Saturday, January 17, 2009

Biar Cina Ambil, Baru Hendak Menangis Air Mata Darah

pilihanraya kini     1:40 AM    

Sekadar renungan buat pengundi Melayu. Kita mesti hentikan momentum Harapan Baru Anwar Ibrahim dan kumpulan Erdogan nya dari Permatang Pauh ke Kuala Terengganu. Jika Kuala Terengganu kalah kepada Pakatan Rakyat, orang Cina yang hanya 11 peratus akan mendakwa merekalah yang melakukan swing vote dan memberi kekalahan kepada BN. Sudah tentu mereka akan lebih demand dan meminta yang bukan-bukan lagi sama ada melalui DAP, Gerakan atau MCA. Orang Cina akan lebih ketawa besar dan bertepuk tangan melihat satu lagi kerusi Melayu hilang.

UMNO akan hilang satu lagi kerusi dari 79 kepada 78. Siapa yang akan menjadi semakin kuat? Pertambahan satu kerusi buat PAS tidak akan mengubah apa-apa, melainkan lebih membuatkan jadual Wahid Endut lebih sibuk. Mungkin ini akan membuat Wahid Endut kerap tertidur dalam Dewan Undangan Negeri dan Dewan Rakyat. Orang Melayu Kuala Terengganu mesti mengambiil ikthibar atas apa yang telah DAP buat pada orang Melayu di Perak, Pulau Pinang dan Selangor. Melayu akan terus berada dalam dilema akalu Kuala Terengganu jatuh pula ke tangan Pakatan Rakyat. Anwar Ibrahim tidak akan boleh menjadi Perdana Menteri pun jika PAS menang esok. Kemenangan PAS, hanya akan mengurangkan kuasa UMNO, parti paling kuat bagi orang Melayu. Sampaikan peringatan ini kepada pengundi-pengundi esok. Menangis air mata darah pun tiada gunanya lagi, jika esok kita membuat pilihan yang salah.

6 comments :

Anonymous said...

UMNO parti paling kuat gelembong.
Dah ke tua pun nak kena tipu.
Ke ke ke

Anonymous said...

pemimpin pas pung dok sedo diri jugok, tua-tua pun dok nipu je rakyat, lebong sungguh puak puak pas ni masang lebong

Anonymous said...

sapa yang bagi cina kuasa, UMNO ke PAS? masa merdeka dulu sapa yang bersekongkol ngan Cina UMNO ke PAS? sapa yang gadai negara UMNO ke PAS...lihatlah sejarah UMNO memang hampeh....

Anonymous said...

KAH KAH PAS MENANG KT...DAHLAH TU

Anonymous said...

HAHAHAHA.. DAH X REVELAN...

Anonymous said...

jangan kau kutuk anwar..cermin diri dulu..anwar pejuang bangsa sejati

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.