Sunday, August 29, 2010

Khairy Jamaluddin Giliran Kau Pulak

Namewee cabar ketua Puteri Umno berdebat
Ogos 29, 10 2:11pm
Kongsi 28
Namewee atau Wee Meng Chee telah menarik balik video kontroversi terbarunya minggu ini, dan mencabar pengkritiknya, ketua Puteri Umno Datiuk Rosnah Rashid Shirlin untuk berdebat secara terbuka.

Sebelum ini Rosnah mendesak kerajaan bertindak tegas terhadap Namewee kerana didakwanya telah mengulangi perbuatan yang dianggap biadap, kali ini dengan menerbitkan klip video yang boleh menyemarakkan api perkauman.

Menurut Rosnah, klip video terbaru Namewee yang disifatkan berbaur perkauman dengan merujuk kepada kes seorang guru yang dikatakan membuat kenyataan berbaur perkauman.

"Saya ingin tahu daripadanya (Rosnah), kenapa dia menyerang mangsa (masyarakat Malaysia), sedangkan pelaku sebenar isu ini belum dihukum," kata Wee (kiri) dalam satu kenyataan di blognya hari ini.

"Jika dia merasakan saya tidak menghormati dan tidak mempunyai rasa tanggungjawab terhadap negara saya sendiri, maka sila terima pelawaan untuk berdebat secara terbuka tentang isu ini.

"Bantu kami rakya Malaysia untuk mendefinisikan, bagaimana untuk menjadi warganegara Malaysia yang patriotik, tolong ajar kami," katanya.

Wee bersungguh-sungguh mahu membela dirinya di arena awam dengan berkata: "Banyak tuduhan dilemparkan terhadap saya sejak 2007... tidak ada yang nampaknya membela diri saya di arena politik.

"Nama saya telah dipergunakan dalam banyak insiden oleh ahli politik sejak bertahun-tahun. Kali ini saya tidak akan membiarkan tuduhan kosong tanpa asas dilemparkan terhadap saya lagi.

"Saya hanya seorang individu tanpa agenda atau motif politik, yang ingin menyuarakan pendapatnya menentang sikap perkauman di negara ini," katanya.AKU CABAR KAU KJ PERGI DEBAT DENGAN BUDAK NAMEWEE NIH..ROSNAH DAH BUAT TUGAS DIA..SEKARANG GILIRAN KAU PULAK NAK BERDEBAT DENGAN BUDAK NAMEWEE NIH...

Tuesday, August 24, 2010

PAS SELEWENG DUIT ZAKAT

5 Rukun Khutbah Jumaat


Lihat 5 rukun khutbah yang perlu ada didalam syarat SAH khutbah Jumaat:,

1. Puji-pujian kepada Allah Subhanahu wa Taala.

2. Selawat ke atas Nabi Sallallahu alaihi wasallam.

3. Berpesan supaya bertaqwa.

4. Membaca ayat dari Al-Quran pada salah satu dari kedua-dua khutbah.

5. Doa kepada orang-orang mu'min pada khutbah kedua.

DOA WAJIB PADA ORANG MU'MIN BUKAN PADA ORANG KAFIR. BUKAN MENDOAKAN ORANG MASUK ISLAM. SAH SAH PAS NI DAH MENYELEWENG

Hati Hati Komunis Dulu Berjuang Kat Hutan...Sekarang Kat Mana???Aku baru balik dari Kemboja, ada seorang pak cik kat sana cerita hati hati dengan cara komunis. Masa sebelum Khmer Rouge di bawah pimpinan Pol Pot dulu nak pikat hati rakyat mereka gunakan cara halus untuk tawan hati rakyat. Mereka ambil sayur, ikan dan barang pertanian tetapi mereka beri duit dan sign "Khmer Rouge". Orang Kemboja mula puji komunis sebagai bagus kerana dapat duit. Lama-lama Khmer Rouge yang komunis itu rakyat dapat terima termasuklah rakyat Islam di Kemboja.

Bila mereka perintah, Pol Pot dah mula dapat kuasa. Mereka cari dulu orang Islam untuk dibunuh dan dipancung. Jatuh kerajaan Islam kat Kemboja. Hati hati, hari ini pun ada orang cuba beri duit untuk kaburkan mata orang Islam.

DULU KOMUNIS DUDUK DALAM HUTAN...MEREKA DAH KELUAR HUTAN. MEREKA HANYA HENDAK BERKUASA SAHAJA. ORANG MELAYU KENA INGAT...JANGAN TERHANTUK BARU HENDAK TERGADAH.

Tuesday, August 10, 2010

Lelaki Lembut Cium Pipi Anwar Di Mahkamah


HAPPY BESDAY BRO ANWAR...GUA TERKEJUT TADI NAMPAK U KENA CIUM DENGAN SEORANG YANG SPESEL KAT DEPAN MAHKAMAH. GUA NAK AMBIL GAMBAR...ORANG ORANG LU HALANG GUA. SIAP KALUNG BUNGA LAGI TU..LAGA LAGA PIPI..MEMANG INTIM LAH...

Monday, August 2, 2010

Khalid Gagap Lantik Isteri Muda Sebagai Pegawai Sendiri ?

Sebaik sahaja nama Khalid Ibrahim disebut-sebut sebagai MB Selangor pada malam 8.mac.2008 sudah kedengaran suara-suara yang mengatakan beliau akan mentadbir Selangor sebagaimana dia mentadbir sebuah syarikat.

Telahan itu menjadi kenyataan, satu demi satu yang diperlakukan oleh Khalid yang lagaknya seolah-olah beliau mentadbir sebuah syarikat. Banyak keputusan yang dilakukan oleh Khalid tidak disenangi oleh orang-orang PAS dan PKR.

Antaranya ialah:

Melantik rakan-rakan korporat dia dalam jawatan-jawatan penting di Selangor termasuk dalam GLC milik Kerajaan Selangor.

Meminta PKNS membayar dan menghantar lembu korban ke kawasan parlimennya di Bandar Tun Razak.

Menggunakan wang kerajaan negeri untuk penyelenggaraan kenderaan peribadinya (lexus).

Itu antaranya, saya difahamkan banyak lagi yang ada.

Ini pula kisah yang baru sampai ke pengetahuan saya.

Difahamkan wanita dalam gambar di bawah ini adalah isteri muda Khalid Ibrahim yang dilantik oleh Khalid untuk bekerja dengannya.

Nama : Rahimah Bt Kamarudin

K/P : 5x12x0 - 04 - 5x60

Jawatan : Pegawai Koordinasi Kepada MB Selangor

Gaji : RM 5000.00 Elaun : RM 2000.00
Gaji dibayar oleh MBI

Alamat : Shah Alam dan Taman Cahaya Ampang
(alamat penuh saya tidak boleh siarkan)

Untuk pengetahuan pembaca semua, jawatan Pegawai Koordinasi Kepada MB Selangor tidak wujud semasa zaman pemerintahan BN dahulu.

Difahamkan jawatan tersebut diwujudkan oleh Khalid semata-mata untuk meletak Rahimah di situ. Dan beliau mengarahkan MBI supaya membayar gaji Rahimah. Inilah tandanya kerajaan pimpinan Khalid Mengkronikan Ekonomi Selangor. Slogan Merakyatkan Ekonomi Selangor hanya pembohongan semata-mata. Buktinya ada di sini.

Jika benar seperti yang didakwa bahawa Rahimah adalah isteri muda Khalid, maknanya Khalid telah melakukan kesalahan moral yang serius. Ini kerana belum pernah lagi dalam pentadbiran negara atau negeri kita mendengar seseorang pemimpin melantik isteri mudanya bekerja satu pejabatnya dengannya. Jika dalam sesebuah syarikat sendirian berhad ianya perkara biasa.

Berita yang sampai kepada saya juga mengatakan kakitangan-kakitangan di pejabat MB Selangor dan pejabat-pejabat exco amat tidak senang dengan Rahimah. Dia cuba mengawal segalanya dan mereka-mereka semua perlu merujuk kepada Rahimah terlebih dahulu. Pendek kata, Rahimah berkuasa dalam segala hal.