Thursday, January 1, 2009

Undi PAS Dapat Pahala Ke?

pilihanraya kini     12:58 PM    

Keratan Akhbar, Berita Harian, 30 Disember 2008, Nik Aziz keluarkan fatwa, "terserah kepada pengundi untuk memilih pahala dengan menyokong PAS yang memperjuangkan Islam atau memilih dosa dengan memilih BN yang menolak perjuangan Islam". Abis tu, DAP tolak hudud tu kalau kita undi dapat pahala jugak ka? Bukan ka, dalam Pakatan Rakyat tu ada PKR, DAP dan PAS. Kalau undi parti yang ada tolak Islam boleh dapat pahala juga ka?
Nik Aziz kata "tentulah menang...kalau menang kita dapat dua, pahala dapat, kawasan pun kita perintah. Kalau tak menang, tetap dapat pahala. Tidak ada apa-apa, tidak rugi". Guano ni Tok Guru...yang dok perintoh lo ni pun kelam kabut doh...undi PAS boleh dapat pahalo pulok...keliru benar hambo...berdooh benar Tok Guru nih...Maroh Ayoh Ping kalau dengar Tok Guru kato gitu.


3 comments :

Anonymous said...

Tok soh ambik kiralah dengan dakwaan seperti itu. Dosa pahala bukan dia yg nilai. Kalu pemimpin buat tak beto dia pun masuk neraka.

Yg perlu loni biar pemimpin umno kembali kepada rakyat, jangan buat perkara yg rakyat tidak suka. Ingat, beribu mata memerhati wakil rakyatnya seorang..................

PM said...

Tidak kira mengundi sesiapa kita tetap mendapat pahala. Yang penting niatnya kerana Allah swt dan kepentingan masyarakat. Walaupun dengan terdetiknya niat yang baik sudah dijanjikan olah Allah swt pahala untuk hamba2Nya.

http://pemimpinmuda.malayaonline.com/?p=47

Anonymous said...

ambo raso gapo hok tue guru royak tu betul, sbb kalu sokong pas hok mmperjueke agamo (trmasuk hukum hudud) mesti la dapat pahalo. kalu sokong BN hok hok brpege pado islam sekular (mnentang hudud) mesti la dpt doso...

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.