Monday, March 16, 2009

Mengapa PAS Tidak Dakwah Orang Cina Masuk Islam?

pilihanraya kini     8:37 PM    


Sedarkah orang Melayu bahawa pengundi Cina di Kelantan, Terengganu dan Kedah hanya mengundi PAS sahaja tapi mereka tak masuk masuk Islam pun. Mengapa ya? Sebabnya mereka hanya nak lemahkan kuasa politik orang Melayu sahaja. Biar orang Melayu pecah kepada dua kumpulan besar dan tidak bersatu sampai bila-bila.

Apa agaknya cara untuk melemahkan seseorang Perdana Menteri yang berbangsa Melayu atau Menteri Besar Melayu? Dan bagaimana untuk mengagalkan usaha sebegitu? Malanya ramai orang Melayu yang tidak mahu faham bagaimana orang Cina merancang untuk melemahkan kuasa politik orang Melayu. Bila Hadi Hadi nak pakat dengan UMNO, Guan Eng dengki tak mahu pakat. Eloklah kalau Hadi Hadi dan Nasiruddin nak keluar PAS. Biarkan sahaja Husam dan Nik Aziz membawa PAS bersama-sama dengan Anwar Ibrahim. PAS sudah rosak dan tidak lagi perjuang Islam masa zaman Dato Asri Muda dulu. Ada orang PAS yang puas hati dengan kenyataan ini. Komen dan cacilah aku kalau berani.

6 comments :

Anonymous said...

Astaghfirullahil 'Azimmm... teruknya kamu wahai penulis blog. Sedarkah kamu soal hidayah itu bukan kerja manusia? Ianya datang dari Allah SWT. Allah lah yang akan memberikan hidayah kepada sesiapa yang DIA mahukan.

Kerja kita hanya mendakwah dan mengajak mereka. Kalau ikut pemikiran kamu.. bagaimana dengan Risalah dan dakwah para Nabi sebelum Nabi Muhammad SAW. Mereka lagi teruk mendapat tentangan dan hanya sedikit sahaja yang menjadi pengikut mereka.

Soalan saya : Kenapa MCA dan MIC dan parti-parti bukan Islam lain yang ada dalam BN tidak ada dikalangan pemimpinnya yang memeluk Islam sedangkan katanya UMNO adalah sebuah parti Islam?

Kalau ikut teori saudara maka BN telah gagal mengIslamkan kaum kerabat mereka.

Ini bererti bahawa HIDAYAH adalah hak Allah SWT bukan hak manusia..

Harap boleh faham supaya kita tidak menulis perkara yang kita sendiri jahil nanti ditertawakan orang.

Salam

Anonymous said...

Ini blog tambah dosa. Eloklah hentikan.

TebuHitam said...

Hadi masuk UMNO akan menghancurkan lagi UMNO.Hentikan usaha itu.

Anonymous said...

Heran bin ajaib, mereka yang berdarah biru pekat ini tak langsung sedar akan kedudukan parti yang mereka anuti selama ini sudah tidak relevan, terhakis lupus habis dari jiwa sanubari rakyat. malulah , nak jaga tepi kain orang, diri sendiri tidak kelapaq oleh orang. Buta perutlah tu namanya.

Anonymous said...

Awat, cina yang mengundi umnobn tu sudah masuk Islam??, katanya umno itu menjaga Islam!!.Kalau macam itu, tak payah pakat umno dengan PAS, keran yang satu Islam syumul, yang satu lagi Islam hadhari. mana ada kesamaan, walau pun kedua-duanya melayu.

golok1 said...

sape pnye blog nie mengarut betul laaa..

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.