit Siang dan Lim Guan eng di masjid negara. Kenapa pula penglibatan Cina dan India sangat sedikit.

Saturday, November 10, 2007

Perhimpunan 100 ribu tak sampai 8000

Perhimpunan telah gagal...

Harakahdaily melaporkan 100,000
tranungkite.net 20,000
malaysiakini.com 40,000

Yang pasti perhimpunan tak sampai 8 ribu orang. Itulah nasib PAS yang diperbodohkan oleh Anwar dan IFC.

Sunday, November 4, 2007

Dalang2 gerakan menghancurkan Islam


Akhirnya gerakan anti Islam telah berjaya menyusup masuk merosakkan parti PAS dan PKR. Perhimpunan 10 November jelas didalangi oleh INTERFAITH COMMISSION (IFC) sebuah gerakan anti Islam di negara ini.

1. IFC Dulu dikenali sebagai Inter Religious Council (IRC). Mereka menuntut supaya ia dijadikan sebuah badan berkanun yang ada KUASA mengubah ajaran sesetengah agama (baca: agama Islam) jika didesak oleh agama lain.

2. Ia mirip sebuah mahkamah dan SUHAKAM yang melayan segala aduan dan keputusannya adalah muktamad.

3. Penganjur penubuhannya ialah Malaysian Consultative Council of Buddhism, Christianity, Hinduism dan Sikhism melalui memorandum kepada Majlis Peguam pada 21 Ogos 2001 di bawah pimpinan V Harcharan Singh.

4. Pada 8 Disember telah diadakan satu “Festival of Rights” dengan tema “Kebebasan Beragama”. Pada 10 Disember 2001 Majlis Peguam menganjurkan forum “Kebebsan Beragama” dan menerbitkan artikel dalam jurnal Insaf.

5. 17 Mac 2003 bengkel mengenai keperluan kewujudannya telah diadakan. Kewujudannya gagal apabila persatuan dan NGO Islam serta beberapa pemmpin Islam menarik diri.

6. Januari 2005 deraf undang penubuhan dikemukakan dalam persidangan penubuhan IFC yang dianjurkan oleh yayasan Kristian iaitu Konrad Adeneuer Foundation (KAF).

MATLAMAT

7. Meminda beberapa ajaran asas Islam yang akan merosakkan akidah orang Islam dan berpihak kepada kepentingan orang bukan Islam.

TUNTUTAN IFC

i. Anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam;

ii. Orang bukan Islam yang memeluk agama Islam hendaklah diberi kebebasan keluar dari Islam tanpa dikenakan tindakan undang-undang;

iii. kes orang Islam yang keluar dari agamanya hendaklah dikendalikan oleh mahkamah sivil;

iv. Perkataan ”Islam” tidak perlu dicatatkan dalam mykad seorang Muslim;

v. Orang bukan Islam tak perlu peluk Islam sekiranya berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam pula dibenarkan murtad jika ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh diambil tindakan undang-undang;

vi. Suami isteri yang memeluk Islam tidak berhak diberi Hak Penjagaan Anak;

vii. Orang yang bukan Islam berhak menuntut harta pusaka ahli keluarganya yang telah mati dalam Islam;

viii. Kerajaan mesti menyiapkan dana yang cukup untuk membina dan menyelenggara rumah ibadat orang bukan Islam serupa untuk orang Islam;

ix. Orang bukan Islam tidak boleh dilarang dari menggunakan perkaaan-perkataan suci
Islam;

x. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Indonesia dibenarkan pengedarannya kepada umum secara terbuka;

Ini adalah beberapa tuntutan yang dibuat oleh IFC.

IMPLIKASINYA

1. Ia akan membuka ruang Menjadikan undang-undang Allah tunduk kepada norma-norma antarabangsa yang dicipta oleh manusia;
3. Orang Islam bebas melakukan apa sahaja hatta murtad;
4. IFC bebas dan berhak menentukan status agama orang Islam;


DALANG-DALANG PERHIMPUNAN

1. Dato’ Seri Abdul Hadi Awang
Presiden Parti PAS
2. Dato’ Seri Anwar Ibrahim
Penasihat PKR
3. Sivarasa a/l Rasiah
Naib Presiden PKR
4. Tian Chua (Chua Tian Chang)
Ketua Penerangan PKR
5. Ronnie Liu ( Liu Tian Khiew)
Setiausaha Hal Ehwal Pertubuhan Badan Bukan Kerajaan DAP Pusat

6. Elizabeth Wong Keat Peng
Ketua Penerangan Wanita Keadilan
Setiausaha Agung HAKAM
Sekretariat SUARAM

7. Raja Petra Raja Kamaruddin
Pengendali blog Malaysia-today.net

NGO-NGO YANG TERLIBAT (MAJORITI NGO ADALAH AHLI DAN PENYOKONG KUAT IFC.


Aliran Kesedaran Rakyat (ALIRAN)
All-Women’s Action Society (AWAM)
Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM)
Centre for Independent Journalism (CIJ)
Citizens’ Health Initiative
Civil Rights Committee, KLSCAH
Community Action Network
ERA Consumer Malaysia (ERACON)
Gabungan Mahasiswa Islam SeMalaysia (GAMIS)
Group of Concerned Citizens (GCC)
Jaringan Rakyat Tertindas (JERIT)
Labour Resource Centre (LRC)
Malaysia Trade Unions Congress (MTUC)
Malaysia Youth & Student Democratic Movement (DEMA)
Malaysian Voters Union (MALVU)
National Human Rights Society (HAKAM)
Parti Islam SeMalaysia (PAS)
Parti Keadilan Rakyat (PKR)
Parti Sosialis Malaysia (PSM)
Pusat Janadaya (EMPOWER)
Pusat Komunikasi Masyarakat (KOMAS)
Research for Social Advancement (REFSA)
Sarawak National Party (SNAP)
Save Ourselves (SOS Penang)
Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM)
Suara Rakyat Malaysia (SUARAM)
Tamil Foundation
Unit Pemikiran Politik, IKD
Women’s Development Collective (WDC)
Writers Alliance for Media Independence (WAMI)
BLOG BARU YG MENGINSAFKAN...

layari blog ini dan adakah anda terkejut ?.....fikir2kan lah akan kebenarannya........http://melayuku.wordpress.com/