Wednesday, September 10, 2008

Ahmad Ismail Ejen Anwar?

pilihanraya kini     7:47 PM    

Ada orang SMS kat Panglima beritahu bahawa Datuk Ahmad Ismail sebenarnya ialah boneka Anwar Ibrahim untuk menjayakan misi lompat parti dengan cara menimbulkan rasa marah orang orang MCA dan Gerakan. Lagipun di Sabah dan Sarawak, majoriti ahli parlimen BN adalah berbangsa Cina. Mereka beritahu bahawa semasa berucap sebut orang Cina sebagai pendatang ada sorang wartawan dari Chin Chew Jit Poh hadir sama. Tak kan lah Datuk Ahmad Ismail tidak boleh beza antara orang Melayu dan Cina ? Kenapa cakap juga perkara tersebut. Kemudian ada cerita kata poster dan bendera dikoyak serta dipijak oleh orang UMNO.

Hai pelik betul lah nih. Ini bukan cara dan budaya UMNO. Lepas itu bila dah meletup, DAP yang buat report polis suruh jadikan isu ini panas dan semarakkan perasaan orang orang Cina. Siapa yang mula kalau bukan Datuk Ahmad Ismail? Padan muka kena gantung 3 tahun. Untuk pengetahuan semua, Datuk Ahmad Ismail adalah "toy boy" Anwar semasa Anwar jadi TPM dulu. Datuk Ahmad Ismail baik dengan Marzuki Ibrahim (adik Anwar) dan mereka bersama sama dalam sebuah syarikat construction yang diberi nama PENA. Semasa lawan Tun Ghafar sebagai Timbalan Presiden UMNO, Anwar telah manjakan pemuda pemuda Bukit Bendera.

Mereka dapat handset dan motor virago hasil pemberian Pak Sheikh. Untuk menjayakan ahli ahli parlimen BN lompat parti, Anwar kena rancang sesuatu supaya orang Cina marah dan lompat. Kalau lompat kerana duit tak best. Tapi kalau lompat kerana ada isu baru nampak real orang tidak suka pada BN. Alih alih mai kenalah buat satu konspirasi yang libatkan "Toy Boy" Anwar yang bernama Datuk Ahmad Ismail. Dulu dia jadi Ketua Bahagian Bukit Bendera pun kerana usaha Pak Sheikh. Kaya pun kerana Pak Sheikh. Kena gantung 3 tahun pun kerana nak bagi Pak Sheikh jadi PM.

2 comments :

Tokey Henset said...

waktu lawan Ghafar Baba dah ada handset!!!! kagum...line mana ek waktu tu? besar mana henset waktu tu?

edwin said...

perh...time tun baba tue da ada ke hanset? biaq tol...emmm...

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.