Tuesday, April 14, 2009

Hussam Cabar Hadi Lawan Presiden PAS

pilihanraya kini     4:09 PM    


Mesyuarat kawasan-kawasan PAS bermula 9 Mac, akan berakhir hujung minggu ini. Manakala mesyuarat ketiga-tiga dewan - Pemuda, Muslimat dan Ulama - di peringkat negeri akan berlangsung antara 20 April hingga 10 Mei. Pemilihan barisan pemimpin atasan parti di muktamar ke-55 di Stadium Malawati, Shah Alam antara 3 hingga 7 Jun dijangka menampilkan pertarungan sebenar aliran-aliran utama parti itu, khususnya golongan pro-muzakarah dan pro-Pakatan Rakyat (dikenali juga "kumpulan Erdogan").Ia dijadual disertai lebih 1,000 perwakilan dari 175 kawasan PAS di seluruh negara.Pemilihan dan persidangan Pemuda, Muslimat dan Ulama dijadual berlangsung sehari pada 4 Jun.


PAS akan hadapi pemilihan pulak dah..gila kuasa serupa tu jugak...semua nak asyuk..tadi ada beberapa orang calon yang kalah dalam PAS dah kecewa dan menyatakan nak lompat masuk UMNO. Berita paling best sekali ialah perlawanan antara Husam Musa menentang Haji Hadi untuk jawatan Presiden PAS. Sudah ada bahagian yang mahu mencalonkan Husam. Abislah Haji Hadi.

8 comments :

Anonymous said...

Nape PAS susah-sasah nak membuat pencalonan Presiden PAS diantara Hussam dan Hadi Awang. Kan senang lantik Nizar Ah Chong je, menang tanpa bertanding Presiden PAS untuk seumur hidup. Baru la senang PAS bole jadi barua DAP dan DAP merupakan orang paling gembira la lau NIZAR AH CHONG dilantik Presiden PAS. Bagi je la kat Nizar. Bila lagi nak jadi Barua si Kafir-kafir tu.Hahahahaha
Bodahnya PAS ni
Jadi barua DAP dan Dajjal Anuar tu.

Kepada rakyat yang masih sayangkan Malaysia, janganlah disokong Pakatan Pengganas. Kerana setiap sokongan kepada mereka akan menghancurkan masa depan anak cucu. Setiap sokongan membawa kehancuran kepada Malaysia, menolak Islam sebagai Agama Rasmi malah mengusir orang Melayu daripada tanahair sendiri.

Bangkitlah wahai rakyat Malaysia dan bersatulah menolak anasir anasir jahat dan lindunglah kedaulatan Negara dan Raja Raja Melayu. Peliharalah agama Islam dan Perlembagaan Malaysia. Lindungilah anak anak dan keluarga kita dari pengaruh jahat mereka. Semoga Allah s.w.t melindungi kita dan negara daripada kejahatan mereka.

Anonymous said...

astaqfirullah..istiqfar byk2 ye

Anonymous said...

Pening2 UMNO dan BN,pening lagi Pakatan Rakyat...Mrk saja buat kecoh spy UMNO dan BN x leh tumpu kerja.bila prestasi down,rakyat pilih mrk...UMNO dan PAs ramai melayu dan islam,knp kt x bley bersatu untuk MElayu dan ISLam...kurangkan politiking terutama pada PAS,knp anda ketepikan UMNO drpd DAP

Anonymous said...

apa susah.. nik ajis dapat wahyu...
hadi awang raja fatwa...

Anonymous said...

Dasar tak sedaq diri, sebok, menyebok hal tepi kain orang, apa punya nama manusia hangpa ni???????????????? peragai tak ubah macam kera sumbang.

Anonymous said...

bukan pas tak nak bersatu dengan umno tapi lihat lah umno tak mahu kat islam betul tak?

Anonymous said...

Wahai penulis komen ke-7, saudara kata Pas tidak mahu bersatu dengan UMNO kerana UMNO tidak mahu menerima Islam. Kenapalah saudara mempunyai pemikiran yang terlalu sempit. Adakah sepanjang kepimpinan UMNO lebih dari 50 tahun, mereka melarang orang untuk mememluk Islam, tentunya tidak malah selama ini kita lihat negara kita mengiktiraf agama Islam sebagai agama rasmi kita. Lainlan sekiranya saudara berkata bahawa kerajaan Yahudi yang menolak islam, itu memang betul tetapi kalau saudara beranggapan bahawa UMNO menolak Islam maka saudara sememangnya sudah diperbodohkan oleh parti Pas. Adakah saudara rasa Pas mempu untuk melaksanakan negara Islam. Bagaimana yang dikata negara Islam dalam Pas, adakah dengan membuat hubungan baik dengan Parti DAP yang sedia kita ketahui menolak Islam. Amatlah rugi pandangan saudara Islam kita jika mereka diperbodohkan oleh Parti PAS ini. Fikirkanlah.

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.