Friday, January 23, 2009

Khalid Dan Lembu

Lembu..kau lah lembu..kau adalah segalanya bagi Khalid..kerana kau..Khalid Gagap sanggup songlap duit kerajaan negeri. Kerana kau lembu...Khalid Gagap sanggup biarkan budak budak Tadika lapar kerana tak beri 50 ringgit. Lembu..kerana kau Khalid Gagap boleh bagi projek pada kroni dia. Khalid macam Husam Musa juga. Kalau Husam Musa rasuah kambing japnapari..Khalid pula buat rasuah lembu. Gaji Khalid dua kantung. Satu DUN..satu Parlimen. Tak kanlah nak sedekah lembu pun songlap duit kerajaan negeri. Itu duit rakyat..bukan duit kau.
Lepas beli lembu Khalid beli Camry. Lepas beli Camry Khalid nak gadai pula tanah Sepang buat kandang. Itulah dia Khalid Ibrahim. Bukan kah dah kantoi dah. Jadi MB ingat senang ka nak jaga orang keliling. Projek lembu bagi kat kroni, projek Camry bagi kat kroni, duit air percuma nak minta Syabas sponsor, UiTM nak sumbat bukan Melayu.

21 Januari 2009, Gerakan Rakyat Anti Korupsi (Gerak) membuat aduan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap Abdul Khalid kerana menyalahgunakan dana kerajaan negeri untuk membeli 46 ekor lembu pada harga RM110,400 dengan menggunakan dana sebuah agensi kerajaan negeri (Selangor Industrial Corporation) bagi diagih-agihkan di parlimen Bandar Tun Razak.

Saturday, January 17, 2009

ANWAR BONEKA DAP

APA SAHAJA DAP BUAT ANWAR AKAN SENYUM SAHAJA..DIAM TANPA BERLAWAN

Biar Cina Ambil, Baru Hendak Menangis Air Mata Darah

Sekadar renungan buat pengundi Melayu. Kita mesti hentikan momentum Harapan Baru Anwar Ibrahim dan kumpulan Erdogan nya dari Permatang Pauh ke Kuala Terengganu. Jika Kuala Terengganu kalah kepada Pakatan Rakyat, orang Cina yang hanya 11 peratus akan mendakwa merekalah yang melakukan swing vote dan memberi kekalahan kepada BN. Sudah tentu mereka akan lebih demand dan meminta yang bukan-bukan lagi sama ada melalui DAP, Gerakan atau MCA. Orang Cina akan lebih ketawa besar dan bertepuk tangan melihat satu lagi kerusi Melayu hilang.

UMNO akan hilang satu lagi kerusi dari 79 kepada 78. Siapa yang akan menjadi semakin kuat? Pertambahan satu kerusi buat PAS tidak akan mengubah apa-apa, melainkan lebih membuatkan jadual Wahid Endut lebih sibuk. Mungkin ini akan membuat Wahid Endut kerap tertidur dalam Dewan Undangan Negeri dan Dewan Rakyat. Orang Melayu Kuala Terengganu mesti mengambiil ikthibar atas apa yang telah DAP buat pada orang Melayu di Perak, Pulau Pinang dan Selangor. Melayu akan terus berada dalam dilema akalu Kuala Terengganu jatuh pula ke tangan Pakatan Rakyat. Anwar Ibrahim tidak akan boleh menjadi Perdana Menteri pun jika PAS menang esok. Kemenangan PAS, hanya akan mengurangkan kuasa UMNO, parti paling kuat bagi orang Melayu. Sampaikan peringatan ini kepada pengundi-pengundi esok. Menangis air mata darah pun tiada gunanya lagi, jika esok kita membuat pilihan yang salah.

Friday, January 16, 2009

BERSAMA KEPIMPINAN ULAMA PAKATAN RAKYAT

TU DIA..SEMUANYA USTAZ USTAZ BELAKA..LULUSAN LUAR NEGERI BELAKA. MEREKA INI TAHU SEMUA PERKARA. RASUAH, BAB BAB SULIT ORANG SEMUA MEREKA TAHU. TAPI ORANG TERLUPA BAHAWA ANWAR JUGA PERNAH KENA PENJARA KERANA ISU RASUAH. ANWAR JUGA ENGGAN JAWAB DENGAN NALLAKARUPAN BILA DICABAR ISU DUIT MAGNUM RM60JUTA.

Thursday, January 15, 2009

PEMIMPIN PAS CELUPAR: Realiti Di Sidang DUNInilah realiti PAS dan Penganutnya kononnya di depan rakyat mereka ini warak dan hanya berkata-kata bauan syurga.

Jelas... Dibelakang rakyat mereka ini suka menghambur perkataan kesat dan menyamakan orang lain dengan sesuatu yang keji.

Inikah jenis pemimpin yang kita mahu menjadi pembela rakyat?

"Berfikirlah dulu sebelum berkata-kata kerana Islam melarang umatnya mengata dan mengeji orang lain... Berdosa tau." kata seorang nenek yang bukan penganut PAS kepada cucunya.

Mungkin ini tiada di dalam ajaran PAS.
Jadi segeralah bertaubat dan kembali kepada Islam sebenar.

Wallahhualam
.


'KU MASIH SETIA PADAMU BN": Kesetiaan Rakyat Terengganu Teguh

Ini bukan tempat tukar baju atau tukar hidangan.


Ia juga bukan pentas untuk PAS berdolak-dalik atau klu-klek umpamanya dalam kes Hudud yang menggambarkan betapa parti itu semakin tidak berpendirian.

PAS mementingkan kuasa dan mahu berjadi sekutu Pakatan Rakyat untuk memerintah tetapi tidak menawarkan sebarang program untuk rakyat.

Hakikatnya, pilihan raya kecil bagi Parlimen Kuala Terengganu (P036) (Sabtu, 17 Januari) adalah medan untuk rakyat Kuala Terengganu menentukan nasib dan masa depan mereka – termasuk cucu cicit mereka.

Penduduk Kuala Terengganu perlu sedar pilihan raya adalah medan untuk mempertahankan agenda kerajaan yang memerintah - Barisan Nasional (BN) - yang selama ini terbukti berjaya membawa pembangunan dan kemajuan kepada negeri ini.

Dengan track record bahawa Terengganu di bawah BN dari hari ke hari semakin maju dan berjaya, berbanding ‘kemalapan’ negeri ini hampir lima tahun di bawah Pas dari 1999 hingga 2004.Menurut istilah Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, Terengganu berada dalam keadaan gerhana, ‘bukan bulan yang terang’.

Berikutan itu Datuk Seri Najib Tun Razak meminta pengundi di Parlimen Kuala Terengganu tidak menjadikan pilihan raya kecil Sabtu ini sebagai peluang untuk beralih rasa seperti menukar baju atau hidangan makanan.

''Apabila BN kembali memerintah negeri Terengganu, ia bercahaya, bersinar semula," katanya semalam.

Pilihanraya kecil ini seharusnya membuka mata rakyat Kuala Terengganu bahawa ini bukan masanya memilih calon semata-mata tetapi parti yang mampu melaksanakan kesinambungan dan perubah.

Sekadar mengatakan ke arah perubahan sedangkan perubahan yang mahu dilakukan bermula daripada kosong (seperti lambang PAS) adalah khayalan dan ‘mimpi di siang hari.

Perubahan mesti dilakukan setelah ada asas atau foundation. Asas kukuh Kuala Terengganu ialah pelaksanaan program dan projek yang sudah boleh dilihat dengan jelas – pembangunan Kuala Terengganu dalam pelbagai sudut spiritual dan fizikal.

Calon boleh datang dan pergi!Persoalannya, apakah parti yang kita sokong dan undi dalam pilihan raya mampu menjamin kehidupan dan keluarga kita sama ada semakin maju, makmur dan harmoni. Memang segala-galanya Allah s.w.t. yang menentukan.

Tetapi tanya diri kita apakah kita mahu memilih parti yang mampu menjamin masa depan kita atau yang hanya mementingkan ‘kuasa semasa’ semata-mata?Banyak orang membandingkan calon yang bertanding kali ini.Ada mengatakan mereka suka kepada calon yang tersenyum, biarpun tidak berbuat apa-apa.

Ada mengatakan calon hanya sebagai messanger dan perantara sahaja tetapi kerajaan yang cakna rakyat lebih penting!Juga banyak orang bertanya apa yang boleh dilaksanakan oleh parti-parti yang bertanding selepas pilihan raya ini.

Kita melihat sendiri bagaimana Kuala Terengganu ini membangun pesat selepas 2004.

Kita juga melihat bagaimana Kuala Terengganu semakin bersih dan tersusun.

Kita juga melihat bagaimana Kuala Terengganu daripada tiada universiti, kini ada tiga universiti.

Dan kita juga melihat bagaimana Kuala Terengganu daripada sebuah bandar biasa menjadi sebuah bandar raya.Cuba renung dalam diri kita
.

Siapa kita dan siapa keluarga kita.

Orang Terengganu sudah semestinya mahu kekal di Kuala Terengganu dan menikmati kehidupan yang selesa dan selamat.A

pabila saya katakan selesa ia bermakna mudah cari makan, makmur dan daerah Kuala Terengganu pula terus mendapat perhatian.

Untuk mencapai ini mesti ada aktiviti sosial dan ekonomi.

Rakyat seluruhnya perlu dibela dari segi kemudahan asas, pendidikan, kesihatan dan juga hubungan dengan kaum lain.

Kita bukan hidup untuk bermusuhan sesame kita dan antara kita dengan bukan kaum dan seagama kita.

Yang nyata Barisan Nasional (BN) dan UMNO berusaha meningkatkan kualiti kehidupan kita dan anak-anak kita.

Kuala Terengganu akan menjadi pusat pentadbiran dan pada ketika yang sama menjadi Pusat Kecemerlangan Pendidikan.

Apa maknanya ini?Ini bererti, Kuala Terengganu menjamin masa depan anak kita, belia kita dan orang muda kita.

Dengan kata lain, ada jaminan untuk anak-anak kita mendapat pendidikan dan peluang pekerjaan.

BN dan UMNO menjamin kedudukan ini dan ini sudah ditunjukkan melalui pelbagai bantuan persekolahan dari sekolah rendah hinggalah ke universiti.

Apakah dalam kempen pembangkang, soal ini ditimbulkan?Dengan kata lain, bagi setiap rakyat, bantuan sudah bermula ketika dalam perut ibu lagi hinggalah ke liang lahad.

Segala usaha selama ini dan akan datang akan ranap dan dengan ada seorang ahli Parlimen pembangkang, bukan sahaja segala yang ada akan menjadi kucar-kacir tetapi tentunya dia tidak mampu melaksanakan apa yang sudah ada atau dijalankankan, apa lagi pembaharuan.

Selain itu, dengan menjadikan Kuala Terengganu sebagai pusat kecemerlangan pendidikan, sekolah rendah dan menengah akan dipertingkatkan sementara universiti pula akan berusaha mencapai kualiti dunia.

Yang baiknya, Menteri Pelajaran sudah berjanji akan meneruskan usaha yang ada sekarang dan ditokok tambah dengan nilai-nilai baru. Menjayakan agenda ini juga adalah menjayakan agenda bekas wakil rakyat, Allahyarham Datuk Razali Ibrahim.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sendiri mengakui Razali seorang yang baik dan kalau tidak kerana peribadinya, sukar untuk beliau menang kerusi Parlimen Kuala Terengganu dua penggal berturut-turut.

Jadi dengan iltizam Razali dan keupayaan BN melakukan perubahan dan akan dilakukan oleh wakil rakyat baru – Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh – pengundi tidak perlu ‘bingung’ untuk memilih.


Tumpukan perhatian dan juruskan keazaman untuk berubah dan melakukan kesinambungan dengan memilih Wan Farid. Tidak perlu risau dan bimbang kononnya akan tersalah pilih kerana anda semua memilih calon yang tepat – Wan Farid – untuk kesinambungan dan perubahan.

Bagi rakyat Kuala Terengganu tidak kira Melayu dan Cina, soal penting ialah kehidupan yang selesa dan harmoni akan membawa mereka ke suatu tahap di mana kehidupan yang makmur dan aman damai itu sebenarnya pengakhiran atau the end.

Untuk mencapai tahap itu, ia tidak akan mampu dilaksanakan oleh sebuah parti yang tiada track record.

Ketika memerintah Terengganu selama hampir lima tahun, apa yang mampu PAS lakukan?Fikirlah, calon BN – Wan Ahmad Farid – bukan sahaja muda dan energetic tetapi juga seorang Ketua Bahagian UMNO yang berwibawa.Dia sudah menunjukkan usaha untuk ‘turun ke bawah’ sebaik-baiknya dan ini tidak boleh dilakukan dalam masa satu atau dua minggu.

Wan Farid bukan melakukannya secara paksa, dia merelakan hatinya untuk berbakti kepada orang Kuala Terengganu.

Bandingkan dengan calon PAS yang sudah lima penggal tetapi tidak melakukan apa-apa walaupun di kawasannya - Wakaf Mempelam, apakah dia mampu melakukannya di kawasan yang lebih besar.

Fikirkan, kalau satu DUN pun tidak mampu membela rakyat yang mengundinya, mampukah dia melakukannya untuk kawasan Parlimen yang mempunyai empat DUN?Seperti saya katakan di atas, Kuala Terengganu akan mengalami perubahan.

Perubahan memerlukan kepimpinan.

Kepimpinan untuk Kuala Terengganu ketika ini bukan sepatutnya datang dari PAS atau Bebas tetapi daripada BN kerana tanpa pemimpin yang berkesan dan mempunyai pertalian rapat dengan pusat, mustahil boleh dilakukan.

Hanya Wan Farid mampu melakukannya.Kecemerlangan Kuala Terengganu menuntut kerjasama erat antara calon, Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Perdana Menteri serta Timbalannya.

Terputus pertalian ini akan membantutkan usaha memajukan Kuala Terengganu.Kerana itu orang yang paling baik dan mampu melakukan ini adalah Wan Farid.

Tiada pengganti dan tiada pilihan lain. Dialah satu-satunya.Kepada pengundi Kuala Terengganu, fikir dan nilailah.

Pilihan adalah ‘tidak melakukan dan tidak ada apa-apa’ oleh wakil PAS atau kesinambungan dan perubahan ke arah kecemerlangan Kuala Terengganu yang menjadi tanggungjawab calon BN daripada UMNO.

Coretan asal oleh: Hambali Abd Latiff www.hambali1.blogspot.com

PAS MUDAH LUPA: Segalanya Kerana Kuasa


RENUNG SEJENAK UNDANG-UNDANG TUBUH PAS

Dalam undang-undang tubuh PAS Bab Pertama (Fasal 2, Ceraian 2) telah menerangkan secara jelas perkara tersebut iaitu:

“Memperjuangkan cita-cita lslam dalam masyarakat dan urusan pemerintahan negara”. Sementara dalam Perlembagaan PAS (Pindaan 1993) Bab Ketiga (Fasal 5, Ceraian 1) telah menyebutkan:

“Memperjuangkan wujudnya di dalam negara ini sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di dalamnya nilai-nilai hidup lslam dan hukum-hukumnya menuju keredhaan Allah”.

KATA-KATA PENGASAS DAN PENGGERAK AWAL PAS :“Kita adalah umat lslam, dengan sebab itu kita ingin melihat hukum-hukum Allah itu dapat dilaksanakan di bumi Allah ini."

Kalau dulu cita-cita lslam itu dapat dilaksanakan, maka tidak ada sebab mengapa kita ketinggalan. Maka dengan dorongan ini, dan dengan kepercayaan bahawa hanya dengan ajaran lslam, dengan dasar hidup lslam itu sahajalah kita boleh selamat, maka inilah sebabnya kita percaya kepada pergerakan kita, kepada persatuan kita sendiri.

“Kita mahu merdeka sama seperti orang lain, kita mahu makmur sama seperti orang lain, kita mahu sama rata sama seperti orang lain. Akan tetapi semuanya itu, kemerdekaan kita, kemakmuran kita, dan sama rata kita, semuanya kita mahu dilingkungi oleh hukum-hukum lslam, oleh kebijaksanaan yang dipesan oleh Allah SWT dan oleh Nabi Muhammad SAW”.

Berikut ialah kenyataan Haji Hadi Awang sewaktu perbincangan penubuhan Pakatan Rakyat:

Menurut Hadi persoalan mengenai agama Islam tidak menjadi isu utama dalam pentadbiran di negeri-negeri yang dikuasai pakatan tiga parti itu.

"Jangan jadikan Islam sebagai isu, Islam adalah agama dan dalam Islam kita diajak bermuafakat bagi apa jua perkara...gunakan panduan itu dalam politik juga," katanya dalam sidang akhbar di pejabat PKR di Petaling Jaya Selasa yang dihadiri oleh Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan penasihat DAP Lim Kit Siang.

Lim pula berkata pakatan itu banyak belajar daripada kesilapan ketika Barisan Alternatif diwujudkan pada tahun 1999 menyebabkan ia tidak kukuh kerana mesej perjuangan kurang jelas.

KESIMPULAN :

DEMI PKR DAN DAP, PAS DI BAWAH PIMPINAN HJ HADI AKAN MENGORBANKAN PRINSIP DAN UNDANG-UNDANG TUBUH PARTI PAS SENDIRI. AHLI PAS DAN PENYOKONG PAS YANG MAHUKAN ISLAM, SEDARLAH BAHAWA TIADA LAGI PERJUANGAN DAN SYARIAT ISLAM DI DALAM PAS.PERJUANGAN HUDUD BUKAN LAGI MAKE UP BUAT PAS.

Alaihai PAS.. mengapa begini?

WAHID ENDUT JEJAKI ANWAR... ANWAR JEJAKI OBAMA

INI KERATAN MUKA DEPAN HARAKAH, PELIK KAN KENAPA PULA WAHID NAK JEJAK ANWAR KAN..SELALU JE HILANG KAT LUAR NEGARA MANA BOLEH CARI...DAH JADI YB PERMATANG PAUH PUN MASIH LAGI PERGI AMERIKA DAN TURKI...SUSAH LAH WAHID ENDUT NAK JEJAK..

Wednesday, January 14, 2009

Dari Terengganu Ke Jeddah

Biarpun sudah dibina lapangan terbang yang boleh memudahkan jemaah haji terus ke Jeddah menunaikan ibadat haji, rukun Islam yang ke-5. Namun PAS masih tetap menganggp lapangan terbang tersebut adalah satu projek yang membazir dan tidak berbaloi. Inilah sikap PAS, apa sahaja yang baik semuanya tidak kena. Dulu kata buat jambatan RM150 juta membazir. Sekarang mereka juga guna. Kalau mereka kutip duit rakyat tidak membazir pula. Memudahkan haji pun dikatakan membazir?

Tuesday, January 13, 2009

Faedah Dari Projek Babi

Inilah faedahnya kalau kita terus menyokong Pakatan Rakyat. Projeknya amat menguntungkan. Fikirkanlah

PAKATAN LEBONG


PAKAT PAKAT LEBONG DOH..DOK ROK CHETONG DOH...LEBONG PULOK DOH...LUDOH KANG

Monday, January 12, 2009

31 DOSA DOSA NIK AJIS YANG CELUPAR


Nik Aziz yang dianggap ulama oleh PAS telah mengkhianati Agama Islam DEMI KEPENTINGAN PERIBADI DAN PERJUANGAN PARTI PAS. Nik Aziz tidak layak digelar ulama sebaliknya boleh digelar perosak kepada Agama Islam.

1. MENGAKU MENYELEWENGKAN AJARAN ISLAM SEMATA-MATA UNTUK MEMELIHARA PERJUANGAN PARTI PAS

2. MENGAKU MENYESUAIKAN BEBERAPA TAFSIRAN AYAT AL-QURAN DAN HADITH SEMATA-MATA MENJUNJUNG PERJUANGAN PARTINYA

3. MENGHASUT RAKYAT MEMBENCI DAN MENJATUHKAN KERAJAAN YANG MENDIRIKAN PERJUANGAN AGAMA ISLAM

4. MENGHAPUSKAN PERJUANGAN UNTUK MENDIRIKAN NEGARA ISLAM

5. MEMBOHONGI RAKYAT DENGAN BERBAGAI JANJI

6. MEMUSUHI UMAT ISLAM DENGAN MEMECAH-BELAHKAN MASYARAKAT MELAYU DI KELANTAN DAN MEMULAUKAN APA SAHAJA KEGIATAN KHAIRAT ORANG-ORANG ISLAM YANG TIDAK SEHALUAN DENGAN PAS

7. MELINDUNGI SHAHNON AHMAD (PENULIS MUNAFIK SAMA TARAF SALMAN RUSHDIE)

8. GAGAL MEMPERKENALKAN HUKUM HUDUD DI KELANTAN KERANA TERLALU CETEK DALAM BIDANG PERUNDANGAN ISLAM)

9. MENGELUARKAN FATWA ISLAM DENGAN SEWENANG-WENANGNYA TANPA MERUJUK MANA-MANA PIHAK

10. MENGHALAKAN SIFAT CARUT-MENCARUT DAN KATA-MENGATA DI KALANGAN UMAT ISLAM

11. MENDAKWA TUHAN MENCARUT HAMBANYA DALAM AL-QURAN DALAM SURAH AL- LAHAB

12. MENIPU RAKYAT UNTUK MEMBENTUK PERLEMBAGAAN ISLAM MENJADIKAN KELANTAN 'SERAMBI MEKAH?'

13. MENGHALALKAN PERDANA MENTERI MALAYSIA DARI KALANGAN ORANG KAFIR

14. MENGHALALKAN PERSEPAKATAN DENGAN SYAITAN UNTUK MENANG DALAM PILIHANRAYA

15. MEROSAKKAN AKIDAH UMAT ISLAM DENGAN MENGAJAK MEREKA BERMUSUHAN SESAMA SENDIRI, TERUTAMANYA DENGAN ORANG-ORANG ISLAM YANG TIDAK SEHALUAN DENGAN FAHAMAN PAS.

16. MELAKUKAN DOSA DENGAN MENJANJIKAN SYURGA KEPADA ORANG-ORANG YANG MENYERTAI PAS

17. MENGKAFIRKAN UMNO DAN MENUDUH ORANG-ORANG UMNO KAFIR

18. MENUDUH ULAMA-ULAMA KERAJAAN FASIK. HANYA ULAMA PAS YANG MAKSUM

19. MENGAKUI BAHAWA DIRINYA ULAMA YANG DITERIMA AGAMA ISLAM

20. MENGELUARKAN FATWA BAHAWA DR. MAHATHIR MAHAFIRAUN DAN KAFIR KERANA MENENTANG ISLAM

21. MENDAKWA DR. MAHATHIR ANTI-ULAMA DAN PARTI UMNO SAMA SEPERTI PARTI ORANG KAFIR

22. GAGAL MEMERINTAH KELANTAN . KELANTAN MENJADI MUNDUR

23. MENGHALALKAN RAKYAT KELANTAN HIDUP DALAM KEMUNDURAN

24. MELINDUNGI KRONI-KRONINYA YANG MELAKUKAN JENAYAH KHALWAT SEPERTI KES MAT SABU

25. MENGHALALKAN FITNAH KEPADA PEMIMPIN UMNO DAN BN SEMATA-MATA UNTUK MENGHADAPI PILIHANRAYA

26. MENGGANTUNG BEBERAPA PERATURAN DALAM AL-QURAN DAN HADITH SEMATA-MATA UNTUK MENGHADAPI KEMPEN PILIHANRAYA

27. MEMPERMAIN-MAINKAN AL-QURAN, HADITH DAN AGAMA ISLAM UNTUK KEPENTINGAN PERIBADINYA.

28. MEMEPERSENDA-SENDAKAN NAMA ALLAH PADA SETIAP FATWA DAN CERAMAH YANG DIBERIKAN

29. BERTINDAK SEBAGAI IMAM MAZHAB APABILA MENGELUARKAN FATWA TANPA BERMUZAKARAH

30. MENGANGKAT DIRINYA SENDIRI SEBAGAI ULAMA TETAPI BELUM MAHIR DALAM SISTEM PERUNDANGAN ISLAM

31. MELANTIK ORIENTALIS-ORIENTALIS TIMUR SEPERTI DATO HASSAN DAN SHAHNON AHMAD SEBAGAI ULAMA SEDANGKAN MEREKA TERANG-TERANGAN MEMPERMAIN-MAINKAN AGAMA ISLAM
Justeru itu, sebagai umat Islam yang senantiasa mengutamakan AQIDAH, perlu fikirkan ADAKAH NIK AZIZ DAN PAS MEMPERJUANGKAN AGAMA ISLAM ATAU MENYESATKAN UMAT ISLAM DARIPADA AJARAN YANG DIBAWA OLEH RASULULLAH?


Telah lama pemimpin-peminpin PAS sebenarnya yang cukup besar menyesatkan umat Islam di Malaysia dan sanggup mengadaikan maruah agama Islam dan bangsa Melayu demi kepentingan politik mereka. Kepimpinan PAS yang meneruskan tradisi berjuang di dalam politik dengan menggadaikan maruah Islam. PAS berbangga dengan konsep perjuangan dengan menggunakan nama Islam. Apabila mereka menang, mereka bangga dengan kemenangan dan tiada lagi kritikan yang diberikan kepada SPR. Jika mereka kalah, mereka menyalahkan kerajaan dan SPR. Inilah yang dapat disimpulkan kepada PAS berdasarkan beberapa siri pilihanraya kecil atau umum.

SAF KEPIMPINAN HAMAS PAKATAN RAKYAT

INILAH DIA SAF KEPIMPINAN HAMAS YANG BAKAL MELAKSANAKAN HUDUD DI MALAYSIA...BERDOALAH AGAR SAF KEPIMPINAN INI MENANG DI KUALA TERENGGANU AGAR MEREKA DAPAT MENUBUHKAN KERAJAAN YANG BARU NANTI...INILAH DIA BAKAL PEWARIS ULAMA DI MALAYSIA..SOKONGLAH HAMAS MALAYSIA..JANGAN TAK UNDI PULA.

Saturday, January 10, 2009

AMERIKA SYARIKAT SUDAH LAMA BIAYAI PAS


Benarkah Amerika Syarikat sudah lama membiayai PAS? Jika benar James F.Entwistle sekadar singgah di PUTIK hanya untuk bertanya khabar, mengapa tidak jumpa sahaja Haji Hadi di KLIA sahaja. Bukankah Haji Hadi baru sahaja pulang dari Chicago, Amerika Syarikat. Ntah ntah datang satu kapal terbang apa. Apakah kehadiran James F.Entwistle hanya untuk mengambil tahu apakah lagi peralatan yang masih belum cukup di PUTIK, Kelantan. Jangan lupa, PUTIK Kelantan dibina dengan kos sejumlah 6.1 juta ringgit. Dari mana duit ini datang? Dari derma ceramah-ceramah PAS atau difund oleh Amerika Syarikat. Begitu berbangga PAS menyiarkan berita kehadiran seorang wakil dari Amerika Syarikat ke pusat tarbiyah baru mereka.


Ternyata PAS adalah sebahagian dari agenda Amerika Syarikat untuk kuasai Malaysia. Kenyataan Anwar bahawa Pakatan Rakyat adalah Hamas adalah tidak benar. Sebenarnya Fatah yang disupport oleh Amerika Syarikat dan Israel adalah parti PAS. Mereka lebih sibuk menangkan Wahid Endut dari menyumbang dana kepada Palestin. Sekurang-kurangnya Pemuda UMNO telah beri RM100,000 kepada kedutaan Palestin, kerajaan Malaysia telah sumbang 3.5 juta kepada MERCY, malah semua kutipan derma solat jumaat untuk tiga kali berturut turut disumbangkan kepada Palestin...PM sendiri telah jumpa dengan PM Syria untuk selesaikan konflik Palestin, telah utus surat pada SU Agung PBB minta sidang tergempar Palestin, usulkan sekatan ekonomi kepada Israel...apa PAS buat? Anwar hanya mengaku baru pulang dari Turki? Sedarkah dia bahawa Turki dalam diam support Israel dan Amerika...PAS dan Pakatan Rakyat di pihak mana? Bolehkah kita menerima hakikat bahawa Karpal, Kit Siang, Teresa Kok dan Guan Eng adalah kumpulan Hamas????

Friday, January 9, 2009

PAS: DULU, KINI, TAK SERUPA.

DULU KINI TAK SERUPA...ITULAH PAS...UNDILAH PAS KALAU HENDAK HUDUD..TAPI JANGAN UNDI PAKATAN RAKYAT KALAU HENDAK NEGARA ISLAM..

Thursday, January 8, 2009

CERAMAH DSAI DI KT: Renungilah Dengan Mata Hati


Lihatlah si penipu ini berkata-kata. Renungilah apa yang diperkatakannya dengan mata hati...Yang tersurat memang nampak cantik tetapi dalamannya jelas busuk.


Tomahan yang jelas menjatuhkan lagi kredibiliti dia yang dulunya pernah berada di dalam kerajaan.Kesannya.. Rakyat Terengganu perlu disedarkan segera. kenalkan mereka siapa sebenarnya manusia rektorik ini.

Semoga BN menang di Kuala Terengganu. InsyaAllah.

Wallahhualam

Wednesday, January 7, 2009

Orang Kuala Terengganu Rugi Kalau Undi Wahid Endut

Kalau Menang Pun, Wahid Endut Mesti Akan Tidur Dalam Parlimen. Orang Ganu Rugi 2 kerusi Timbalan Menteri Kalau Bagi Wahid Endut. Kalau Bagi Wan Farid, Silap Silap Boleh Dapat Kerusi Timbalan Menteri Pelajaran Kembali. Banyak Faedah Boleh Didapati Untuk Anak-Anak Sekolah Di Kuala Terengganu. Kalau Bagi Wahid Endut, Apa Dia Boleh Bagi...Tidur Tidur..Bagi Pil Tidur Boleh Le

UNDILAH PAS LAGI KALAU TAK SERIK LAGI

NYENYAK DIA TIDUR...TIDURLAH WAHAI WAHID ENDUT...TIDURLAH WAHID ENDUT..TENANGKAN MATA...TIDURLAH WAHAI WAHID ENDUT..

SIAPA SEBENARNYA PEMBINA?

Antara ketiga-tiga mereka ini pastinya salah seorang akan berjaya merangkul kemenangan mengisi kerusi ahli parlimen P39 Kuala Terengganu.
Wujud 7 persoalan yang harus dijawab oleh rakyat Terengganu:

1. Siapakan diantara mereka ini mampu memacu pembangunan pesat demi kesejahteraan rakyat?

2. Siapa diantara mereka ini mampu menjamin terbelanya nasib golongan berpendapatan rendah?

3. Siapa diantara mereka ini mampu meyelesaikan segala masalah berkaitan kemudahan rakyat?

4. Siapa diantara mereka ini memiliki hubungan kuat dengan kerajaan persekutuan yang membawa kemudahan kepada seluruh rakyat negeri Terengganu?

5. Siapa diantara mereka mampu membantu pendidikan mereka yang miskin?

6. Siapa diantara mereka yang mampu memperjuangkan pembangunan Islam secara telus dan realistik?

7. Siapa diantara mereka yang mampu mempertahankan ketuanan Melayu dan menjaga hak2 Melayu?

17 Januari 2009 akan menjadi hari bersejarah yang akan menentukan nasib dan masa depan rakyat Terengganu.

Berfikirlah demi masa depan bangsa dan agama.

Jangan tertipu dengan dakyah dan imej luaran pemimpin tetapi sebenarnya lihatlah sejarah dan simpulkan siapa sebenarnya layak?

Ingat.. kita ingin memilih pembina bukan perosak.

wallahhualam.
Tuesday, January 6, 2009

Anak Dara DAP Sudah Kempeng di Kuala GanuAnak dara DAP ni dah pergi ke Kuala Ganu pada 3 Januari di Kampung Sungai Tiong. Kempeng untuk PAS. Apalah tak malu punya PAS. Teresa Kok pun ditagih undi di Kuala Ganu. Cakap nak bangun bersama Islam, macam mana Teresa Kok pun PAS boleh panggil gi ceramah di Sungai Tiong. Sungguh memalukan PAS.

Friday, January 2, 2009

Tergadailah Tanah Melayu

Ambil lah ...kita kasi kurang setahun 1,000 tahun...kita perintah kita bagi semuanya..peduli apa dengan BN...lebih baik kita kerjasama dengan DAP...gadai gadai

Thursday, January 1, 2009

Undi PAS Dapat Pahala Ke?

Keratan Akhbar, Berita Harian, 30 Disember 2008, Nik Aziz keluarkan fatwa, "terserah kepada pengundi untuk memilih pahala dengan menyokong PAS yang memperjuangkan Islam atau memilih dosa dengan memilih BN yang menolak perjuangan Islam". Abis tu, DAP tolak hudud tu kalau kita undi dapat pahala jugak ka? Bukan ka, dalam Pakatan Rakyat tu ada PKR, DAP dan PAS. Kalau undi parti yang ada tolak Islam boleh dapat pahala juga ka?
Nik Aziz kata "tentulah menang...kalau menang kita dapat dua, pahala dapat, kawasan pun kita perintah. Kalau tak menang, tetap dapat pahala. Tidak ada apa-apa, tidak rugi". Guano ni Tok Guru...yang dok perintoh lo ni pun kelam kabut doh...undi PAS boleh dapat pahalo pulok...keliru benar hambo...berdooh benar Tok Guru nih...Maroh Ayoh Ping kalau dengar Tok Guru kato gitu.


Undi DAP Pun Dapat Pahala Ke?


''Apakah mengundi BN mendapat dosa? Beliau harus buat penjelasan berhubung Melayu yang menyokong DAP,?"