Saturday, January 10, 2009

AMERIKA SYARIKAT SUDAH LAMA BIAYAI PAS

pilihanraya kini     10:46 PM    


Benarkah Amerika Syarikat sudah lama membiayai PAS? Jika benar James F.Entwistle sekadar singgah di PUTIK hanya untuk bertanya khabar, mengapa tidak jumpa sahaja Haji Hadi di KLIA sahaja. Bukankah Haji Hadi baru sahaja pulang dari Chicago, Amerika Syarikat. Ntah ntah datang satu kapal terbang apa. Apakah kehadiran James F.Entwistle hanya untuk mengambil tahu apakah lagi peralatan yang masih belum cukup di PUTIK, Kelantan. Jangan lupa, PUTIK Kelantan dibina dengan kos sejumlah 6.1 juta ringgit. Dari mana duit ini datang? Dari derma ceramah-ceramah PAS atau difund oleh Amerika Syarikat. Begitu berbangga PAS menyiarkan berita kehadiran seorang wakil dari Amerika Syarikat ke pusat tarbiyah baru mereka.


Ternyata PAS adalah sebahagian dari agenda Amerika Syarikat untuk kuasai Malaysia. Kenyataan Anwar bahawa Pakatan Rakyat adalah Hamas adalah tidak benar. Sebenarnya Fatah yang disupport oleh Amerika Syarikat dan Israel adalah parti PAS. Mereka lebih sibuk menangkan Wahid Endut dari menyumbang dana kepada Palestin. Sekurang-kurangnya Pemuda UMNO telah beri RM100,000 kepada kedutaan Palestin, kerajaan Malaysia telah sumbang 3.5 juta kepada MERCY, malah semua kutipan derma solat jumaat untuk tiga kali berturut turut disumbangkan kepada Palestin...PM sendiri telah jumpa dengan PM Syria untuk selesaikan konflik Palestin, telah utus surat pada SU Agung PBB minta sidang tergempar Palestin, usulkan sekatan ekonomi kepada Israel...apa PAS buat? Anwar hanya mengaku baru pulang dari Turki? Sedarkah dia bahawa Turki dalam diam support Israel dan Amerika...PAS dan Pakatan Rakyat di pihak mana? Bolehkah kita menerima hakikat bahawa Karpal, Kit Siang, Teresa Kok dan Guan Eng adalah kumpulan Hamas????

3 comments :

Anonymous said...

Bengong....

duta Malaysia kat Palestin tu Hamas ke Fatah??Apa punya mangkok la tulisan kone...

Anonymous said...

Turki, Negara yang majoriti penuduknya Islam tetapi mempunyai hubungan deplomatik dengan Israel. Membeli peralatan ketenteraan daripada Israel. Turki negara sekutu kuat Amerika dan Isreal. Turki dimana letaknya pengkalan tentera untuk melancarkan perang terhadap Irak. Turki tidak pernah membela nasib rakyat palestin, sama seperti Kerajaan Mesir, jiran terdekat yang hanya melihat saudara arab Islamnya mati kebuluran dengan sekatan Isreal.
Anuar pergi ke Turki bukan untuk membela Palsetin tetapi untuk mengikut langkah Turki dan Mesir menambah penderitan rakyat Palestin dengan pergi ke Negara yang bersekutu dengan Amerika dan Isreal. cuba renungkan.

Anonymous said...

Huhuhu

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.