Saturday, August 30, 2008

ERTI MERDEKA BUAT PKR
Merdeka buat penyokong PKR ialah:

1) Barang murah semuanya, kalau boleh ambil free kat kedai lagi bagus

2) Tol tiada, lalu ikut suka hati je. Buang semua pembahagi jalan dan kereta dan motor boleh keluar masuk sesuka hati.
3) Minyak mesti murah. Kalau mahal ja marah kerajaan. Kalau boleh setiap hari kena murah kalau tak murah. Kerajaan jahat dan rakyat merana. Kalau dapat minyak free lagi baik, barulah kerajaan itu bagus.
4) Nampak ja bendera Malaysia pusing bagi terbalik. Kalau tidak, Malaysia ini hanya UMNO ja yang punya. Kalau bagi terbalik baru padan muka UMNO. Puas hati lah kalau buat bendera terbalik. Tapi bendera zionis yang sama warna dengan warna bendera Adil korang cium dan junjung atas kepala.
5) Kalau boleh pemimpin PKR, DAP dan PAS adalah disenaraikan sebagai orang yang maksum. Terpelihara dari dosa. Jika ada tuduhan terhadap mereka anggaplah itu sebagai fitnah dan kerja jahat BN. Orang orang PKR, DAP dan PAS adalah mulia dan terpelihara dari melakukan dosa.

Friday, August 29, 2008

PKR GADAI ANAK ANAK MELAYU


INILAH PARTI YANG TERBAIK KONONNYA UNTUK ORANG MELAYU

GUS DUR DAN ANWAR DIPLAN OLEH AMERIKA

SIAPA GUS DUR NAK AJAR MALAYSIA TENTANG DEMOKRASI.

Tuesday, August 26, 2008

PKR SUDAH MENANG. SIAP SEDIALAH TERIMA TPM CINA DAN INDIA


Siap sedialah menerima Timbalan Perdana Menteri 1 dan Timbalan Perdana Menteri 2. Silap silap Karpal Singh dan Kit Siang akan jadi TPM nanti. Inilah habuan untuk orang Melayu yang undi PKR. Terimalah hakikat bahawa suatu hari nanti orang Cina akan berkuasa di Malaysia ini.

Penang Ini Kita Yang Punya


Negeri ini rakyat yang punya. Kita sapu semuanya, zakat, duit masjid, duit orang Islam belasah semuanya.

TOLAK BONEKA AMERIKA


Anwar adalah boneka Amerika. Pengundi harus tolak Anwar Ibrahim.

Hati Hati Puteri UMNO.


Undi BN siap hang.... amboi banyak cantik PKR. Esok nak raba lagi la tu...

Retak Menanti Belah


PAS mesti cerdik dalam mengundi. Anwar tidak pernah kenang jasa PAS pun. Orang PAS mesti undi AKIM di Permatang Pauh. Hidup AKIM........

Monday, August 25, 2008

PAKATAN RAKYAT MENUJU KEHANCURAN


Mulanya Anwar janji nak beri kerusi Timbalan Perdana Menteri 1 dan Timbalan Perdana Menteri 2 tetapi akhirnya mereka berebut hendak kerusi Perdana Menteri. Anwar juga yang kena main. Lepas Anwar jadi Perdana Menteri, ingat Kit Siang dan Karpal Singh nak duduk diam je tengok Anwar lama lama jadi PM sampai ke mati. Lepas tu mereka mesti nak jadi PM pula. Siapa yang ajar kalau bukan Anwar. Rugilah kita kalau undi Anwar.

Gambar Anwar Di Muka Depan Majalah Lucah Antarabangsa.

Jambunya lelaki dalam cover page Majalah Passion ini. Majalah ini dibuat untuk golongan lembut dan gadis yang berwatak pengkid.
Ini adalah Majalah Playboy. Selalunya orang yang duduk kat muka depan Playboy ini adalah gadis gadis seksi. Dalam majalah ini pula banyak betul gambar gambar yang tak sepatutnya dilihat. Playboy dan Passion sama tarafnya.

Wartawan PilihanRayaKini menemui poster ini di Permatang Pauh. Dalam poster ini dipaparkan gambar Anwar menjadi cover page Majalah Passion. Anwar nampak macam suka je bila ditemubual dalam Majalah Passion ini. Anwar Rela atau Dipaksa untuk jadi cover story? Inilah tauladan dari seorang pemimpin bekas ABIM dan PKPIM. Pak Sheikh memimpin melalui tauladan. Memang amat layak untuk diangkat jadi pemimpin Melayu tersohor di dunia. Memang layak diberikan anugerah "Muslim Demokrat Of The Year" oleh Amerika Syarikat. Tahniah Anwar. Inilah pemimpin Harapan bagi DAP dan HINDRAF.

BERILAH KEMENANGAN PADA ARIF SHAH

Inilah doa Nik Aziz kepada Arif Shah. Semalam sepatutnya Anwar pergi ke Masjid Bandar Baru Perda untuk bersumpah tetapi Anwar tidak datang dan menangguhkan lagi niatnya untuk bersumpah. Anwar lari sekali lagi dari bersumpah. Keadaan ini membuatkan hati orang orang atas pagar sudah mula goyang pada Anwar. Nampak benar Anwar takut kerana salah.

Sunday, August 24, 2008

JEMAAH MENTERI ANWAR IBRAHIM


Bila sudah dapat kuasa, Anwar akan lupa bahawa dia adalah bangsa Melayu dan beragama Islam. Demi undi dan untuk mengekalkan kuasa, Anwar sudah sanggup gadai kedudukan kuasa kepada bangsa dan agama lain. Jika pilih juga Anwar, anda bersubahat untuk mengurangkan kuasa orang Islam di Malaysia. Pilihlah Anwar, anda akan disoal nanti.

ANWAR AKAN BERSUMPAH MALAM INI DI YAYASAN PENANTI


Dikhabarkan malam ini, Anwar akan bersumpah pada jam 9 malam di Yayasan Penanti. Anwar juga akan mengumumkan barisan kabinet bayangan Pakatan Rakyat. Datanglah beramai ramai menyaksikan Pak Sheikh bersumpah malam ini.

SATU KELUARGA DAP AKAN KETAWA KALAU PERMATANG PAUH DAPAT DEKAT PAKATAN RAKYAT

Tengoklah tu betapa gembiranya satu keluarga Kit Siang, Guan Eng dan anak anaknya masuk dalam Parlimen. Satu kroni gembira bila menang. DAP akan lagi seronok kalau Pakatan Rakyat menang di Permatang Pauh. DAP juga yang untung. Siapa yang beri mereka menang kalau bukan orang Melayu PAS dan PKR? Siapa yang bodohnya kalau DAP sudah menang? Anwar dalam ceramah di Permatang Pauh gunakan perkataan BODOH, BANGANG dan TOLOL. Cuba fikir baik baik kepada siapakah sebenarnya perkataan itu dia katakan? Pada DAP atau pada orang PKR dan PAS sendiri?

DAP dan PAP. Agenda Mereka Sama Saja

Dulu mereka datang atas nama PAP dan mengeluarkan Singapura dari Malaysia. Sekarang mereka datang atas nama DAP dan cuba pula untuk keluarkan Penang seterusnya menjadikan Penang sebagai Singapura yang kedua.
Ini kerana mazhab mereka sama. Kit Siang adalah Bekas Setiausaha Lee Kuan Yew. Boleh jadi anak Kit Siang iaitu Guan Eng ada cita cita yang sama untuk "merdekakan" Penang untuk orang Cina sebagaimana Singapura bebas dari Malaysia. Undilah lagi PKR kalau mahu padahnya sama seperti Singapura.

Saturday, August 23, 2008

Minyak Sudah Turun 15 sen

Terbukti bahawa Kerajaan BN telah cipta sejarah baru bila turun minyak 15 sen. Tidak pernah sebelum ini kerajaan turun harga minyak. Masa Anwar jadi Menteri Kewangan pun harga minyak tidak pernah turun. Cayalah lagi dengan Pak Sheikh Anwar tu, kaki pusing dan belit Nombor 1 Malaysia. Bila dah dapat jawatan hilanglah nanti sembunyi kat rumah yang penuh dengna CCTV di Segambut atau sembunyi kat Washington DC.

9 DALIL MENGAPA ANWAR IBRAHIM TIDAK BOLEH DIPILIH1. Beliau baik dengan ORG YAHUDI, AMERIKA & HINDRAF.

2. Beliau mengamalkan ISLAM LIBERAL dan mahu MAHKAMAH SYARIAH dihapuskan.

3. Beliau KAHWIN LARI di sempadan Thailand.

4. Beliau menghapuskan HAK ISTIMEWA ORANG MELAYU yang sudah termaktub dalam perlembagaan. DEB & UiTM menjadi mangsa.

5. Beliau ingin menghapuskan SISTEM BERAJA dan akan mempraktikkan SISTEM REPUBLIK

6. Beliau orang pertama mengamalkan RASUAH POLITIK sewaktu berada dalam BN. Malah dipenjarakan juga kerana RASUAH.

7. Beliau telah MEMPORAK-PERANDAKAN SISTEM PENDIDIKAN NEGARA sewaktu jadi Menteri Pendidikan.

8. Beliau mahu beri jawatan Timbalan Perdana Menteri kepada Cina dan India.
9. Beliau masih belum mahu BERSUMPAH atas perbuatannya

Tuesday, August 19, 2008

Estrada dan Gus Dur Datang Sokong Atau Beri $$$

Datuk Seri Anwar Ibrahim kini terdesak apabila terpaksa mendapatkan bantuan rakannya dari Indonesia dan Filipina untuk menghadapi pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh 26 Ogos ini.

Pensyarah Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Sivamurugan Pandian berkata, penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu seakan tidak yakin untuk menghadapi pilihan raya ini.

Pagi tadi, Abddurrahman Wahid yang juga bekas Presiden Indonesia dan pemimpin berpengaruh bagi kumpulan Islam Nahdlatul Ulama hari ini hadir ke Ibu Pejabat PKR di Petaling Jaya, Kuala Lumpur untuk menyatakan sokongan beliau kepada Anwar.

Dr. Sivamurugan ketika dihubungi berkata, hubungan Anwar dengan beberapa pemimpin asing termasuk Amerika Syarikat (AS) telah bermula sejak tahun 1997.

Katanya, Anwar dilihat berpengaruh di kalangan pemimpin asing dan sewaktu pemecatan Anwar pada 1998 oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad berikutan kes rasuah dan salah guna kuasa, Abddurrahman Wahid yang lebih dikenali sebagai Gus Dur adalah orang yang paling lantang membantah keputusan itu.

Menurut beliau, yang menjadi persoalan apakah Anwar dapat membezakan sama ada ia berbentuk sokongan peribadi ataupun ia mempunyai kepentingan bagi pihak luar.

''Campur tangan asing itu harus diambil kira oleh pengundi dan ini adalah satu perkara yang tidak wajar kerana ia cuma pilihan raya kecil sahaja. "AS juga telah mula campur tangan urusan negara mengenai siasatan kes liwat Anwar. Ini memberi kesan kepada politik negara. Pengundi juga haruslah berfikir mengapa perlu ada pemimpin yang meraih simpati dari luar negara," katanya.

Katanya, mana-mana pemimpin yang mendapatkan sokongan dari luar terutamanya ketika pilihan raya sebagai pendekatan untuk mendapatkan undi rakyat, ia dikhuatiri akan mengancam kestabilan negara dan akan menimbulkan keadaan yang tidak menentu di dalam negara.
Dr. Sivamurugan juga berkata, kemenangan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang juga Presiden PKR mempertahankan kerusi Parlimen itu adalah disebabkan faktor suaminya, Anwar.
Katanya, sejak Anwar memenangi pilihan raya pada 1982 ketika menjadi anggota UMNO dan kemudian pada tahun 1998 beliau dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO, beliau telah menanam pengaruhnya kepada penyokongnya tidak kira generasi lama mahupun baru.

Sementara itu, Pensyarah Pusat Pengajian Sejarah, Politik dan Strategi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr. Ahmad Nidzammuddin Sulaiman berkata, sokongan daripada Gus Dur mahupun bekas Presiden Filifina, Joseph Estrada dilihat tidak mampu memberikan kesan kepada pengundi.

Katanya, kesemua yang memberikan sokongan terhadapnya adalah bekas Presiden yang kini tidak lagi mempunyai pengaruh besar di negara mereka sendiri.

"Pemimpin seperti ini tidak dapat mempengaruhi undi kerana kedua-dua mereka pernah tewas dan dipenjarakan. Macam Gus Dur, dia dijatuhkan. Suara-suara ini tidak dapat mempengaruhi undi dan mereka masih dipengaruhi oleh dasar dan hubungan yang dibuat oleh Anwar ketika beliau mempunyai kedudukan.

"Mereka ini tidak perlu campur tangan. Usaha mendapatkan sokongan dari luar ini bukan hanya Anwar tetapi juga biasa dilakukan oleh pemimpin tertentu," katanya di sini.

Sementara itu, di Kuala Lumpur, pakar sejarah Prof Emeritus Datuk Dr. Khoo Kay Kim berkata, kenyataan itu adalah sebagai gambaran hubungan peribadi yang rapat antara Anwar dengan beberapa pemimpin dunia.
Katanya, keadaan itu tidak sedikit pun mendatangkan kesan kepada negara kerana ia hanya hubungan peribadi dan bukannya antara negara yang langsung tiada kaitan dengan orang di Malaysia.

"Dengan siapa dia berkawan terpulang pada dia, apa yang penting pengundi kena buat perhitungan untuk negara dan diri sendiri," katanya sambil menambah hubungan peribadi tidak selalunya relevan dengan keadaan semasa.

Khoo berkata, bukan sahaja Estrada dan Gus Dur semasa menjadi Presiden mempunyai hubungan baik dengan Anwar malah Anwar juga mempunyai hubungan baik dengan beberapa individu penting di beberapa negara Barat dan Timur Tengah.

Bagaimanapun, katanya, pemimpin kedua-dua negara (Indonesia dan Filipina) itu kini sudah tidak berkuasa lagi dan ia tidak seharusnya diambil berat.

Monday, August 18, 2008

ANGSA TELUR EMAS = PETRONAS


TUAN YANG LAMA: INGIN MENYIMPAN NYAWA ANGSA INI. BIARLAH SATU DEMI TELUR PUN TIDAK MENGAPA. LAGI PUN ANGSA INI BOLEH DISIMPAN UNTUK DIPELIHARA OLEH ANAK DAN CUCUNYA NANTI.
ANWAR IBRAHIM: DIA MAHU ANGSA INI DIBUNUH BAGI MENDAPATKAN TIGA BIJI TELUR ANGSA LAGI DALAM BADAN ANGSA INI. ANWAR TIDAK SABAR UNTUK DAPATKAN DUIT CEPAT. DIA MAHU SEMUA EMAS ITU DIHABISKAN DI ZAMANNYA SAHAJA. ANAK DAN CUCU BELAKANG KIRA.
APA YANG BERLAKU PADA ANGSA EMAS ITU SAMA DENGAN APA YANG SEDANG TERJADI PADA PETRONAS.

Gambar Melayu Angkat Bendera DAP

(Orang PAS sorang tu, siap senyum lagi bila PilihanrayaKini ambil gambar dia, ishk ishk dasar tak tahu malu betul lah)
Tengok ni seorang Melayu yang tidak sedar diri telah angkat bendera DAP (kerajaan kafir harbi Pulau Pinang) dengan penuh kagumnya. Wartawan PilihanrayaKini sempat mengambil gambar kelakuan lelaki terbabit dengan bendera DAP tersebut. Dari jam 9 pagi hingga jam 12 tengah hari, lelaki terbabit tidak lenguh lenguh tangan memegang bendera DAP itu. Malang sungguh kalau orang Melayu pergi sokong DAP, satu parti yang jelas jelas tentang negara Islam. Inilah contoh orang Melayu yang tidak sayang dengan bangsa dan agamanya. Bila dah jadi macam Melayu di Singapura barulah nak sedar diri kot. Malulah sikit pada pejuang pejuang Islam yang terdahulu.

Ridsect Akan Disembur Pada Orang UMNO


Beberapa perayu undi Barisan Nasional (BN) mendakwa telah diancam untuk disembur dengan racun serangga jika terus mempengaruhi para pengundi untuk menyokong calon BN pada pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh semalam.

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, beliau menerima laporan daripada beberapa wanita perayu undi dari Perlis itu dan menyifatkan ia sebagai ancaman yang serius.

Ketika menghubungi Bernama di sini hari ini, bekas Menteri Besar Perlis itu kecewa dengan sikap agresif para penyokong parti pembangkang sehingga ada yang sanggup untuk menyembur racun serangga kepada para perayu undi pada hari pertama kempen itu bermula.
Ganasnya mereka ni, lepas meraba punggung dan koyakkan baju anak dara orang. Kali ini mereka nak sembur ridsect dekat perayu undi pula. Gila apa mereka ni. Rakus betul lah orang orang PKR ni.

UNDI PKR Seolah Lantik Kit Siang Jadi TPM

Kalau lah pengundi pengundi Permatang Pauh undi juga Anwar Ibrahim ianya seolah olah kamu telah mengundi Kit Siang untuk jadi Timbalan Perdana Menteri. Ianya seolah memenangkan Singapura. Ingatkah pengundi sekalian, di belakang Singapura itu siapa? Mereka ialah Israel. Jangan beri peluang untuk proksi Israel dan Singapura menang di Malaysia. Inilah masanya orang Melayu kena ajar orang orang DAP di Permatang Pauh.
Orang orang Yahudi bukannya bodoh, mereka tidak akan menghantar orang yang berkulit putih untuk tawan kita. Mereka telah hantar seseorang yang sama dengan kita untuk tawan kita. Kita mesti bertindak sebelum terlambat. Bukankah perkara melawan Yahudi ini sudah pun difirmankan oleh Allah SWT dalam Surah Al Baqarah Ayat 120. Allah SWT juga sudah berfirman kepada kita agar jangan berkawan pun dengan orang orang Yahudi dalam Surah Al Maidah, ayat 51. Inilah masanya kita bertakbir lawan dengan proksi Yahudi dan Nasrani.


Sunday, August 17, 2008

Lawan Tiga Penjuru. PAS Taja AKIM

Pilihan raya kecil kawasan Parlimen Permatang Pauh 26 Ogos ini menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara calon Barisan Nasional (BN), Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Angkatan Keadilan Insan Malaysia (AKIM).

BN yang diwakili calonnya, Datuk Arif Shah Omar Shah, 52, akan menentang Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, 61 dan Presiden AKIM, Hanafi Mamat, 51.

Pada awalnya, pilihan raya kecil itu seakan bakal menyaksikan pertandingan empat penjuru apabila bekas Pengerusi PKR Pulau Pinang, Dr. Mansor Othman turut menyerahkan borang pencalonan atas tiket Bebas.

Bagaimanapun Dr. Mansor secara mengejut menarik diri tanpa sebab sebelum pengumuman calon dibuat menyebabkannya kehilangan wang deposit RM10,000. Ini kerana tindakannya itu dilakukan selepas pukul 10 pagi, tempoh penyerahan borang pencalonan tamat.

Sementara itu, Anwar yang memakai baju Melayu biru diiringi isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, tiba pada pukul 8.40 pagi bersama Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan beberapa pemimpin gabungan Pakatan Rakyat. Aku nampak sendiri tadi mesra betul Guan Eng dengan Anwar Ibrahim, berbulu betul aku tengok Guan Eng. Makin naik lemak dia tadi.

Anwar kalau bagi muka lagi macam ni rosaklah Islam. Macam mana nak jadi pemimpin Islam kalau DAP macam Guan Eng pun Anwar tidak boleh kawal langsung. Buat malu orang Islam saja.

Saturday, August 16, 2008

Tun Mahathir Cabar Anwar Bersumpah


Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mencabar Penasihat PKR, PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengikuti langkah Mohd Saiful Bukhari Azlan mengangkat sumpah untuk membuktikan beliau tidak bersalah."Anwar sepatutnya membuat perkara yang sama, bukannya hanya terus berceramah di merata tempat untuk membuktikan yang dia tidak bersalah," kata Tun Dr Mahathir.
Tun Dr Mahathir berkata, ia (bersumpah) adalah cara bekas pembantu Anwar itu untuk membuktikan bahawa segala dakwaannya adalah benar.Mahathir berkata sebagai seorang tokoh dalam arena politik Malaysia, Anwar perlu berkelakuan sempurna dan mengikut sentimen orang ramai yang mahukan beliau bersumpah.
Menurutnya langkah mengangkat sumpah itu boleh dianggap sebagai gerakan politik yang baik, namun Anwar sendiri perlu mengemukakan bukti yang sah, bagi membuktikan yang beliau tidak bersalah berhubung perkara itu."Dalam kes ini, hampir mustahil untuk menyediakan empat orang saksi, jadi lebih baik sekiranya ia dibuktikan menerusi pelbagai langkah lain seperti ujian sampel DNA," kata Tun Dr Mahathir.

Dulu semasa kes Sukma, Anwar tidak pun bersumpah. Kini, bolehkah Anwar mengambil langkah untuk bersumpah sebagaimana yang dilakukan oleh Saiful Bukhari? Takut apa pak sheikh, kalau tak salah sumpah sahajalah buat apa nak cakap belit belit. Buat pening kepala ja orang dengar.

Anwar Ibrahim Jual Maruah Bangsa

Anwar Ibrahim telah menggadai maruah bangsa sendiri apabila menyokong cadangan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim supaya Universiti Teknologi Mara (UiTM) dibuka kepada bukan bumiputera.

Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali menyifatkan tindakan itu hanya kenyataan popular Anwar untuk meraih sokongan pengundi bukan bumiputera menjelang pilihan raya kecil Permatang Pauh pada 26 Ogos ini.
Katanya, beliau juga sanggup menggadaikan nyawanya jika benar Anwar mahu menghapuskan hak keistimewaan Melayu sedikit demi sedikit.

"UiTM adalah darah daging saya, darah bangsa saya dan saya rela bergadai nyawa untuk mempertahankannya. Jangan sesiapa cuba mengganggu-gugat keistimewaan ini.

"Walaupun saya tidak popular, saya rela tidak menjadi Perdana Menteri, tidak guna menjadi Perdana Menteri kalau menjual maruah bangsa sendiri," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai kenyataan Anwar yang menyokong cadangan supaya UiTM membuka kuota 10 peratus kepada pelajar bukan bumiputera

Anwar dalam sidang akhbar bersama pemimpin DAP termasuk Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng dan Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Chong Eng, hari ini berkata, angka itu kecil sahaja dan syor yang dibangkitkan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim itu tepat dan kena pada masanya. Ini contoh terbaik pemimpin Melayu PKR yang lupa asal usul bangsa dia sendiri.

Pengundi Melayu nak sokong lagi kah? Sokong bawa rebah bolehlah. Anwar dah gila agaknya hingga hilang pertimbangan nak jual hak orang Melayu sendiri. Ini bukan Amerikalah brother.

Friday, August 15, 2008

Anwar Tidak Layak Jadi PM

PAS lebih senang jika presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang menjadi perdana menteri apabila Pakatan Rakyat berjaya membentuk kerajaan persekutuan, kata Ketua Dewan Ulama PAS Datuk Mohamed Daud Iraqi. Bagaimanapun PKR pula lebih suka penasihatnya Datuk Seri Anwar Ibrahim memegang jawatan utama itu, tambahnya."

Kalau ikut pandangan Dewan Ulama PAS, tentulah Presiden PAS (Abdul Hadi) lebih layak. Tentulah kita mahu pemimpin kita. "Kalau tanya orang Keadilan (PKR), dia akan kata presiden Keadilan," katanya, seperti dipetik Bernama, selepas merasmikan muktamar Dewan Ulama PAS di Ipoh pagi ini. Cadangan melantik Abul Hadi dinyatakan juga oleh Timbalan Pesuruhjaya III PAS Kelantan Mohd Amar Nik Abdullah semalam.

Menurut agensi berita itu lagi, ditanya sama ada pendirian pemimpin PAS itu boleh menimbulkan perebutan jawatan itu antara anggota-anggota Pakatan Rakyat, Mohamed berkata "soal itu tidak akan timbul" kerana perbincangan boleh dilakukan antara tiga parti itu. "Kita akan bincang antara tiga parti itu... serupa dengan kes pelantikan menteri besar Perak.

Tetapi bagi kita Dewan Ulama PAS, Abdul Hadilah lebih layak, cuma nak lantik itu tak semudah yang kita kata, kena bincang," beliau dipetik sebagai berkata.Bagaimanapun, tambahnya, Dewan Ulama PAS tidak mempunyai kuasa dalam soal tersebut dan sekadar memberi pandangan kerana ia perlu dibincangkan di peringkat Majlis Syura serta Jawatankuasa Agung. Mohamed berkata, Dewan Ulama juga tidak mempunyai masalah untuk menyokong pelantikan Anwar "asalkan pelantikanitu nanti mampu mendatangkan kebaikan dan menguntungkan Islam." "Kalau tidak menguntungkan Islam... kita tengok dan lihatlah nanti,"katanya. Memang tak untung Islam pun, tak payah lah tolong Anwar Ibrahim

Thursday, August 14, 2008

YB ISO dan OCBC vs Anwar Ibrahim

Arif Shah calon BN di Permatang Pauh ialah seorang yang boleh berbahasa Hokkien. Dikenali dengan nama OCBC (Orang Cina Bukan Cina) di kalangan penduduk. Malah pejabat pusat wakil rakyatnya mendapat pengiktirafan ISO. Satu satunya YB dalam Malaysia yang dapat sijil ISO. Arif mensasarkan dua agenda utama untuk penduduk di kawasan itu sekiranya terpilih sebagai wakil rakyat mereka pada pilihanraya kecil 26 Ogos ini.

Yang pertama
Meningkatkan perpaduan semua kaum di Permatang Pauh.

Yang Kedua
Mengatasi masalah kemiskinan penduduk


Menurutnya, penduduk di Permatang Pauh seolah-olah terkena sumpahan sejak kerusi parlimen itu jatuh kepada pembangkang pada 1999 dengan tiada sebarang pembangunan dapat dizahirkan di situ manakala tidak ada perhubungan akrab terjalin antara penduduk di situ dengan wakil rakyat mereka.

"Sudah sampai masanya kita menebus balik sumpahan ke atas Permatang Pauh dengan memberi peluang kepada saya sebagai kuli untuk berkhidmat kepada rakyat supaya Permatang Pauh kembali bersinar dan masalah-masalah yang sedang dihadapi akan dapat diatasi," katanya kepada pemberita.

Ketika ditanya peluangnya berhadapan dengan Penasihat PKR, Ariff Shah, 52, yang merupakan Ketua Pemuda Umno Permatang Pauh ketika Anwar menerajui Umno bahagian itu, melaungkan keyakinan mampu merampas kembali kerusi parlimen tersebut hasil sokongan padu semua kaum di situ walaupun dengan majoriti yang tidak besar.

"Ketika ini ramai wakil rakyat yang memegang jawatan sebagai Adun dan ahli parlimen. Saya rasa tidak ada masalah untuk saya memberi khidmat terbaik kepada penduduk di dua-dua kawasan itu," kata Arif Shah.

Arif Shah mula terpilih sebagai ADUN Seberang Jaya pada pilihanraya umum 2004 setelah mengalahkan calon PKR Dr Mansor Othman dengan majoriti 4,464 undi.Dalam pilihanraya umum Mac lalu beliau mengekalkan kerusi DUN itu untuk penggal kedua setelah menewaskan calon PKR Ramli Bulat dengan majoriti 533 undi.

Ketika ditanya kemungkinan penyokong dan calon BN yang tidak terpilih akan mensabotaj beliau pada pilihanraya kecil nanti, Ariff Shah berkata: "Saya percaya semua di Permatang Pauh akan membantu saya dan saya tidak menyimpan dendam kepada sesiapa". Inilah wakil rakyat terbaik yang sanggup jadi kuli kepada rakyat.

Selepas Ini DAP akan buat kandang RM100 juta di Permatang Pasir

Selepas Sepang dijadikan tempat ternakan babi. Dengar katanya, kerajaan DAP Penang akan menjadikan Permatang Pasir pula sebagai tempat ternakan babi terbesar di kawasan utara. Siaplah orang orang di Permatang Pasir, Zon Industri Asas Babi akand diwujudkan di Permatang Pasir.

Tuesday, August 12, 2008

APA SUDAH JADI

Al Gore adalah berbangsa Yahudi. Di Amerika, Yahudi adalah minoriti tetapi mereka perintah Amerika. Al Gore ialah kawan baik Anwar.


MINORITI PERINTAH MAJORITI

Tahukah anda Perak dan Penang (2Ps) diperintah minoriti. Cuba tengok angka ini: Penduduk Perak (Melayu 80%, Cina 15%, India 5%), Penang (Melayu 45%, Cina 45%, India 10%). Manakala kerajaan negeri (MB/KM & Exco) pula Perak (Melayu 25%, Cina 65%, India 10%), Penang (Melayu 20%, Cina 70%, India 10%). Negeri-negeri lain komposisi ini tidak berlaku.

KENAPA KITA PERLU UNDI ANWAR

1. Anwar lebih handsome dari PM-PM lain?

2. US sebagai kuasa hiper dunia sayang Anwar - bekas Naib Presiden, Al-Gore kata tuduhan liwat kedua ini adalah konspirasi, Setiausaha Negara US, Condeleeza Rice kata Anwar tak salah.

3. Anwar cakap berbunga-bunga kerana Protokol Zionis beri syarat nak masuk geng depa kena cakap pandai dan buat demonstrasi.

4. Turki pun sayang Anwar. Sanggup lindung keselamatan Anwar. Turki adalah pengeksport babi terbesar Eropah, benarkan pertandingan ratu pondan, suara azan tak boleh guna speaker dll.

5. Anwar ada pengalaman jadi Presiden Abim, Timbalan Presiden UMNO, TPM, Penasihat PKR dan pemimpin NGO antarabangsa. Jadi dia mcm rojak. Rojak dan pasembor memang sedap.

6. Anwar suka liwat. Orang Melayu tak suka liwat, jadi depa tak percaya Anwar suka liwat. Pantang Melayu jgn ada hubungan seks dgn jantina lain atau affairs. Liwat tak apa. Jadi Anwar layak jadi PM.

DAP Mahu Jadi Tuan di Penang

Law Choo Kiang (Exco DAP Penang, portfolio Pertanian) telah memaksa seorang pengerusi majlis di Penang untuk memanggilnya dengan panggilan "Tuan" bukan Yang Berhormat Encik. Kebetulan pengerusi majlis tersebut ialah Melayu dan program yang dihadirinya majoritinya ialah orang Melayu. Hampa tengoklah betapa kurang ajarnya DAP di Penang. Sudah suruh orang Melayu panggil dia Tuan. Dulu mat salleh paksa kita panggil dia Tuan, sekarang ini Exco DAP pun dah nak jadi tuan di Penang. Undilah lagi Pakatan Rakyat. Inilah padahnya sokong DAP.

Permatang Pauh: Jangan jadi PWTC yang Kedua

Bila calon Permatang Pauh turun kampung janganlah jentera UMNO pula yang menyibuk nak bersalam dan menunjuk nunjuk muka. Berilah peluang kepada pengundi sebenar untuk bersalam dengan calon dan pemimpin yang datang. Janganlah jadikan Permatang Pauh sebagai PWTC yang kedua sebagai medan berkempen untuk sebarang jawatan dalam UMNO. Jika benar ikhlas untuk menangkan UMNO, lupakan dulu sengketa dan menangkan calon UMNO. Jangan sampai nasi jadi bubur baru nak menyesal.

Saturday, August 9, 2008

Ada hasad dengki dalam Pakatan Rakyat terhadap Anwar, kata Nik Aziz

Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mendedahkan berlakunya hasad dengki dalam Pakatan Rakyat terhadap Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada memenangi pilihan raya kecil Parlimen kawasan Permatang Pauh, 26 Ogos ini.
Menteri Besar Kelantan itu berkata, terdapat pihak cuba sabotaj bagi memastikan Anwar tidak berjaya menjadi Ahli Parlimen Permatang Pauh.“Saya dapati memang ada orang yang dengki kepada Anwar,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan MATA fair peringkat Kelantan di sini hari ini.
Beliau berkata demikian mengulas hasrat Anwar untuk bertanding di kawasan Parlimen Permatang Pauh namun beliau semalam didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur terhadap tuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohamad Saiful Bukhari Azlan.
Nik Abdul Aziz juga menasihatkan pihak yang menyimpan perasaan dengki itu agar melupakan hasrat mereka demi kebaikan Pakatan Rakyat.“Beri peluang kepada Anwar untuk masuk jadi Ahli Parlimen di Dewan Rakyat,” katanya.
Siapalah yang dengki sangat dengan Anwar ni Tok Guru, entah entah Tok Guru sendiri agaknya yang dengki tu. Dekat Kelantan sendiri pun ramai orang tak suka dengan Tok Guru tapi Tok Guru selamba ja mengaku diri sendiri hebat. Anak menantu kena siasat dengan BPR dah selesai ke Tok Guru? Lantik menantu jadi COO ni hebatlah kiranya. Banyak boleh projek tuh…termasuklah projek kambing dan jual beli tanah.
Hambo raso lah, Tok Guru yang lebih layak dari Nuar jadi PM. Inilah sebabnya hambo raso orang PAS dok dengki kat Nuar Brahim tuhh. Mungkin sebab dia nih ejen insurans kot.

Thursday, August 7, 2008

Zahid Hamidi pun lawan Naib Presiden UMNO


Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, keputusannya untuk bertanding merebut jawatan Naib Presiden UMNO dibuat setelah mengambil kira pendapat, pendangan dan sokongan di kalangan rakan-rakannya."Saya menghormati Naib-Naib Presiden yang sedia ada, namun mungkin masih ada sedikit ruang kosong untuk calon baru seperti saya bagi turut menyumbang bakti serta membariskan diri dalam kepimpinan Umno di lapisan ketiga,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini. Beliau berkata semoga dengan pengumuman itu akan menamatkan keresahan rakan-rakan di peringkat akar umbi yang meminta beliau mengesahkan untuk pencalonan bagi jawatan berkenaan. Tambah seorang lagi calon Naib Presiden, baguslah kalau Zahid dah insaf tak nak ikut Anwar lagi. Kita harap Zahid Hamidi dedah siapakah Anwar yang sebenarnya di Permatang Pauh nanti. Dedahkan skandal demi skandal rasuah dan penyelewengan yang dibut oleh Anwar semasa jadi TPM dulu.

Shahrizat Jalil Mungkin Calon di Permatang Pauh


Beliau adalah anak Penang yang berasal dari Jelutong. Jika mengambil kira faktor sokongan wanita yang kuat di sana, Shahrizat adalah orang paling sesuai untuk lawan Anwar di Permatang Pauh. Inilah juga peluang Shahrizat untuk membalas dendam kekalahannya pada anak Anwar iaitu Nurul Izzah. Lagipun orang Permatang Pauh lebih selesa dengan wakil wanita di Parlimen sejak dua penggal lepas. Kalau Shahrizat yang lekat jadi calon Wanita Permatang Pauh kena pulun habis habisan lawan Anwar. Jangan bagi chance langsung. Hampa tok sah dok buat toyo na di Permatang Pauh nanti.

Wednesday, August 6, 2008

Arif Shah Lawan Anwar pada 26 Ogos ini.

Apakah Arif Shah akan jadi calon lawan Anwar di Permatang Pauh? Hari penamaan calon pada 16 Ogos dan hari mengundi pada 26 Ogos. Khabarnya sudah ada 5 nama yang disenarai pendek untuk melawan Anwar di Permatang Pauh. Siapa pun yang akan lawan Anwar, orang UMNO kena buat kerja habis habisan bagi tidak membenarkan Anwar memporak perandakan Parlimen Malaysia. Seseorang yang rapat dengan Amerika tidak layak dipilih masuk dalam parlimen negara kita. Lawan tetap lawan.

Tuesday, August 5, 2008

Muhyiddin Nak Pergi Ke Mana ?

Mulanya Muhyiddin kata nak lawan tempat yang lebih tinggi dari Naib Presiden. Tiba-tiba pada 4 Ogos 2008, Muhyiddin sebut nak kekalkan tempat Naib Presiden sahaja. Ketika Pak Lah baru naik jadi PM, Muhyiddin antara nama yang disebut bakal TPM, tapi dapat kepada Najib. Muhyiddin cool sahaja, pada pemilihan Naib Presiden, Muhyiddin menang kerana watak cool. Namun kali ini berbeza, Muhyiddin antara orang yang kuat menembak lepas kalah PRU12, mulanya dicanang pergi jauh lagi dari Naib Presiden. Tup tup hanya nak kekal pada tangga Naib Presiden sahaja. Apakah nasib Muhyiddin kali ini ? Mungkinkah ada watak baru yang lebih disenangi rakyat untuk menjadi Naib Presiden? Siapakah mereka?

Jalil Akan Lawan Anwar di Permatang Pauh

Yang mana satu akan bertanding. Pirdaus atau Jalil ?


Datuk Abdul Jalil Abdul Majid (Ketua UMNO Bahagian Permatang Pauh) berkata beliau sedia menjadi calon melawan Anwar Ibrahim. Datuk Jalil berkata calon BN dalam pilihanraya kecil paling dinanti-nantikan itu akan ditentukan oleh pengerusi parti Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi. Datuk Jalil berkata "saya bersedia menjadi calon."
Manakala Datuk Ahmad Saad (Bekas Ketua UMNO Bahagian Permatang Pauh) menegaskan, beliau kini tidak lagi menyokong Anwar kerana penasihat PKR itu bersekongkol dengan DAP. Datuk Ahmad Saad menyebut, beliau tidak suka pada seseorang pemimpin Melayu yang sanggup menggadaikan bangsa sendiri. "Oleh kerana itu saya tidak boleh menyokong perjuangan Anwar walaupun sebelum ini merupakan penyokong kuat beliau," katanya. Selepas Mufti Perlis menolak, mungkin Datuk Jalil sendiri akan bertanding nanti. Siaplah kau Anwar. Dengar khabar, Mohd Sabu (Naib Presiden PAS) yang pernah lawan Anwar di Permatang Pauh pun nak bertanding atas tiket PAS di Permatang Pauh.

Sunday, August 3, 2008

Pertarungan Moral UMNO dan PKR di Permatang Pauh


Barisan Nasional (BN) dan UMNO perlu menentang Datuk Seri Anwar Ibrahim habis-habisan dalam pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh kerana ia merupakan satu pertarungan moral. Bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamad Ezam Mohd.Noor berkata, BN harus ‘masuk ke gelanggang’ dengan keyakinan tinggi kerana dari segi moralnya parti itu berada di pihak yang benar. ‘‘Justeru kita tidak harus melihat ini politik kalah menang sebaliknya satu pertarungan moral, satu pertempuran untuk mempertahan dan menegakkan kebenaran,’’ katanya kepada Mingguan Malaysia, di sini. Mohamad Ezam mengulas persediaan yang harus dilakukan oleh BN bagi berhadapan dengan Anwar yang juga Penasihat PKR dalam pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh yang akan diadakan tidak lama lagi. Kerusi berkenaan kosong selepas penyandangnya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail mengumumkan peletakan jawatan berkuat kuasa serta-merta pada Khamis lalu. Mohamad Ezam menegaskan, BN dan UMNO perlu mempertahankan hujah bahawa negara ini berada dalam keadaan bahaya berikutan politik baru yang dibawa oleh Anwar.

‘‘Tindakan beliau adalah satu ancaman yang boleh merosakkan struktur politik dan sosial negara ini. Dalam sejarah, kita tidak pernah diancam oleh struktur di mana orang bukan Melayu semakin berani mempersoalkan Dasar Ekonomi Baru (DEB) dan kontrak sosial,’’ katanya. Oleh itu kata beliau, UMNO harus melihat pertembungan dengan Anwar dari sudut politik demi perjuangan bangsa dan agama.

Saturday, August 2, 2008

Hanya Kekasih Sahaja Yang Dibawa ke Luar Negara

Biasanya hanya orang tersayang sahaja yang dibawa ke luar negara. Ini bawa pembantu peribadi ke luar negara. Apa kebendanya? Mohd Saiful Bukhari Azlan mendakwa dia telah menemani Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam tiga kunjungan ke luar negeri tahun ini.Menurut blognya semalam, bekas pembantu mantan timbalan perdana menteri itu berkata, dia menemani Anwar ke Hong Kong awal bulan Mei lalu, Bangkok pada hujung bulan yang sama, dan ke Singapura pada 16 hingga 18 Jun.Ini adalah kali pertama Saiful mendedahkan butiran terperinci tentang kunjungannya ke luar negara selepas membuat aduan polis mendakwa dia diliwat oleh Anwar.

Saiful membuat laporan polis itu pada 28 Jun lalu, mendakwa Anwar telah meliwatnya di sebuah kondominium di Damansara.Anwar kemudiannya ditahan, disoalsiasat semalaman sebelum dibebaskan keesokannya, 17 Julai dengan ikat jamin.Dalam blognya Saiful menyenaraikan tugasnya, termasuk membantu ketua kakitangan PKR, Ibrahim Yaacob mengatur jadual Anwar.Saiful juga berkata, beliau telah ditugaskan untuk mengatur perjumpaan sulit, contohnya dengan ahli-ahli Parlimen yang mahu melompat menyertai PKR dan ia diadakan di kondominium Desa Damansara. Memang Anwar ni suka kondo kondo ni, dulu Trivolli Villa, sekarang Desa Damansara. Fuhhhh....kayanya bakal calon Permatang Pauh nih.

Friday, August 1, 2008

Khairy Akan Lawan Anwar Habis Habisan di Permatang Pauh

''Akhirnya Anwar memilih kawasan selamat untuk bertanding di kerusi Parlimen walaupun pada awalnya beliau pernah berkata tidak akan minta Presiden PKR, Wan Azizah Wan Ismail memberi laluan kepadanya. ''Selepas itu Anwar buat kenyataan kemungkinan besar bertanding di Bandar Tun Razak dan kemudiannya di Kulim,'' kata Khairy Jamaluddin (Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia).
"Kalau betul Anwar diterima di seluruh negara, kenapa tidak menunaikan janji kepada rakyat Kulim untuk bertanding di sana? Ini mesti kerana Anwar tidak yakin dengan penerimaan rakyat terhadapnya terutama sekali dengan beberapa isu yang melibatkan beliau akhir-akhir ini," kata Khairy lagi.

''Anwar kini tidak yakin dengan penerimaan rakyat terutama sekali dengan beberapa isu yang melibatkan beliau akhir- akhir ini,'' kata Khairy. Apa pun Khairy akan menjadi antara public figure di Permatang Pauh nanti. Untuk mendepani hujah hujah Anwar, Khairy adalah antara calon barisan hadapan Pemuda untuk mendedahkan siapakah Anwar yang sebenar di Permatang Pauh nanti. Tunggulah Anwar, masa sudah tiba untuk buku bertemu dengan ruas.