Monday, March 16, 2009

Mengapa Orang Cina Undi PAS?

pilihanraya kini     1:40 AM    1) Apabila Cina Undi PAS ianya tidak bermakna PAS akan boleh menguasai parlimen? Jika kerana undi tersebut PAS boleh menguasai Parlimen, tidak mungkin Cina akan undi PAS. Jadi mengapa Cina undi PAS?


2) Siapa yang menguasai negeri-negeri seperti Penang, Perak, Wilayah Persekutuan, Negeri Sembilan, Sabah, Sarawak dan Melaka?Bukankah di negeri-negeri ini ramai Cina? Jika mereka undi PAS, apa untungnya kepada mereka?

3) Kalau orang Cina undi PAS, tidak kah undi mereka itu semata-mata untuk melemahkan penguasaan Melayu dalam Parlimen? Kalau semua calon PAS menang pun di Parlimen, mereka tidak akan boleh perintah Malaysia, terpaksa juga berpakat dengan DAP. Ini yang mereka nak, bila PAS hendak berpakat dengan UMNO. Mereka gelisah dan marah, sebab mereka tidak hendak lihat orang Melayu bersatu. Sebab itu mereka undi PAS, kerana mahu PAS terus berpakat dengan DAP.

3 comments :

momotaro said...

memang bangang punya artikel... ko memang kaki memfitnah.. masuklah ko keneraka kerana memfitnah... cuba ko gantikan perkataan pas dengan umno?

Anonymous said...

Bukan bangang tapi bodoh tak boleh diajar, pandai tak boleh diikut. UNDER UMNOBN you dont talk about dakwah orang China. Sekolah Agama Islam Rakyat pun kalau tak ikut acuan UMNOBN kena tutup. Cakap pasal Islam sahaja sudah tuduh kempen masuk PAS. Kau tanya menteri yang jaga agama Islam pasal boleh dan pasal tak boleh.

Anonymous said...

sebab orang cina lagi cerdik dari UMNO

kah kah kah

korek korek korek

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.