Sunday, September 7, 2008

Khalid Flinstone: Buang Masa Lawat Mangsa Ribut

pilihanraya kini     2:06 AM    

(Rumah macam mahligai, tak membazir ke Khalid?)


"Saya ada wakil rakyat dan Exco yang mengendalikan bantuan untuk mangsa dan saya sentiasa berhubung dengan mereka. Jadi, tidak perlu saya turun padang kerana ia membazirkan masa saya.Jika saya datang melawat, saya terpaksa membawa bersama 15 hingga 20 orang saya dan ini akan melibatkan kos kewangan," kata Khalid Ibrahim.


Dalam kejadian pada pukul 3 petang, 6 September itu, lebih 1,000 keluarga dari beberapa kampung seperti Kampung Sungai Udang serta Kampung Sungai Bertek di Teluk Pulai dan Kampung Rantau Panjang di Kapar menjadi mangsa ribut. Seorang Menteri Besar yang sering melaung melaungkan kebajikan rakyat mengatkan bahawa turun kawasan adalah membuang masa.

Buang masa kalau kita lawat 1,000 orang mangsa ribut yang betul betul perlukan pertolongan?. Bila sudah menang macam macam alasan diberi oleh Khalid. Buang masa, jimat kos dan sebagainya tetapi duit itu kalau guna buat kandang babi sejumlah RM100 juta boleh pulak? Patutlah kumpulan Yahya Sahri mengamuk dan baling telur dekat rumah Khalid Ibrahim baru baru ini. Tak salah kalau ada orang gelar "Khalid Flinstone". Macam lawak ja dengar melawat mangsa ribut adalah buang masa.

0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.