Thursday, December 31, 2009

Ariffahmi Setiauaha Politik, Nik Abduh SU Akhbar Nik Aziz


Perletakan jawatan dua orang staff nik ajis amat mengejutkan semua pihak, kononnya mereka berdua ni telah meletakkan jawatan kerana tamat tempoh kontrak dan bukannya diberhentikan atas sebab tertentu ekoran kemelut politik dalaman PAS, cerita-cerita mengenai dua orang ini dikatakan bergitu rapat dengan Husam juga tidak boleh ditolak, anak nik ajis sendiri, nik abduh pernah memperli dua orang ini dengan mengatakan yang bapaknya mendapat nasihat yang salah atau kata lain penasihat bapaknya tak betul.

Husam Musa juga sekarang ni semakin terpinggir, angin-angin yang mengatakan Husam akan letak jawatan sampai ke la ni masih bertiup kencang, apakah Husam juga akan keciper seperti Annual dan Saiba? mungkinkah jawatan setiausaha politik MB Kelantan bakal di ambil alih oleh bekas CEO PMBK? dan jawatan setiausaha akhbar pula di sandang oleh nik abduh? kalau dilihat congakan itu, ia cukup kuat untuk mengekalkan kuasa nik ajis sebagai MB kelantan untuk 5 ke 10 tahun lagi, takan anak dan menantu dia nak khianat dia kut..

Kalau betul segala perkiraan ini, maka PAS yang dulunya dikenali sebagai Parti Islam Se-Malaysia kini sudah boleh di tukar ke Parti Ajis Sekeluarga.

Sunday, December 20, 2009

Gembiranya Guan Eng dan Kuan Yew


Kuan Yew menanti saatnya untuk melihat Penang jadi macam Singapura. Guan Eng lah harapan PAP untuk jadikan mimpi itu kenyataan. Selagi matahari ada, selagi itu Singapura / PAP akan berdendam dengan orang Melayu. Tak lama lagi, DAP akan kuasai Penang semuanya bila Gerakan turut sama mensabotaj BN di Pulau Pinang. Awat la orang Melayu jadi bodoh sangat tak nak bersatu. Hampa tak sedaq ka, DAP dan Gerakan dah lama dok perbodo hampa. Hampa dah tinggal celepa dah tau.

Fahaman Wahabi vs Fahaman Sunnah Wal Jamaah Di KelantanSalah seorang Exco Kerajaan Negeri Kelantan. Dia bagitau Panglima kenapa Nik Abduh beriya sangat nak tolong Ariffahmi dan membela Ariffahmi. Puncanya adalah kerana Ariffahmi menolong Nik Abduh untuk jadi Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat. Tapi Nik Abduh kalah dengan Ustaz Latiff, Ketua Pemuda PAS Kelantan. Rupanya arwah bapa Ustaz Latiff dan arwah datuk Nik Abduh memang sejak dulu lagi tidak sehaluan. Permusuhan itu diwarisi oleh cucu cucu mereka. Nik Abduh meneruskan warisan fahaman Wahabi manakala Ustaz Latiff, Ustaz Zaki dan Ustaz Mat Yaakob adalah dari kumpulan fahaman Sunnah Wal Jamaah. Husam dan kumpulannya adalah golongan fahaman liberal yang akan mengambil kesempatan bila dua kumpulan ini bergaduh. Ariffahmi memang tiada orang untuk membelanya. Sebab tulah Ariffahmi terpaksa gunakan isteri sendiri, Nik Amalina untuk membelanya melawan kumpulan fahaman Sunnah Wal Jamaah.

Saturday, December 19, 2009

Pakatan Rakyat Menipu Rakyat

Semalam aku ada tengok muafakat baru
Pakatan Rakyat buat masa Konvensyen di Shah Alam. Pembohong besar. Janji lama diaorang tak tunai lagi dah mula janji yang baru

Dasar Pakatan Penipu, duit nikah pun dia buat bisnes. Dulu nak kahwin 80 ringgit ja. Tiba tiba naik jadi 300 ringgit. Memang tidak pandai mentadbir langsung.

Baru ni anak kawan aku masuk tadika tak dapat pun duit macam yang kerajaan Selangor janji dulu. Penipu besar. Anak kawan aku pergi jumpa Nik Nazmi nak mintak RM1000 tapi tak dapat pun. Memang Kerajaan Negeri Selangor pembohong. Dasar penipu kuat. Cakap berapi rapi.........bila menang tak tahu nak buat apa.

Wednesday, December 16, 2009

Kursus SPIES Training Pengundi Muda Pakatan RakyatTadi anak aku ada tanya nombor telefon kat poster ni. Teringin nak joint kursus SPIES ni jugak. Tapi penganjur tu tanya anak aku dilahirkan kat mana? Dah jadi pengundi ke belum? Mereka kata hanya anak orang PAS, PKR dan DAP saja yang layak joint SPIES. Ada ke patut penganjur tu minta anak aku sign borang PKR dulu baru boleh joint kursus.

Apa lah punya kursus....kalau setakat nak buat kursus siapa pun boleh buat. Ni buat kursus nak latih pengundi muda saja. Baik aku minta anak kau pergi kursus BTN. Boleh juga faham perlembagaan Malaysia. Kursus pun ciplak orang punya. Tak malu betul Khalid Gagap. Ko patut buat kursus ajar orang pakai baju dengan betul di atas sofa. Hahahaha

Friday, December 11, 2009

SPIES Selangor Ciplak Modul ESQ


Sorang budak yang pergi kursus SPIES beritahu dia nangis bila tengok BIG BANG dalam kursus SPIES. Sebijik macam kursus ESQ 165 bang...budak tu bagitau. Patutlah hari tu masa ESQ 165 buat kursus kat SUK Negeri Selangor, geng geng SUK Selangor tu siap rakam lagi masa trainer ESQ kat atas pentas. Rupa rupanya mereka tiru modul ESQ kemudian tukar jadi SPIES. Memang Khalid dasar muka tak malu. Menciplak modul ESQ.

Tuesday, December 1, 2009

Selangor Halalkan SPIES, Haramkan BTN Di Selangor

Dr Halimah Ali buat bisnes SPIES di Selangor. Dia dah wajibkan semua rakyat Selangor ikut program SPIES waktu pergulungan sidang DUN Selangor pada 24 Oktober 2009. Peserta SPIES ini datang percuma. Semuanya dibayar oleh kerajaan negeri Selangor kepada hanya 33 syarikat consultant terpilih sahaja. Confirmlah kroni kroni Dr Halimah sahaja yang dapat projek ini. Bayangkan berapa ribu mereka dapat daripada satu kursus??????????? Makan, minum, bayaran penceramah, bayaran jurulatih dan moderator, claim dan tempat tinggal. Sekali kursus dapatlah RM50,000. Untung banyaklah kroni kroni Dr Halimah. Macam bagi projek kat kelas F jugaklah nih.

SPIES Belia Asas (DUN Taman Medan) dan SPIES Belia Asas (DUN Dusun Tua) adalah contoh contoh kursus SPIES yang Dr Halimah buat. Korang cuba google tengok kat internet, taip lah "SPIES Selangor". Nanti korang akan jumpa cerita cerita pasal SPIES ni. Kebanyakan bekas peserta kursus ini kemudian diserapkan menjadi Unit Amal PAS dan An Nisa. Alamatnya orang-orang UMNO dan Putera UMNO pastinya tidak boleh mendapat tempat untuk pergi kursus nih. Kayalah kroni kroni Pakatan di Selangor. Lepas ni ramailah pengundi muda diaorang di setiap DUN kerana kursus SPIES ini dianjurkan mengikut DUN. Elok SPRM siasat.