Tuesday, January 15, 2008

Debat Salahuddin dan Tan Sri Rashid membuang masa!!!


Cabaran debat: Salahuddin tunggu jawapan Rashid

Dewan Pemuda PAS pusat (DPP) masih menunggu jawapan Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman berhubung cabaran berdebat secara terbuka mengenai ketelusan pilihanraya di negara ini.Isnin lalu lalu, Ketua DPP, Salahuddin Ayub, mencabar Abdul Rashid untuk mengadakan debat secara terbuka mengenai isu ketelusan SPR mengendalikan perjalanan pilihanraya di negara ini.


Salahuddin berkata, jika Abdul Rashid gagal menyambut cabaran tersebut, maka ia membuktikan bahawa pengerusi SPR itu "hanya berani bercakap menghentam pembangkang tetapi tidak berani bersemuka".
Untuk apa berdebat dengan Salahuddin?
Salahuddin Ayub seorang pemimpin PAS yang gila glamor. Adakah wajar untuk Tan Sri Rashid? sudah tentulah berdebat ini sangat-sangat membuang masa. SPR telah melaksanakan tanggungjawabnya dengan baik. Yang pasti PAS dan pembangkang yang beria-ia sangat sebelum ini membikot pilihan raya. Bukan sesiapa. yang jelas pembangkang telah tahu bahawa boikot mereka selama ini gagal. Dan boikot hanya akan berlaku jika mereka tahu mereka akan kalah di kawasan itu.

Buktinya amat jelas apabila mereka menarik diri di Batu Talam, Pahang. Mengapa DUN Machap (DAP) dan DUN Ijok (PKR) mereka tidak memboikot pilihan raya? sebabnya mereka yakin boleh menang. sayang sekali mereka tetap gagal. Ini bukti bahawa yang sebenarnya tewas adalah pembangkang.

Sila rujuk yang mengesahkan bahawa yang bermain sandiwara ialah pembangkang?

jadi cabaran terhadap Rashid adalah gimik politik sahaja.
oleh itu untuk apa Rashid mahu menerima cabaran Boikot.
Buang Masa dan Tabiat sahaja. Rashid awak ada banyak kerja lagi boleh buat berbanding berdebat.!!!! Sila ingat itu.

Wednesday, January 9, 2008

Tragedi Boikot yang gagal Vs Pengerusi SPR Cabar Boikot


"Boikot Memang Tindakan Bodoh. Kami Sudah Sedar Betapa
Bodohnya Kami dulu"
Ketua DPP Wilayah Persekutuan,
Kamaruzaman Mohamad di Balai Polis Dang
Wangi bersama ahli-ahlinya.


Sudah tentu kita masih ingat tahun lalu dalam pilihan raya kecil Batu Talam pakatan pembangkang telah boikot pilihan raya kecil. Boikot itu akhirnya gagal. Anwar Ibrahim memang berjaya memperbodohkan Hadi Awang dan pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain.

Selepas kegagalan boikot pilihan raya kecil kecil DUN Batu Talam, maka pilihan raya kecil DUN Machap menyaksikan pembangkang terpaksa bertanding dalam pilihan raya. Kebodohan cermin kegagalan boikot itu diteruskan lagi apabila mereka terpaksa tidak memboikot pilihan raya kecil DUN Ijok.

Kebodohan tahap cipan pembangkang ini diteruskan lagi pada perhimpunan 10 hb Bersih yang juga gagal. Pembangkang terpaksa angkut semua pengikutnya dari pelosok negara yang hanya bejaya dikumpulkan kira-kira 7000 hingga 8000 org. (Tak sampai 100 ribu).

Terbaru apabila Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Ab. Rashid Ab. Rahman mencabar parti pembangkang supaya tidak menyertai pilihan raya umum akan datang sekiranya mereka tidak yakin dengan keadilan serta ketelusan sistem pilihan raya di negara ini. Maka panas punggunglah pembangkang. Mulalah Salahuddin Ayob ajak Pengerusi SPR berdebat secara terbuka. Terbaru ialah Laporan tersebut dibuat oleh Ketua DPP Wilayah Persekutuan, Kamaruzaman Mohamad di Balai Polis Dang Wangi hari ini, mengikut Seksyen 107, Kanun Acara Jenayah (KAJ). Laporan polis ini adalah satu sandiwara pembangkang sudah boleh diagak

Bukan kah memang pembangkang nak boikot? So Boikot sajalah. Sekarang bila dah kena cabar barulah panas punggung. Barulah nak salahkan pengerusi SPR. Betullah kata Tans Sri Rashid..kalau tak suka jgn bertanding. Lagipun bagus juga provokasi tan sri Rashid tu sedar juga pembangkang bahawa BOIKOT ADALAH TINDAKAN BODOH.............SEKARANG BODOH MEREKA DAH NAMPAK SANGAT. RAKYAT BUKAN BODOH BERFIKIR.

saksikan kebodohan kami!!!
Boikot Batu TalamDulu Kami memang bodoh boikot sekarang...Kami tunjukkan kami bodoh lagi!! Salahhuddin Cabar Tan Sri Rashid

Monday, January 7, 2008

Strategi ANWAR melambatkan pilihan raya semakin menghampiri kegagalan

ah
Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mengulangi bahawa pilihanraya umum "sudah semakin hampir" walaupun wujud spekulasi kerajaan mungkin menangguhkannya kerana ia menghadap pelbagai masalah sekarang."Bila saya kata pilihanraya sudah hampir, lebih baik anda mempercayainya kerana ia bukan main-main," kata Pengerusi SPR,Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman dalam akhbar the Star.


Usaha Anwar sebelum ini untuk melambat dan menangguhkan pilihan raya begitu jelas kelihatan. Beliau semakin ghairah untuk menjadi PM. Kekerapan bertemu dengan agen Yahudi dan Amerika untuk memburukkan negara, perhimpunan 10 November, HINDRAF dan pelbagai siri demontrasi adalah di dalangi oleh Anwar. Misi anwar ialah menunjukkan negara dalam keadaan huru-hara.


Syarat anwar bertanding pilihan raya hanya akan tamat selepas April 2008. Ini bermakna Anwar akan berusaha melambatkan pilihan raya sehingga mei untuk beliau boleh menyertai pilihan raya. Strategi kotor anwar ini jelas dapat dibaca. Anwar sanggup melakukan apa sahaja asalkan sanggup berkuasa sehingga menyokong Amerika dan HINDRAF mengatakan Melayu dan UMNO membersih etnik india di negara ini. (Rujuk TV India).


Thursday, January 3, 2008

Betapa takutnya pembangkang!!!!

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Ab. Rashid Ab. Rahman hari ini mencabar parti pembangkang supaya tidak menyertai pilihan raya umum akan datang sekiranya mereka tidak yakin dengan keadilan serta ketelusan sistem pilihan raya di negara ini.


Beliau menegaskan, tidak ada gunanya pihak pembangkang menyertai pilihan raya tersebut jika mereka tetap dengan tindakan mengutuk serta menuduh sistem pilihan rayadi Malaysia penuh dengan penyelewengan.

Ab. Rashidyang berasa amat kesal dengan tindakan itunmahu pembangkang lebih rasional dan bertanggungjawab sebelum melemparkan dakwaan.


‘‘Saya cabar mereka supaya tidak menyertai pilihan raya umum akan datang jika mereka terus menuduh SPR dengan tuduhan yang bukan-bukan. Apa yang mereka tidak kata kepada SPR.
‘‘Macam-macam mereka tuduh SPR terutama isu pengundi hantu. Mereka kata SPR menyeleweng kerana hendak bantu Barisan Nasional (BN) menang pilihan raya sedangkan dakwaan itu tidak benar sama sekali,’’
"Mereka hanya tahu memperlekehkan usaha SPR dan mereka langsung tidak pernah menghargai apa yang kita lakukan. Sekiranya SPR tidak adil, tidak mungkin Kelantan kini diperintah oleh Pas.

‘‘Begitu juga dengan pilihan raya umum Sarawak tahun lalu yang mana kebanyakan kawasan bandar dimenangi oleh calon parti pembangkang.

“Adakah ini tidak cukup adil lagi bagi mereka?’’ tambahnya.


Menteri Besar Kelantan mahu terus bertanding

Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, namun secara peribadi beliau tetap mahu bertanding pada pilihan raya nanti demi moral penyokong Pas.

“Itu sekiranya keputusan (semua) pembangkang (untuk boikot), saya ikutlah tetapi secara peribadi saya tetap nak bertanding (pada pilihan raya umum ini),” katanya kepada para pemberita selepas majlis Meraikan Petugas Banjir Negeri Kelantan di kediaman rasmi beliau di JKR 10 di sini hari ini.

Menurutnya, dalam soal pilihan raya umum, tidak ada pihak yang boleh melarang kerana ia hak setiap parti untuk bertanding sementara SPR pula tugasnya untuk menguruskan pilihan raya dengan adil.

‘‘Tak perlu kami (kena) percaya SPR baru (hendak) bertanding. Kami percaya ke, kami tak percaya ke, kami tetap akan bertanding kerana itu demokrasi. Tapi SPR kalau tahu benda ini tak betul, tak telus, dosa atas dia, tanggunglah.

‘‘Namun kalau pimpinan parti pembangkang nak boikot, itu saya kena akurlah sebab saya orang parti. Tapi kalau tanya saya, saya kata bertanding. Dosa pahala atas dia (SPR),” katanya.