Monday, June 23, 2008

PAS takut bertanding di Sanglang

pilihanraya kini     1:22 PM    

Panglima-panglima Shahidan Kassim (bakal Naib Presiden UMNO) iaitu dari kiri, Datuk Zahidi Zainul Abidin (Timbalan Pengerusi UMNO Perlis), Kak Cik Azihani Ali (Ketua Wanita UMNO Perlis), Hamunir Hamzah (Ketua Pemuda UMNO Kangar) dan Hashim Suboh (Ketua Penerangan UMNO Perlis). Di Sanglang, semuanya akan berkampung memenangi kerusi Sanglang untuk menjaga maruah Shahidan di Arau. Inilah sebenarnya yang ditakuti oleh PAS. Belum dicampur panglima panglima UMNO daripada seluruh negara yang bakal berkubu di Sanglang.
PAS sudah berkata kata mahu memboikot pilihan raya kecil di Sanglang. PAS menyalahkan mahkamah bersikap double standard kepada mereka bila tidak mengisytiharkan terus Hashim Jasin (Pesuruhjaya PAS Perlis) sebagai pemenang. Sebenarnya PAS takut hendak bertanding di Perlis. PAS takut dengan Shahidan Kassim yang memang terkenal sebagai hulubalang UMNO yang terbilang di Perlis. Walaupun sudah bergelar bekas MB tetapi Shahidan masih lagi menjadi idola di kalangan masyarakat Perlis.

Haron Din (Timbalan Mursyidul Am PAS) katanya mahu mencuba nasib sekali lagi di Sanglang. Haron Din berfikir dua kali juga kalau ingin bertanding di Sanglang. Ini kerana orang Sanglang sudah kenal Haron Din sejak kecil lagi. Orang Sanglang juga kenal benar budi baik Shahidan Kassim kepada mereka. Jasa jasa Shahidan masih melekat dalam hati orang Sanglang.

0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.