Sunday, September 12, 2010

SOSILAWATI DIBUNUH DENGAN KEJAM

pilihanraya kini     12:52 PM    


ALFATIHAH UNTUK ARWAH DATUK SOSILAWATI..PEMBUNUH YANG KEJAM NI MESTI DIHADAP KE MUKA PENGADILAN...CELAKE PUNYE PEMBUNUH...


Sep 12, 10 10:48am
Kongsi 0
Misteri kehilangan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga orang lagi dijangka diketahui hari ini apabila pasukan forensik polis membuat siasatan di sebuah ladang pertanian bersepadu.

Polis telah menyekat laluan masuk ke Ladang Gadong, di Jalan Gadong, Tanjong Sepat dekat Banting sejak malam tadi dan tidak membenarkan media yang berkumpul di situ memasuki kawasan itu.


Salah seorang anggota polis yang bertugas memberitahu pemberita mereka diarahkan agar tidak membenarkan media masuk ke dalam kawasan itu.

Difahamkan pihak forensik dari Bukit Aman akan datang pagi ini untuk menjalankan siasatan ketika spekulasi kuat mengatakan bahawa keempat-empat mereka telah dibunuh dan mayat mereka dibakar.

Menurut seorang penduduk di kawasan berhampiran, ladang itu menjalankan pertanian bersepadu seperti ternakan ayam, lembu dan penanaman longan.

Sejak tersebarnya khabar angin bahawa polis telah menjumpai mayat di situ, ramai wartawan, jurugambar dan krew TV berkejar ke ladang itu sejak tengah malam tadi tetapi tidak dibenarkan masuk ke kawasan ladang oleh pihak polis yang berkawal di luar jalan utama.

Sejak malam tadi, cubaan untuk mendapatkan pengesahan daripada para pegawai tertinggi polis sama ada di Bukit Aman, Kontinjen Polis Kuala Lumpur dan Selangor gagal mendapat sebarang pengesahan.

Wartawan juga menerima pesanan ringkas daripada beberapa sumber bahawa seorang bergelar Datuk, seorang peguam dan tujuh lelaki yang bekerja di ladang itu telah ditahan untuk membantu siasatan tetapi ia juga tidak dapat disahkan.

Sosilawati, 47, dan pemandunya Kamaruddin Shamsudin, 44, serta pegawai bank CIMB Kampung Baru, Noorhisham Mohammad, 38, dan peguam peribadi Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dilaporkan hilang sejak hampir dua minggu lepas semasa berada di Banting untuk urusan pembelian tanah.

Seminggu selepas itu, polis menemui kereta BMW milik Sosilawati di Pangsapuri Angsana USJ 1, Subang Jaya dan kereta BMW milik Ahmad Kamil di kawasan perumahan berhadapan sebuah hotel di Subang Jaya.

- Bernama

4 comments :

Anonymous said...

hanya mereka-mereka yang bersubahat melakukan dan Allah yang tahu ....

Anonymous said...

celaka punya keling

Anonymous said...

Memang geram kalau ikutkan hati. Memang patut dipanggil keling celaka pun ..entah-entah masa mebunuh tu mesti dia kata bodoh punye melayu...Aku rasalah. Orang kalau marah..paham-pahamlah dia cakap apa..

Anonymous said...

APA LAGI DOK TUNGGU2 TU !!!! KERAK2 AJE LAH SI KELING 2 PARIA TU !!! SUKA2 AJE BUNUH ORANG BARUA !!! SETAN ... 1 M'SIA KONON !!! BAGI MUKA SANGAT KET KELING2 PARIA .... TU .... APA DAH JADI SEMUA ORANG DI BUNUH SIAL !!!!! SETAN !!! BAIK ORANG ATAS .. ORANG BAWAH .....

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.