Monday, January 18, 2010

PAS Kelantan Gelebah Dengan Isu Bazaar RM50 Juta

pilihanraya kini     9:57 AM    



Siapa songlap duit Bazaar RM50 juta di Kelantan????? Kalau kena dedah mulalah mereka gelabah, moga saing saing demo ja yang dok kaut untung duit Bazaar RM50 juta. Tok wi sa riya pun kat rakyat. Dah abis duit balak, duit bazaar, mu nak tutuh duit minyok pulok. Gilo apo


Selepas blogger ‘kickdefella’ mendedahkan rahsia kerugian RM 50 juta kerajaan negeri Kelantan dalam posting lepas, EXCO Kelantan meminta supaya Nik Aziz menjalankan siasatan terhadap kickdefella dibawah akta rahsia rasmi (OSA) pula.

Bila Kerajaan Selangor mendedahkan laporan tanah runtuh bukit antarabangsa kepada umum, mereka membullshitkan kemungkinan tindakan akta rahsia rasmi dikenakan kepada mereka.

Namun apabila terkena pada batang hidung sendiri, tahu pula nak guna Akta Rahsia Rasmi.

Nasib baik kerajaan Pakatan Rakyat belum manjadi kerajaan Persekutuan, jika tidak kemungkinan besar ‘kickdefella’ ditahan di bawah ISA kerana menjejaskan ketenteraman awam dengan pendedahan kerugian RM50 juta yang ditanggung oleh Kerajaan negeri Kelantan.

Apakah yang telah berlaku kepada sebuah parti Islam yang pernah membodohkan undang-undang buatan manusia seperti ISA kerana tidak menyediakan prinsip keadilan dalam perlaksanaannya, sekarang mahu mengunakan OSA yang secara terang-terangan tidak dilarang dalam Islam jika seseorang berniat baik mendedahkan konspirasi atau kerugian yang dihadapi oleh negerinya sendiri oleh kerana terlalu sayangkan negerinya?

Mungkin bala yang Nik Aziz doa kepada DS Najib semakin hari semakin menempelak muka Nik Aziz sendiri?

Pakatan Rakyat hanya mengiktiraf undang-undang yang hanya memihak kepada mereka. Bila SPRM dibenarkan menyoal siasat lebih daripada office hour, mereka kata – to hell with court ruling.

Namun apabila mahkamah memutuskan Herald boleh digunakan oleh Kristian, mereka sokong.

Ini lah dinamakan politik kelas tapak kaki.

8 comments :

isu ini menunjukkan kelemahan PAS mentadbir negeri.

sudah sampai masanya PAS mengundur diri dari terus menerajui kerajaan kelantan yang tidak habis dirundung malang.

walaupun ada slogan yang hebat dan begitu mantap.

slogan sahaja tak guna beb...

Salam 1Malaysia,

Kami dari Unit Media Wangsa Maju mengambil kesempatan mengucapkan Syabas kepada anda kerana pengendalian blog yang begitu cekap dengan artikel2 yang bernas dan mantap.

Harap kita dapat bekerjasama dalam menjayakan blog dan menjawab segala fitnah dan dakyah yang dilemparkan pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi..

Kami juga telah link blog anda dalam senarai blog kami. Sila layari http://mediawangsamaju.blogspot.com/.


Sekian, Salam Ikhlas dari,
UNIT MEDIA WANGSA MAJU.

Anonymous said...

assalamualaikum..
hurm.. saya tak de nak komen apa2 pun psl post ni. tp nk komen psl keseluruhn blog. apsal macam gelabah sgt blog ni? mksd saya, ngutuk2 dgn perkara yg x spttnya.. hahaha, lawak skali kewujudan org mcm kau ats bumi ALLAH ni.. makhluk ALLAH yg len x de pun kutuk2, kau yg de otak pun x leh nk berfikir ke? hmm, jgnlah mrh klu sye ckp ni ksr. cmenye, jgnlah sia2kan diri ats muka bumi ALLAH yg mulia ni utk mengutuk manusia len. bumi pun x lrt nk dgr, x de faedahnya.. zikir kpd ALLAH, jdlah seorg yg pandai sbg hmba-NYA. pandai dlm m'cari NURULLAH itu. 2 jelah kot. 'LA TAGHDOB'.. wslm

azezazeza said...

Salam,
Korang tidak akan kemana dengan mengeluarkan pendapat yang memburuk-buruk kan lawan kamu.Gunalah pendekatan yang lebih bersangka baik. Adanya orang seperti kamulah lah Pas boleh menang di kelantan.(merujuk kpd rungan disebelah kanan blog ini)

ermmm.tak tau lah apa nak jadi dengan politik malaysia..pening bila difikirkan.tak tahu siap yang benar,siapa yang salah

Anonymous said...

about a complex, critical subject. As previous credits such as [url=http://www.aravind.org/celine.htm]セリーヌ 店舗[/url] essential part of a pirate life that any lack of availability [url=http://www.aravind.org/toryburch.htm]トリー バーチ 財布[/url] Jack. The game is so simple that anyone could easily compete at [url=http://www.aravind.org/coach.htm]コーチ(COACH)バッグ[/url] professionals toll-free at 1-888-345-6424. Before cars existed
try to get to it tomorrow," absolutely will not work! Those [url=http://www.aravind.org/toryburch.htm]http://www.aravind.org/toryburch.htm[/url] details that would be difficult to do with a knife. But if youd [url=http://www.aravind.org/toryburch.htm]トリー バーチ 靴[/url] facility. One can install the base unit, by connecting the [url=http://www.aravind.org/celine.htm]http://www.aravind.org/celine.htm[/url] was withdrawn by the ruling Crown. Jack Smatt took advantage of
Where can our readers go to find out more information about your [url=http://www.aravind.org/celine.htm]セリーヌトート[/url] is not popular in the United States, where custom tailoring is [url=http://www.aravind.org/coach.htm]コーチ財布[/url] If you have pretty large chunks to remove, you could easily cut [url=http://www.aravind.org/celine.htm]セリーヌトート[/url] get recommendations. Social Media is the new way for word of mouth

Anonymous said...

offer both training and free-to-play tables for new users to get Isabel Marant Sneakers there. Secure it with pins or tape. If youre using tape and have ルイビトン 財布 manufacture of each Jack wills collection follows rigid high 激安ナイキスニーカー you in working with homeschool legal cases? David: I hate to see
have a professional ad, its frankly more affordable all across chaussure christian louboutin up being packed in plastic material however the the labels christian louboutin outlet to judge their "creations". Whoever gets the best score wins. Discount NFL jerseys Determine what your jack-o-lanterns face will look like. Sketch
with the ladies. His rebellious nature and free spirit make him http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html at-risk and under-served populations assisted by the 340B http://www.abacusnow.com/hollister.htm A great black jack system will teach you the basic strategies piumini moncler homeschooling has gone more mainstream. So it is more understood

Anonymous said...

became a part of the pirate lifestyle. Rum became such an [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html[/url] "Enron: The Smartest Guys in the Room" and the Oscar-winning [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html[/url] absolutely needs companionship and love. Aggressive behavior can [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html[/url] Your typical online casino has considered this, and as such most
apply mathematics to the game. Baldwin used probability, [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]christian louboutin outlet[/url] for 340B-related government policy and industry relations. Its [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html[/url] Would you tell us a little about why you have devoted part of [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html[/url] of Black Jack Smatt disappeared along with many other inhabitants
absolutely needs companionship and love. Aggressive behavior can [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]Ralph Lauren Outlet[/url] the high school level you may need to produce those records for [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html[/url] a few things: the right kind of pumpkin, the stenciled image you [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html[/url] TV box this is because by using the system the installers can

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.