Monday, January 18, 2010

PAS Kelantan Gelebah Dengan Isu Bazaar RM50 Juta



Siapa songlap duit Bazaar RM50 juta di Kelantan????? Kalau kena dedah mulalah mereka gelabah, moga saing saing demo ja yang dok kaut untung duit Bazaar RM50 juta. Tok wi sa riya pun kat rakyat. Dah abis duit balak, duit bazaar, mu nak tutuh duit minyok pulok. Gilo apo


Selepas blogger ‘kickdefella’ mendedahkan rahsia kerugian RM 50 juta kerajaan negeri Kelantan dalam posting lepas, EXCO Kelantan meminta supaya Nik Aziz menjalankan siasatan terhadap kickdefella dibawah akta rahsia rasmi (OSA) pula.

Bila Kerajaan Selangor mendedahkan laporan tanah runtuh bukit antarabangsa kepada umum, mereka membullshitkan kemungkinan tindakan akta rahsia rasmi dikenakan kepada mereka.

Namun apabila terkena pada batang hidung sendiri, tahu pula nak guna Akta Rahsia Rasmi.

Nasib baik kerajaan Pakatan Rakyat belum manjadi kerajaan Persekutuan, jika tidak kemungkinan besar ‘kickdefella’ ditahan di bawah ISA kerana menjejaskan ketenteraman awam dengan pendedahan kerugian RM50 juta yang ditanggung oleh Kerajaan negeri Kelantan.

Apakah yang telah berlaku kepada sebuah parti Islam yang pernah membodohkan undang-undang buatan manusia seperti ISA kerana tidak menyediakan prinsip keadilan dalam perlaksanaannya, sekarang mahu mengunakan OSA yang secara terang-terangan tidak dilarang dalam Islam jika seseorang berniat baik mendedahkan konspirasi atau kerugian yang dihadapi oleh negerinya sendiri oleh kerana terlalu sayangkan negerinya?

Mungkin bala yang Nik Aziz doa kepada DS Najib semakin hari semakin menempelak muka Nik Aziz sendiri?

Pakatan Rakyat hanya mengiktiraf undang-undang yang hanya memihak kepada mereka. Bila SPRM dibenarkan menyoal siasat lebih daripada office hour, mereka kata – to hell with court ruling.

Namun apabila mahkamah memutuskan Herald boleh digunakan oleh Kristian, mereka sokong.

Ini lah dinamakan politik kelas tapak kaki.

Wednesday, January 13, 2010

Mohd Sabu Pengasas Gelaran Anwar Al Juburi













Mohd Sabu sendiri percaya Anwar pernah main J. Aljuburi itu datang dari mulut Mohd Sabu sendiri. Kenapalah budak budak PKR sekarang susah nak percaya cerita Al Juburi nih. Taksub gila kat Al Juburi sampai sokong membuta tuli. Ingat Al Juburi tu maksum kah...

Saturday, January 9, 2010

Anwar Sembunyi Kat Rumah, Takut Kes Liwat


Slogan fahaman sosialis yang hampir dengan fahaman komunis berlegar di ceramah-ceramah Pakatan Rakyat antaranya ‘negara berkebajikan’, ‘kerajaan rakyat’ dan ‘ketuanan rakyat’.

Tak Dak Teloq. Sembunyi takut. Dia tunggu 25hb ni, kalau dia kena lokap baru nak demo kat Masjid Negara

Friday, January 8, 2010

Anwar Ibrahim janji lama dah dengan ulama Yahudi bagi guna kalimah Allah

Yesterday evening we had dinner with John Esposito and his wife Jean and other friends. John is the Founder and Director of the Center for Muslim Christian Understanding at Georgetown University where I taught courses from 2005-2006. We had planned to meet during his visit but I was worried whether or not I would be able to keep the appointment because of our appearance in court on Thursday.

Alhamdulillah we had a wonderful evening together. John told us about the enormous success of his latest book, Who Speaks for Islam which has just been translated to Bahasa and will be launched in Jakarta on Sunday.

I remembered the time I spent at Georgetown University with great fondness. Away from the hectic schedule that Azizah and I keep in Malaysia, we spent time together as a family. My Georgetown students were exceptionally bright and interested in Southeast Asian politics. I hope they are following the latest developments closely as Malaysia goes through such an important phase in its history.

ANWAR IBRAHIM

Semalam kami sekeluarga melayani sarjana tersohor Profesor John Esposito dan isterinya Jean. Majlis makan malam disertai oleh beberapa teman; Wensi dan isterinya Annie, dua tokoh politik dari Filipina, Profesor Osman Bakar dan isteri; Badariah. Kami tidak melepaskan peluang untuk berbicara dan berkongsi pandangan mengenai karya John yang terbaru, Who Speaks for Islam yang sudahpun diterjemahkan ke dalam Bahasa Indonesia. Edisi terjemahan tersebut akan dilancarkan pada Ahad ini di Jakarta. John merupakan Pengasas dan Pengarah Center for Muslim Christian Understanding di Universiti Georgetown, tempat saya mengajar sesi 2005-2006. Kami sebenarnya sudah merancang untuk bertemu cumanya agak kerisauan tidak dapat memenuhi janji tersebut kerana hadir ke mahkamah pada hari Khamis.

Masa yang saya luangkan untuk mengajar di Universiti Georgetown banyak meninggalkan kenangan manis. Sudah pasti jadualnya tidak sebegitu ketat ketimbang jadual saya dan Azizah di Malaysia. Subjek politik Asia Tenggara tenyata menarik minat sekian ramai penuntut cemerlang dan pengamat politik rantau ini. Saya berharap mereka memberi tumpuan saat ini kerana Malaysia sedang melalui detik penting dalam sejarahnya.

Manakala tengahari tadi sebelum bertolak ke Permatang Pauh tamu istimewa dari Indonesia saudara Adi Sasono dan isteri datang berkunjung ke kediaman saya. Adi merupakan mantan Ketua Umum Ikatan Cendekiawan Muslim Indonesia dan sekarang merupakan Ketua Umum Dewan Koperasi Indonesia. Di samping menikmati juadah makan tengahari, kami bertukar-tukar pandangan mengenai perkembangan terbaru politik semasa Malaysia dan Indonesia

ANWAR IBRAHIM

Tuesday, January 5, 2010

Gereja Rome Pun Tak Guna Kalimah Allah


Berikut adalah 16 nama Tuhan yang diluluskan oleh Gereja di Rome:

1) El Shaddai (Lord God Almighty)
2)El Elyon (The Most High God)
3)Adonai (Lord, Master)
4)Yahweh (Lord, Jehovah)
5)Jehovah Nissi (The Lord My Banner)
6)Jehovah-Raah (The Lord My Shepherd)
7)Jehovah Rapha (The Lord That Heals)
8)Jehovah Shammah (The Lord Is There)
9)Jehovah Tsidkenu (The Lord Our Righteousness)
10)Jehovah Mekoddishkem (The Lord Who Sanctifies You)
11)El Olam (The Everlasting God)
12)Elohim (God)
13)Qanna (Jealous)
14)Jehovah Jireh (The Lord Will Provide)
15)Jehovah Shalom (The Lord Is Peace)
16)Jehovah Sabaoth (The Lord of Hosts)