Saturday, October 9, 2010

pilihanraya kini     1:05 AM    

AHLI PARLIMEN SOSIALIS CARI PENGARUH?


Ahli Parlimen DAP Serdang, Teo Nie Ching telah cuba mencari pengaruh di kalangan para pelajar Institut Pengajian tinggi tidak kira IPTA atau IPTS.
Pada 2 Jun 2010 Ahli Parlimen Serdang ini masuk kedalam UKM dan mengetuai demonstrasi UKM4 dimana  membanttu mahasiswa yang ditangkap ketika membantu kempen pilihanraya di pihak pembangkang (PKR) yang di ketuai oleh anak saudara Khalid Jaafar, Hilman Idham.

Ketika demonstrasi ini, Teo Nie Ching mengatakan bahawa mahasiswa di Malaysia sudah di penjarakan di dalam Universiti kerana tidak boleh menyertai mana-mana parti politik.
Pada 1 Oktober 2010, Ahli Parlimen Serdang ini sekali lagi mendekati mahasiswa dan kini di IPTS pula dimana Ahli Parlimen Serdang ini telah memberikan derma untuk menjayakan suatu program di KLIUC.
Pada program rumah terbuka di KIUC ini, Nie Ching telah berceramah mengenai Ang Pow di program jamuan hari raya dan tindakan Nie Ching ini telah membuktikan perjuang hak kesamrataan di kalangan rakyat Malaysia.

Mengapakah Presiden, Naib Presiden KLIUC tak di jemput dan umum mengetahui dimana Tan Sri Hamid Othman (bekas penasihat agama Perdana Menteri) adalah pengerusinya. DI MANA TAN SRI?
DAPSY, DAP socialist youth yang menjaga kebajikan mahasiswa di Malaysia dimana kumpulan sosialis ini memperjuangkan hak samarata dimana telah melanggar Perlembagaan Malaysia.
Kumpulan Sosialis ini juga pernah memper
tikaikan mengenai Hak Keistimewaan Melayu dan juga menyarankan bahawa perkara 153 di dalam perlembagaan di hapuskan untuk menjadikan ‘Malaysian Malaysia’.
Selain daripada itu juga, Kumpulan cina Sosialis ini juga memberikan dana kepada Namewee ketika Namewee ingin membuat ‘road tour’ di Kajang (Kolej New Era) kerana Kajang merupakan di dalam kawasan Parlimen Serdang.(baca sini)
Adakah Ahli Parlimen Serdang ini sedang mengembangkan sayapnya di Kawasan Parlimen Serdang kerana ingin bertanding pada PRU-13 nanti? Sekarang Ahli Parlimen Serdang ini sedang sibuk buat pendaftaran pengundi Parlimen Serdang sambil memberi input Hak kesamarataan

1 comments :

Anonymous said...

Helpful blog, bookmarked the website with hopes to read more!

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.