Wednesday, February 13, 2008

Tidak ada siapa yang takut dengan Anwar Ibrahim!!

pilihanraya kini     9:42 PM    

Dato' Seri Anwar Ibrahim mengatakan YAB Dato' Seri Abdullah sebagai takut kepadanya kerana telah membubarkan Parlimen pada 13 Februari. (hari ini).


Siapa takut siapa? Pak Lah sebagai PM mempunyai kuasa membubarkan Parlimen. Dalam soal ini PM tak perlu mengikut Anwar atau sesiapa sahaja. yang jelas Anwar kempunan dalam pilihan raya kali ini untuk menjadi YB. Hancurlah hasrat anwar. Anwar hanya mampu bersorak kampung dalam pilihan raya tetapi tidak jadi wakil rakyat.


Nak takut apa? Bukankah formula anwar ialah kalau dia tak bertanding selepas ini beliau akan gunakan taktik pilihan raya kecil. Jadi teruskan lah kaedah itu.


Kalaulah BN menang besar majoriti 2/3 tahun ini maka hancurlah usia tua Anwar Ibrahim untuk sisa perjuangan dalam politik. beliau nampaknya terpaksa akur dengan takdir hidupnya bahawa beliau telah ditolak rakyat. Anwar sedar bahawa peluang beliau semakin tipis. BN tetap akan menang besar. Kalau lah matlamat memang mereka tak tercapai bermakna strategi pilihan raya kecil juga akan gagal.


Siapa agaknya mahu menyerahkan kuasa kepada Anwar? risiko apa yang mungkin akan ditanggung jika PR kecil juga menemui titik kegagalan. Ternyata hanya org seperti Anwar yang gila kuasa sahaja yang akan sanggup menjual bangsanya. Anwar sanggup bersekongkol dengan Yahudi untuk mencapai cita-citanya. Bagi rakyat pandai-pandailah berfikir.


Bagi Pak Lah beliau tahu..kemenangan ditangannya. BN akan kembali memerintah. Pak Lah mengutamakan kiraan matematik untuk berjaya. Anwar hanya retorik sahaja. Lantaran itu di zaman mahathir pun Anwar sering gagal membaca langkah gerak kerja Mahathir yang 10 kali mendahuluinya. Anwar hanya bersulam dengan nafsu itulah kelemahannya.

0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.