Thursday, May 13, 2010

DAP Mintak Duit Rakyat Kat Sibu...


TAK MALU PUNYA ORANG..DAH KALAH 5 KALI NAK TIPU RAKYAT LAGI..MALULAH SIKIT OOI..KALAH BUAT CARA KALAH LAH..DUIT PUN KAU NAK BELASAH JUGAK KE???

Salehudin Bergesel Dengan Wan Azizah


Saiful hanya bilas duburnya untuk simpan bukti

Saksi utama yang juga pengadu dalam kes liwat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim - Mohd Saiful Bukhari Azlan berkata beliau silap mentafsirkan soalan wartawan apabila diajukan sama ada ini kali pertama dia diliwat.Sebelum itu, selepas hakim, Datuk Mohamad Zaibidin Mohd Diah menolak permohonannya untuk menangguhkan prosiding sementara menunggu keputusan rayuan, peguambela Karpal Singh menunjukkan saiful sebuah artikel di Malaysiakini yang bertarikh 15 Ogos 2008 dengan tajuk 'Saya diliwat tanpa rela'.Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden membantah.

GILA PER NUAR...SETIALAH PADA ISTERI KAU YANG SORANG TU..JANGAN LE MAIN BELAKANG WAHAI PEMBACA SEKALIAN..AKU ANTI LIWAT

Saturday, May 8, 2010

Tiga Penjuru Di Sibu

Pilihan raya Sibu bakal saksi saingan 3 penjuru
Mei 8, 10 9:46am
Pilihan raya kecil Parlimen Sibu bakal menyaksikan pertandingan tiga penjuru selepas hanya calon DAP, Wong Ho Leng; calon Barisan Nasional (BN), Robert Lau Hui Yew; dan calon Bebas, Narawi Haron mengemukakan borang pencalonan masing-masing apabila tempoh pencalonan berakhir jam 10 pagi tadi.

Hamka Kassim, 40, yang sebelum ini dilaporkan akan bertanding sebagai calon Bebas, tidak hadir bagi mengemukakan borang pencalonan.

Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Wong See Meng, mengumumkan tempoh pencalonan tamat pada jam 10 pagi dan tempoh bantahan selama sejam bermula.

Ribuan penyokong bagi semua calon, termasuk kira-kira 5,000 dari BN, berhimpun di bandar Sibu sejak awal pagi ini, menyebabkan kesesakan trafik di jalan-jalan yang menuju ke pusat penamaan calon.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengetuai kem Barisan Nasional (BN) bergerak dari Estate Delta, kira-kira 2 kilometer dari pusat penamaan calon itu manakala pihak DAP bergerak dari Taman Rajang, di Sibu.

Muhyiddin
bersama rombongan penyokong BN tiba di dewan tersebut pada jam 8.43 pagi.

Antara pemimpin-pemimpin BN yang lain yang turut serta ialah Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud serta beberapa menteri Kabinet.

Sementara itu, calon DAP, Wong Ho Leng tiba di pusat penamaan calon pada jam 8.30 pagi bersama kira-kira 700 orang penyokong dengan diketuai Penasihat DAP, Lim Kit Siang.
Suasana di kawasan penamaan calon agak tenang tanpa sebarang insiden membabitkan penyokong BN dan DAP.

BN menamakan Robert Lau Hui Yew, 45, sebagai calonnya manakala DAP memilih ahli dewan undangan negeri Bukit Assek, Wong Ho Leng, 50, sebagai calonnya.

Selain BN dan DAP, sebelum ini ada dua lagi calon, Narawi Harun dan Hamka Kassim menyuarakan hasrat untuk bertanding pada pilihan raya kecil itu.

Bagaimanapun, setakat ini, hanya calon Bebas, Narawi Harun yang telah tiba.

Cuaca di pusat pencalonan dilaporkan cerah dengan penyokong calon masing-masing berhimpun seawal pukul 7 pagi di tempat yang ditetapkan, dan anggota polis sudah sulai sibuk mengawal lalulintas.

Pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Sibu diadakan berikutan kematian penyandangnya Robert Lau Hoi Chew, yang juga Timbalan Menteri Pengangkutan pada 9 April lalu.

Pada pilihan raya umum 2008, Robert Lau mengekalkan kerusi itu dengan majoriti 3,549 undi, menewaskan pengerusi DAP Sarawak Wong Ho Leng.

Sibu mempunyai 54,695 pemilih berdaftar, yang terdiri daripada 52,158 pengundi biasa dan 2,537 undi pos, merangkumi 1,910 anggota tentera dan 627 anggota polis.

Menurut senarai pemilih yang dikemas kini sehingga 9 April lalu, pengundi dari kaum Cina adalah hampir 67 peratus daripada jumlah pengundi, diikuti Melayu/Melanau (10.5 peratus) dan Bumiputera Sarawak (22 peratus).

Sebanyak 45 pusat mengundi dengan 110 saluran akan dibuka di 39 buah sekolah, dua tadika dan masing-masing satu pusat latihan, rumah panjang, perpustakaan awam dan pusat rekreasi awam bagi proses mengundi.

Sementara itu tinjauan di Dewan Suarah mendapati polis sudah mula berkawal di persekitaran Dewan itu seawal jam 5 pagi ini, dengan akses beberapa jalan menghala kearahnya sentiasa dipantau.

Tuesday, May 4, 2010

Khalid Goyang Gerudi..AH AH AH...Mentor Musim Baru

Sudah kubilang tidak, aku benci
Jangan cuba memaksa (CAN I FUT)
Dulu engkau berjanji kan setia
Nyatanya kau berdusta

Bosan ( 5X )
Dengan tingkahmu
Pergi ( 5X )
Dari sisiku

Janji-janji selangit tak terbukti
Hanyalah angin surga
Teganya kau sakiti hati ini
Dikau punya yang lain

Duh aduh aduh aduh
Aku tertipu
Duh aduh aduh aduh
Aku merana
Duh aduh aduh aduh
Aku sengsara
Duh aduh aduh aduh
Robek punggungku
Robekpunggungku ( 3X )

Dari sisiku
Robek punggungku
Robek punggungku

Saturday, May 1, 2010

MULUT NIZAR MACAM LONGKANG...

Nizar: Rasis gelar saya menghasut?
Humayun Kabir
Mei 1, 10
5:33pm
Pakatan Rakyat perlu masuk ke setiap pelosok kampung sekiranya mahu cita-citanya menuju ke Putrajaya pada pilihan raya umum ke-13 nanti menjadi kenyataan.

Bekas menteri besar Perak Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin berkata, BN berjaya mendapatkan sokongan Orang Asli, orang Melayu di kampung-kampung - termasuk peneroka Felda, pekerja estet India - lebih 53 tahun dengan mengawal dan memanipulasi media arus perdana.

Strategi ini dilhat berjaya dalam pilihan raya kecil Hulu Selangor, di mana Nizar menuduh BN terlibat dalam politik wang dan taktik mengancam bagi memastikan kemenangan calon mereka P Kamalanathan.

"BN menggunakan dana awam dalam bentuk hadiah pilihan raya dalam setiap pilihan raya kecil di negara ini.

"Dan mereka rasis apabila berhadapan dengan pengundi dan apabila menyifatkan ucapan saya di Hulu Selangor sebagai hasutan," katanya.

KEPALA HOTAK KAU RASIS...KAU TU JENIS ORANG YANG TAK RETI BAHASA MELAYU...KAU MEMALUKAN AGAMA DAN BANGSA MELAYU...MULUT KAU MCM LONGKANG...BANYAK BUSUK NIZAR

Apa Cerita Ni: Hang Buat Apa Guan Eng Sampai Runtuh Syililng DewanSiling di bahagian galeri Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang runtuh semalam menjelang persidangan Dewan yang akan bermula Isnin ini.

Menurut Speaker Datuk Abdul Halim Hussain, kira-kira 70 peratus siling di ruang tempat duduk media, pemerhati dan penulis hansard dilaporkan runtuh kira-kira 3.30 petang tadi.

"Ketika kejadian, terdapat dua hingga tiga kakitangan berada di dalam bangunan. Bagaimanapun mereka tidak mengalamai sebarang kecederaan," katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata Jabatan Kerja Raya (JKR) telah diarahkan untuk menyiasat kejadian.

Abdul Halim berkata runtuhan itu tidak akan menjejaskan persidangan nanti.

"Pihak kami juga sedia dengan alternatif lain termasuk kemungkinan memindahkan lokasi persidangan ke tempat lain seperti Dewan Sri Pinang, Dewan Universiti Sains Malaysia dan Dewan Majlis Perbandaran Seberang Perai," katanya.

Semasa ditinjau, pekerja JKR sudah memulakan kerja baik pulih dengan Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Ayub Yaakob dan beberapa pegawai polis turut mengunjungi bangunan berkenaan.

Pada 23 Julai 2008, plaster siling sepanjang empat meter di bahagian tengah lobi bangunan itu turut dilaporkan jatuh dan hampir menimpa orang ramai yang sedang berada di situ.

HANG BUAT APA SAMPAI JADI LAGU TU SEKALI...DUIT HANG PA TUTUH SAMPAI CERAH KAT PENANG...NAK PERBAIK SILING PUN TAK BOLEH KA...ROPLAH BETUI LA HANG PA NI DAP...BUAT PELINGKUP RAKYAT SAJA

- Bernama