Sunday, March 27, 2011

Benarkah dakwaan media asing tentang negeri Sarawak?

Oleh Rashid Sulaiman


Bilamana kita bercerita tentang negeri Sarawak, maka yang pertama akan terpampang di dalam minda kita ialah wajah Ketua Menteri yang bernama Pehin Sri Abdul Taib Mahmud yang sudah pun menerajui Bumi Kenyalang lebih dari tiga puluh tahun.

Sebagai rakyat Malaysia yang tinggal di Semenanjung atau di luar negara, kita selalunya dihidangkan dengan kisah kekayaan anak beranak tersebut. Malah lebih buruk lagi apabila media luar negara juga memainkan isu keluarga Pehin Sri dengan cara yang agak keterlaluan.

Pehin Sri Abdul Taib Mahmud selalu digambarkan sebagai seorang yang mengamalkan system ‘kuku besi’. Bukan setakat beliau sahaja malah keluarganya juga diheret sama ke dalam kancah politik. Diantara tuduhan-tuduhan yang dilemparkan adalah mengenai projek-projek kerajaan negeri, mengenai pembalakan dan banyak lagi.

Isu-isu sebegini sudah lama diperdendangkan oleh Media tempatan yang diterajui pembangkang mahupun Media luar negara yang mempunyai motif tertentu untuk merosakkan nama Ketua Menteri Sarawak ini.


Kalau diperhatikan sejak kebelakangan ini, serangan demi serangan terhadap Pehin Sri Taib Mahmud dan keluarga menjadi semakin kuat disebabkan Bumi Kenyalang ini akan menghadapi Pilihanraya Dewan Undangan Negeri tidak berapa lama lagi.

Timbulnya portal-portal dan blog serta radio yang dibiayai oleh kuasa asing ini menjadi satu persoalan yang sangat misteri. Seolah-olah ada satu kuasa ‘luar’ yang ingin memastikan penguasaaan parti yang telah menjadi wadah bagi negeri tersebut ditukar kepada parti yang lebih mesra ‘kuasa asing’.

Untuk artikel permulaan ini, penulis sekadar ingin melemparkan pertanyaan, apa benarkah semua dakwaan ini? Benarkah negeri Sarawak telah diperlakukan seperti yang telah diwar-warkan oleh media asing? Sejauh mana kebenaran dakwaan media asing ini?

Mengapa pihak media asing tidak menceritakan segala kebaikan yang telah dilakukan oleh Ketua Menteri yang sedang berkuasa ketika ini? Burukkah sangatkah cara pimpinan Pehin Sri Abdul Taib Mahmud di Sarawak ini?

Semuanya akan kita kupas satu persatu dalam artikel yang akan datang.

selanjutnya BACA DISINI

Saturday, March 26, 2011

TG Nik Aziz Pernah Menyumpah Para Jemaah Dalam Masjid?

Mencarut takpo.. Tuhan pun mencarut.. kor guano?

TG Nik Aziz kalau dulu nama ini cukup dikagumi oleh rakyat Kelantan, namun kini setelah 21 tahun berkuasa rakyat Kelantan dilihat semakin meluat dengan gaya dan karenah TG Nik Aziz.

Kalau dulu jangan haraplah anda dapat dengar rakyat biasa meninggi suara ketika bertutur dengan TG Nik Aziz, tetapi kini keadaan sudah menjadi sebaliknya. Rakyat Kelantan sudah muak, bosan dan cemuh ditipu oleh sebuah parti yang bertopengkan agama.

Oleh sebab itu, maka tidak mustahillah peniaga-peniaga yang teraniaya di Bazar Tok Guru dan Arked UDA mengherdik TG Nik Aziz baru-baru ini.

Untuk kali ini saya ingin berkongsi dengan pembaca kiriman emel yang dikirimkan seorang Ustaz kepada portal Kelatekito.net dalam kiriman emel ini, penulis menceritakan bahawa TG Nik Aziz pernah menyumpah seranah orang ketika berada di dalam masjid.

Berikut petikan emel yang dihantar pada Februari lalu. :


Baru- baru ini, sedang saya berehat sementara menunggu masuk waktu maghrib saya dihubungi oleh seorang rakan saya dalam Pas yang juga seorang ustaz memperihalkan satu kejadian

“ Ana nak royat bui ko anta, baru-baru ni kawe ana hadir kuliah tertutup denge Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak Pas Pusat, Dato Muhammad Daud Iraqi, terkejut ana, dia kato tikus pulok boleh make, (makan), dulu Nik Aziz kata, Tupai boleh makan, ni tikus pulok boleh, Masya Allah”.
Terjemahan : "Saya nak beritahu kepada saudara, baru-baru ini saya hadir kuliah tertutup dengan Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak Pas Pusat, Dato Muhammad Daud Iraqi, terkejut saya dia kata tikus pula boleh makan, dulu Nik Aziz kata tupai boleh dimakan, ini tikus pun boleh. Masya Allah"
“Pah tu anta nak tau tak, pagi tadi ana gi semaye subuh di masjid Pulau Melaka, biasalah imam dia gak, Tuk Guru kitolah, lepah semaye, lepah jah bui salem  Nik Aziz supoh, ‘menate mano ni hok batuk dale masjid’, terkejut ana syeikh, dale ati kato, bakpo ore tua ni” dia marah ore batuk sapa gitu mo”
Terjemahan : Selepas itu kamu hendak tahu tak, pagi tadi saya pergi sembahyang subuh di masjid Pulau Melaka, biasalah imam dia Tok Guru kitalah. Lepas sembahyang, selepas sahaja beri salam Nik Aziz sumpah "binatang mana yang batuk dalam masjid" terkejut saya syeikh. Dalam hati kata. Kenapa orang tua ini dia marah orang batuk sampai macam tu sekali. 
 “Anta nak tau tak, Nik Aziz menyumpah tu kali kedua doh, baru ni sekali dia maroh ko ore bersin dale masjid, lepas semaye subuh jugak, bakpo jadi gitu syeikh, tak tau syeikh mungkin balasan Allah atah ketelanjuran kato-kato dia, Tuhan doh kato doh bila dio panjang umor oghe tu  Allah aken ubah sifat dia”.
Terjemahan : Kamu hendak tahu tak. Nik Aziz menyumpah tu sudah kali kedua, sebelum ini dia pernah marah kepada orang bersin dalam masjid, selepas sembahyang subuh jugak. Kenapa jadi begitu syeikh. Tak tahu syeikh mungkin balasan Allah ke atas keterlanjuran kata-kata dia. Tuhan dah kata bila dia panjang umur orang itu Allah ubah sifat dia. 

Dua perkara petikan perbualan tersebut menggambarkan Nik Aziz dan Ust Muhammad Daud boleh diibaratkan sebagai balasan Allah terhadap mereka yang mempersendakan agama.

Firman Allah bermaksud “Makanlah kamu dari perkara yang baik”, apakah Ust Muhammad Daud berpandangan bahawa tikus merupakan makanan yang baik?

Apakah beliau tidak tahu bahawa sifat tikus adalah kotor dan membawa penyakit, seperti juga tupai yang mana tidak ada nas yang membenarkan di makan.

Apakah sandaran yang digunakan oleh Ust Muhammad Daud membenarkan tikus di makan?
Dan kepada Mursyidul Am Pas, sedarlah bahawa Allah Maha berkuasa dan Dia berkuasa untuk memalukan seseorang, mengaibkan seseorang dan menutup keaiban orang dan menterbalikkan sifat kamu seperti sifat kebudakkan.

Ustaz Zuhdi Quba

Friday, March 25, 2011

Liwat Itu Tak Salah,AMK Pulau Pinang Pertahankan .


Lain orang liwat lain orang yang dipersalahkan. Itulah boleh diperumpakan dengan sikap kepala beruk sarkis AMK Pulau Pinang dari Permatang Pauh dan gerembolan pakatan yang membuat demo di Tol Jawi.

Di perkarangan pejabat Plus Tol Jawi Seberang Perai Utara Nibong Tebal petang kelmarin 12 orang terdiri daripada Hj. Mohd kamil - Timb. Ketua cabang pkr Nibong Tebal, Amir Ghazali Ketua Amk Pulau Pinang dan Dr. Rajan Naidu Timb. Ketua Amk Pulau Pinang merangkap ajk pusat

Demo diadakan dengan laungan hancur Umno sambil menyentuh keadilan buat Anwar dalam isu DNA supaya ketelusan.Apa kena mengena Umno dengan kes liwat Anwar,orang lain yang menceroboh stor kunyit Saiful orang lain pula dipersalahkan.Yang berdemo diseluruh negara terdiri daripada bekas bekas ahli PKR sendiri dan NGO.

Pisau berasakan mereka mereka ini mempertahankan agar Anwar terus mempermainkan dan memperlekehkan badan kehakiman.Dalam pada itu meremehkan minda rakyat pertahankan DNA 'Anugerah Tuhan' tapi minta keadilan dan ketelusan.

Mana satu yang mereka mahukan? Jika benar benar mahukan Anwar dilepaskan apa yang susahnya berikan saja DNA,jika Anwar tidak terlibat apa yang perlu ditakutkan.Cakap tak serupa bikin.

Thursday, March 24, 2011

Siapa Dia Baginda Minda Ni...
Semalam kecoh dalam satu blog pro pembangkang dengan kenyataan seorang yang mengaku dirinya sebagai rakan kongsi Ummi Hafilda. Dia juga menggertak Ummi untuk menjelajah satu Malaysia bagi membongkar sikap dan perangai sebenar Ummi Hafilda. Baginda Minda mendakwa mempunyai skandal dengan Ummi Hafilda.


Hari ini dalam laporan Utusan Malaysia Ummi menjawab balik, ikuti laporannya...


Menurut Ummi Hafilda,Beliau hanya mengetahui Baginda Minda sebagai seorang pemandu kepada seorang wakil rakyat Kapit, Datuk Sng Chee Hua dan tidak pernah mengenalinya secara peribadi,malah jauh sekali untuk mempunyai hubungan dengannya.

"Saya tidak takut kerana tidak pernah berurusan bahkan tiada satu surat pun yang mengaitkan saya dengannya.Demi Allah demi Rasul,semua itu tidak pernah berlaku.Ini sudah melampau kerana jika benar kenyataan itu dikeluarkan sendiri oleh Baginda Minda,saya akan menggunakan peruntukan undang-undang untuk polis menyiasat perkara itu kerana ia merupakan satu jenayah fitnah," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Ummi Hafilda mengulas mengenai laporan sebuah berita portal propembangkang hari ini mengenai Baginda yang mengancam untuk menjelajah ke seluruh negara bagi berceramah untuk mendedahkan apa yang dikatakan 'skandal' wanita itu pada masa lalu.Baginda Minda yang mengaku dirinya sebagai rakan niaga Ummi Hafilda untuk projek berkaitan pembinaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) turut mendakwa wanita tersebut mempunyai skandal dengannya di London.


Selain itu,Baginda Minda turut mendakwa Ummi Hafilda telah membuat satu perjanjian dengan bekas Menteri Kewangan,Tun Daim Zainuddin supaya berbohong di kandang saksi sewaktu perbicaraan kes liwat pertama Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi membolehkannya diberikan bahagian kecil dalam projek KLIA bernilai berbilion ringgit.Namun begitu,Baginda Minda mendakwa Ummi Hafilda telah ditipu Daim sehingga menyebabkan dia tidak mendapat apa-apa dan terpaksa 'menjaja' isu liwat melibatkan Mohd Saiful Bukhari Azlan bagi mendapatkan wang.Dalam pada itu, Ummi Hafilda menyifatkan Baginda Minda sememangnya orang upahan Anwar dan perbuatan memfitnahnya itu ibarat tuduhan tidak berasas.

* seorang lagi telah dibayar untuk menjadi keldai Anwar dalam usaha untuk melarikan diri bertemu dengan ummi Hafilda. Teringat tragedi yang menimpa Anwar ketika bertembung dengan Ummi Hafilda dalam kempen  di PRK Kerdau baru-baru ini. Tak pernak aku tgk ceramah Anwar hanya tak sampai 30 minit sahaja. Mesti ada sesuatu yang tak kena dengan si Anwar...

* Memang sah Anwar ini seorang Raja segala Auta. Pemutar alam yag mengalahkan Yahudi... 


ikuti laporan Utusan Online..

Wednesday, March 23, 2011

ANWAR TERIAK GELAR ORANG SARAWAK BODOH!!


ANWAR IBRAHIM dikatakan telah mula dikagumi dan disayangi orang2 Sarawak. Sejauhmana relevennya kenyataan ini? Impian Ketua Pembangkang untuk merampas Negeri Sarawak demi mendapatkan kuasa Negara. Kuasa Negara bukan satu2 nya impian Bekas Timbalan Perdana Menteri ini. Malah lebih dari itu, beberapa strategi telah dibentangkan secara sulit kepada setiap orang2 kanannya yang akan diletakkan sebagai orang terpenting di Negeri2 yang berjaya dirampas. Kerana Anwar mengakui, PKR tidak mampu menggondol kesemua kerusi DUN bagi sesebuah Negeri. Mungkin sebilangan masyarakat Sarawak seakan2 tidak kelihatan apa yang telah dilaksanakan oleh Anwar di Semenanjung setelah Pembangkang berjaya merampas 4 buah Negeri.KELANTAN. Salah 1 Negeri yang berjaya kekal ke tangan Parti Islam SeMalaysia (PAS) pimpinan Diktator parti tersebut, Nik Aziz Nik Mat. Ramai yang memang menjangka Kelantan akan menjadi hak milik PAS. Jika dikira tahun ini sudah menjangkau 21 Tahun pemerintahan PAS di bawah Negeri tersebut. Kelantan sebuah Negeri yang pada dasarnya tidak ada apa2 tarikan akibat kelembapan pemerintahan Nik Aziz yang agak kurang cerdik dalam mengatur strategi Ekonomi.

Ikutkan hati, Anwar sememangnya mahu mencantas Nik Aziz yang semakin lemah berhadapan dengan penyakit2 tuanya. Langsung tidak bermaya dan membiarkan dirinya lemah walaupun mahu terus memegang kuasa. Namun, pengaruh Nik Aziz di Kelantan tidak dapat dinafikan masih berbisa. Maka Anwar mesti mencantas Nik Aziz dengan cara 'berhemah'.

HUSAM MUSA. Manusia ini secara tiba2 muncul aktif dalam perjuangan PAS selepas Anwar diusir dari UMNO. Beliau merupakan antara orang kanan Anwar yang telah menyeludup PAS Kelantan sehingga memegang jawatan No. 2 di dalam pimpinan PAS Kelantan. Anwar telah berjaya meletakkan Husam dan 'memikat' Nik Aziz sehingga orang tua ini tertawan dengan beliau.

Hari ini, Husam Musa berjawatan Exco Kebajikan dan Perancangan Ekonomi Negeri Kelantan merangkap Exco paling kanan. Husam kini menjadi Think Tank kepada Nik Aziz. Strategi Anwar meletakkan beliau sebagai salah seorang orang paling kanan Kerajaan Negeri berjaya. Nik Aziz amat mengharapkan Husam mampu menjana ekonomi Kelantan kerana yakin dengan krelibiliti beliau yang dianggap bijak seperti Anwar. Apa kejayaan Anwar dan Husam Musa di Kelantan?


RAMPASAN TANAH. Rampasan tanah Penduduk Orang Asli di Loging, Gua Musang, Kelantan yang sememangnya tidak bergeran. Tanah2 ini tanpa sebarang perbincangan dengan penduduk kawasan telah berjaya dijual kepada Taukeh2 Cina dari Singapura bagi membangunkan pertanian sayur2 an termasuklah Tanah2 Perkuburan milik mereka. Orang2 Asli ini dihalau dan diarah berpindah ke kawasan2 lain. Amat bijak Husam Musa kerana tidak merampas kesemuanya secara drastik. Sedikit demi sedikit tanah Orang Asli di Loging ini dirampas. Sehinggakan perkampungan mereka semakin mengecil menunggu masa untuk ditarah kesemuanya. VIDEO 1 DI ATAS telah memaparkan kekejaman PAS Kelantan melalui Husam Musa. Tanah2 Orang Asli milik nenek moyang mereka kesemuanya telah ditarah. Video ini telah berjaya dirakamkan oleh Blogger2 yang mengendalikan GalasUntukBN.


Kini Perkampungan Orang Asli di Loging yang dahulunya merupakan sebuah perkampungan terbesar hari ini dilihat antara yang paling kecil di Negeri tersebut. Apa yang mampu mereka perjuangkan. Kerajaan Negeri Kelantan bukan sahaja tidak boleh menggunapakai Undang2 sedia ada yang hampir menyerupai NCR, malah geran tanah juga tidak diberikan walaupun telah dimohon berulangkali. Rupa2 nya, Husam Musa mahu jual tanah tinggalan nenek moyang mereka. VIDEO 2 ini juga membuktikan situasi yang berlaku terhadap Tanah2 Orang Asli di Kelantan. Video ini juga telah berjaya dirakamkan oleh Blogger2 yang mengendalikan GalasUntukBN.


Banyak lagi Video2 yang berjaya dirakamkan seperti di atas yang telah dirakamkan oleh oleh blogger Darul Ehsan Today yang turut melibatkan analisis serta temubual blogger2 lain seperti PapaGomo dan Blogger Gelombang Rakyat sendiri. Ianya berjaya disembunyikan oleh Kerajaan Negeri sejak sekian lama. Pilihan Raya Kecil DUN Galas, Gua Musang Kelantan telah menjadi saksi rahsia rampasan tanah ini dipamerkan ke seluruh masyarakat Malaysia.

Husam Musa kini berjaya mencapai misi Anwar yang sememangnya kemaruk hendakkan kuasa politik, kuasa harta kekayaan hasil bumi Malaysia. Fikirkan sejenak apa sebenarnya yang Anwar beriya2 mahukan Sarawak ini menjadi hak milik Pembangkang? Anwar sebenarnya tidak kemaruk mahu PKR mengetuai Kerajaan Negeri Sarawak.Asalkan Pembangkang waimah DAP sekalipun, Anwar telah mengatur strategi tersendiri.

ADAKAH SARAWAK BAKAL MENGHADAPI NASIB YANG SAMA SEPERTIMANA YANG BERLAKU DI KELANTAN?? SIAPA 'HUSAM MUSA' DI SARAWAK YANG AKAN MELAKSANAKAN MISI ANWAR DI NEGERI BUMI KENYALANG?? ADAKAH ORANG IBAN, ORANG DAYAK DAN ORANG PENAN TURUT AKAN MENGHADAPI NASIB YANG SAMA SEPERTI DI KELANTAN??

Tuesday, March 22, 2011

DNA: Diliwat Anwar Aljuburi

Altantuya.....

Hebat permainan PKR yang terkenal dengan modus operandi mereka dalam meliwat Rakyat Malaysia. Dah bertahun tahun mereka PKR ini gunakan bermacam macam propaganda dalam memainkan sentimen membenci kerajaan dan juga pemimpin Barisan Nasional terutama nya UMNO.

Semalam Gomo dapat maklumat bahawa Ibu Pejabat PKR yang di ketuai oleh Saifuddin Nasution akan mencetak risalah berkaitan Pembunuhan Altantuya yang di namakan sempena DNA Anwar Ibrahim dengan nama Datuk Najib Altantuya.

Risalah ini akan mula di sebarkan di seluruh Negara mulai minggu hadapan bagi mengalihkan isu sebenar DNA iaitu DNA Anwar Ibrahim yang mana kita tahu Anwar enggan menyerahkan DNA nya kepada pihak Mahkamah bagi menentukan pemilik DNA Y yang di temui dalam Dubur Saiful Bukhari.

Hebat PKR ini yang cuba menyelamatkan Tuan mereka Anwar Ibrahim. Saifuddin Nasution sekali lagi menjadi Mastermind sepertimana sebelum ini apabila beliau berceramah serata negara dengan Sehelai kertas kononya pemeriksaan Pusrawi mengesahkan Saiful Bukhari tidak di liwat dan Kes Liwat ini adalah Konspirasi.

Namun Gomo yakin dan tahu bahawa Rakyat Malaysia sudah celik dan peka dengan Dakyah Fitnah pakatan Pembangkang ini yang sememangnya sudah tidak mampu untuk mempertahankan Anwar Ibrahim dari di adili Mahkamah atas kesalahan nya.

Berani Buat Berani tanggung dan itulah akibat yang sebenarnya terpaksa di terima Anwar Ibrahim dek atas kesilapan Punai nya yang membaham Jubor Saiful Bukhari.

Psssttt.....Dah 4 tahun Gomo tunggu Gambar yang Anwar Brahim katakan ada padanya, gambar Dato Seri Najib dan Altantuya...mana gambarnya?

Gambar Ni Ke Yang Anwar Brahim Kata?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Monday, March 21, 2011

KOMPLOT ANWAR & HUSAM ! ... NIK AZIZ BAKAL BERKUBUR DI KELANTAN !


ANWAR IBRAHIM kelihatan bermati2 an mengatur strategi untuk penjenamaan semula PAS menjelang Muktamar pada bulan Jun ini. Beberapa rakan2 karib Melayu CinDia ada mengesahkan bahawa Anwar telahpun menyediakan dana khas bagi mengatur kempen strategi membunuh karier politik Puak2 Pro Ulama' di dalam PAS.

Anwar tekad akan memastikan Pro Erdogan akan menguasai barisan pimpinan PAS pada Jun ini. Tumpuan besar Anwar adalah bagi jawatan Timbalan Presiden PAS yang dipegang oleh Nasharuddin Mat Isa. Anwar sebelum ini telah berjaya meracuni pemikiran Pemimpin Diktator PAS, Nik Aziz Nik Mat agar membuang terus Ahli Parlimen Bachok ini kerana sentiasa berhubung dengan beberapa Pemimpin UMNO bagi mengurangkan jurang perbezaan PAS-UMNO demi masa depan Politik Melayu Islam.

Anwar telah memulakan kempen meletakkan nama2 yang popular dan diminati beliau seperti Husam Musa, Khalid Samad, Iskandar Samad, Dr. Mariah Mahmood dan beberapa yang lain. Ada juga beberapa pemimpin Pro Ulama' yang kini telah berpaling tadah menyokong menyokong Kumpulan Anwar di dalam PAS seperti Tuan Ibrahim Tuan Man yang dilihat sebagai langkah terdesak bagi memperkukuh karier politik beliau selepas kontroversi Isu Calon dan kekalahan besar PAS di DUN Kerdau baru2 ini.

Namun, dikatakan Mohamad Sabu@Mat Sabu masih bermain tarik tali dengan Ketua Pembangkang kerana beliau mengambilkira reputasi Anwar yang kian menurun dek kerana Kes Liwat beliau yang semakin terserlah kesalahan berpihak kepada Ketua Pembangkang itu. Mat Sabu juga merupakan antara individu yang mengetahui kegiatan Anwar dalam aktiviti Liwat dan pernah membongkar 1 masa dahulu ketika Anwar memegang jawatan TPM.


Persoalannya, bagaimanakah nasib Hadi Awang? Adakah berlaku 1 kejutan di mana jawatan Presiden PAS juga akan dipertandingkan? Rekod Hadi Awang dilihat semakin buruk dengan kekalahan demi kekalahan beberapa PRK secara berturut2.

Hadi Awang juga bukan sahaja bukan Pemimpin 'kegemaran' Puak Erdogan, malah terdapat juga beberapa Pemimpin akar umbi yang begitu marah dengan Ahli Parlimen Marang ini yang terus membiarkan Anwar dan kuncu2 nya di dalam PAS menguasai Politik Pakatan Rakyat sehinggakan PAS semakin tenggelam.

Ada juga yang mengatakan Hadi Awang sewajarnya dilabelkan sebagai 'Pak Lah dalam PAS' kerana kelihatan lembap dalam membuat keputusan sehingga membiarkan reputasi PAS jatuh menjunam berbanding rakan sekutu dari DAP dan PKR.


Posted by MelayuCindia

Sunday, March 20, 2011

GEMPAR: Dr Halimah Mengamuk Di Pejabat MPSJ ?
Seperti yang di ceritakan oleh salah seorang pegawai mpsj (majlis perbandaran subang jaya).
Justify Full
Minggu lepas sepatutnya mpsj award kan kerja-kerja potong rumput dan maintenance kepada 200 kontraktornya, di fahamkan sebanyak 7000 kontraktor yang telah beli borang tander dari mpsj, pada hari yang sepatutnya kontraktor yang terpilih tu dapat award letter, tiba-tiba pada jam 3 petang, pihak mpsj memberitahu para kontraktor itu bahawa 200 kerja yang sepatutnya di award kan pada kontraktor itu dibatalkan.

Cerita dalaman mpsj memberitahu aku semalam, mereka terpaksa hold 200 kerja-kerja tu kerana berlaku campurtangan dari salah seorang exco kerajaan negeri, bila pelan-pelan aku umbut kawan aku tu bagi tau sapa exco kerajaan negeri tu, kawan aku bagi tau dia ialah dr. halimah, terkejut beb, macam mana pulak seorang exco jaga pendidikan boleh masuk campur urusan pbt, kata kawan aku semuanya boleh sekarang ni sejak pakatan perintah selangor.

Bercerita lah kawan aku tu kenapa halimah mengamuk di mpsj, ceritanya simple je, kontraktor yang halimah payung tak dapat kerja tu, maka berlakulah pertengkaran kecil antara halimah dan berberapa pegawai mpsj, kata salah seorang pegawai tu, 'kami bagi secara adil, orang pas pun dapat, orang pkr pun dapat, orang dap pun dapat, dan orang awam pun dapat, kenapa nak bising-bising lagi?' halimah kata budak dia tak dapat, pegawai mpsj tu ingat orang pas la yang tak dapat, bila di bagi senarai untuk halimah cek, memang syarikat yang dia payung tu tak dapat projek kerana tak fit untuk buat kerja-kerja tu.

Moral ceritanya di sini ialah, macam mana pakatan nak perintah malaysia, seorang exco jaga pendidikan boleh masuk campur dan bagi arahan pada majlis yang terletak di bawah tugas exco pbt, besok kalau perintah malaysia, tunggang langgang dibuatnya, bayangkan seorang menteri pendidikan boleh masuk campur tugas dan kerja menteri pertahanan.

Jadi macam mana nasib 7 ribu kontraktor yang beli borang tander tu? adakah dengan campur tangan halimah, mpsj kena re-tander balik kerja-kerja tu, adakah dengan re-tander balik kerja-kerja tu mpsj bagi borang secara percuma atau kontraktor kena beli borang baru.... halimah punya pasal, termenung la 200 kontraktor.

Saturday, March 19, 2011

DNA : RAKYAT MULA BALUN ANWAR DALAM TWITTER !

 perhatikan 5 twitter di bawah. rakyat semakin persoalkan kenapa anwar tak mahu bagi DNA nya.

lagi best bila anwar kena provoke dengan rakyat...anwar salahkan umno ! kah kah kah. anda diminta untuk klik pada setiap twitter yang didedahkan..

 
 
 
 
 
 
 

Friday, March 18, 2011

CILI KASI TARUK! WAHAI ANWAR! KALAU KAU ANAK JANTAN SILA JAWAB SEGALA PERSOALAN INI!

Bila Anwar nak ke Makkah mintak Allah tunjukkan kebenaran?

Salam 2 all.

Mike semua sedar atau tidak, hanya dengan setitik darah, Kerajaan Barisan Nasional boleh tumbang, dan impian Anwar nak bersemayam di Putrajaya boleh tercapai. Hanya dengan setitik darah yop! Sebab itu teman semakin hairan dengan sikap berdolak-dalik manusia yang ditabal bininya sendiri yang membantah kepada permohonan Pendakwaraya supaya beliau memberikan darah beliau untuk dibuat ujian DNA sebagai perbandingan kepada DNA-Lelaki Y daripada airmani yang ditemui didalam dubur Saiful Bukhori Azlan. Peluang sudah terbuka luas untuk Anwar sekarang. Tetapi hairan bin ajaib teman nengok Anwar seolah-olah tidak berminat dengan haq dan kebenaran! Atau apakah semuanya demi politiking yang melampau sahaja?

Pertama yang kita semua perlu faham, tidak saperti kes dahulu (1998), kali ini DNA-Y yang ditemui adalah berdasarkan sumber DNA yang jelas iaitu airmani seseorang. Sumber DNA yang ditemui dalam dubur Saiful ialah airmani seseorang! Sedangkan didalam kes terdahulu (ingat lagi kes tilam), sumber DNA atas tilam itu tidak dapat disahihkan oleh pakar kimia Lim Kong Boon. Beliau hanya tahu diberikan 13 keratan tompok daripada tilam, dan menguji sumber DNA nya. Beliau sendiri tidak tahu secara sahih dan pasti sumber DNA itu. Dan bila ditanya mana sampel-sampel ujian utnuk DNA itu, beliau memberitahu telah memusnahkannya.

Itu adalah antara sebab mengapa mendiang YA Datuk Augustine Paul meminda pertuduhan kerana tiada bukti jelas apa sumber DNA tersebut diatas keratan tilam berkenaan. Dan kita perlu ingat kesan tompok diatas tilam itu berusia 5 tahun (kejadian 1993) semasa diuji (ujian 1998)!!

Tetapi didalam kes sekarang, sumber DNA didalam dubur Saiful itu dikenal pasti sebagai airmani seseorang. Masih fresh harum lagi yop, baru berusia 2 hari (liwat 26.06, pemeriksaan 28.06). Yang mengesahkannya adalah beberapa orang pakar perubatan, doktor, pakar forensik dan pakar kimia. Tak silap teman kesemuanya 5-7 orang pakar. Mereka ini semua adalah professional dan tidak kenal satu sama lain. Mustahil mereka boleh berpakat, dan tidak ada sebab mereka mahu berpakat. Dan kesemuanya mengesahkan sumber DNA itu adalah airmani seseorang dilabel sebagai Lelaki-Y.Persoalan yang menjadi isu ialah siapa lelaki Y itu. Ada orang mendakwa airmani itu disumbat didalam dubor Saiful. Persoalannya siapa yang menyumbatnya? Pastilah ada seseorang, yang menyumbatnya; tak mungkin airmani itu boleh berjalan sendiri kot yop. Dan airmani akan berada didalam dubur seseorang (atau alat sulit wanita) hanya dengan satu cara sahaja, iaitu dengan perantaraan "spitol-air".

Dan tidak mungkin ada mana-mana pihak boleh memasukkan air mani Anwar kedalam dubur Saiful. Pertama mereka perlu dapatkan airmani itu dari Anwar. Kecuali Wan Azizah meminjamkannya kepada mana-mana orang, mustahil ada orang lain boleh dapatkannya! Takkan nak tuduh Wan Azizah pakat dengan Saiful kot? Dan Anwar sendiri mengesahkan dia tidak ada beri sampel airmani dia kepada sesiapa pun untuk ujian DNA atau apa-apa ujian, walaupun semasa ditahan polis.

Kedua, ada orang dakwa polis menggunakan DNA lama dalam kes 1998. Samada yang bercakap ni biol ataupun tak sekolah. Pertama, sampel DNA tahun 1998 telah pun dimusnahkan oleh ahli kimia Lim Kong Boon. Kedua, kalau betullah ada sampel DNA tu, dah kering lama dah pun yop. Sedangkan airmani yang ditemui didalam dubur Saiful adalah "barang fresh", mengikut kata pakar baru berusia beberapa hari. Jadi dakwaan ini ternyata tidak menasabah, apatah lagi menasarawak!

Pokok ceritanya, bagi Mahkamah untuk mengetahui identiti tuanpunya airmani didalam dubur Saiful itu yang dilabel sebagai Lelaki-Y, maka Mahkamah perlu mendapatkan DNA perbandingan. Kita boleh uji airmani seluruh lelaki yang ada di Malaysia ini untuk DNA perbandingan tersebut, tetapi kita mulakan dengan Anwar dahulu. Sebabnya mudah, Saiful mengadu Anwar yang "mengunyitkan" beliau. Maka sebab itulah pemberian sampel darah untuk ujian DNA oleh Anwar sangat penting.

Penting bukan kerana hendak membutikan Anwar "mengunyitkan" Saiful, tetapi penting kerana nak membuktikan yang hak dan kebenaran. Ada dua kemungkinan akan berlaku jika Anwar memberi sampel darah untuk ujian DNA perbandingan tersebut.

Jika ujian darah itu mendapati DNA Anwar menyamai DNA Lelaki-Y tersebut, ada kemungkinan Anwar akan bercuti panjang di Sg. Buloh Resort, mungkin lebih daripada 9 tahun. Kerana ketepatan ujian DNA adalah 99.95% benar dan betul.

Tetapi kalau ujian darah itu mendapati DNA Anwar tidak sama dengan DNA Lelaki-Y tersebut, maka bukan sahaja beliau mungkin dibebaskan daripada pertuduhan, silap-silap Kerajaan Barisan Nasional boleh tumbang yop. Kerana rakyat akan terus hilang kepercayaan!!!

Nah, kalau Anwar benar-benar yakin dia tidak "mengunyitkan" Saiful, tidakkah ini peluang terbaik untuk Anwar bukan sahaja untuk membersihkan namanya, malah untuk menumbangkan Kerajaan Barisan Nasional!?

Tak payah tipu-tipu, tak payah bohong-bohong, tak payah kelentong-kelentang, tak payah putar poosing, tak payah jual nama YDP Agong, tak payah lelong nama Panglima Angkatan Tentera, tak payah sogok Ahli Parlimen, tak payah kejor MP BN sampai ke Taiwan, tak payah pilihanraya, tak payah tiru Mesir atau Libya, pendekkata tak payah buat apa pun. Teman cukup yakin jika DNA itu tidak benar, rakyat sendiri akan bangkit menuntut Kerajaan dibubarkan. Malah tidak keterlaluan teman katakan rakyat sendiri akan mendokong Anwar dan diarak dari Mahkamah Jalan Duta ke mahkota Putrajaya!!! Bukankah itu jalan singkat ke Putrajaya; yang diidam-idamkan sangat oleh manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan!!!

Tapi risikonya besar yop. Jika DNA itu benar, teman cukup yakin bukan sahaja rakyat, para pak jangoat sendiri akan mendokong dan arak Anwar daripada Mahkamah Jalan Duta ke Penjara Sg. Buloh. Silap-silap haribulan mau Karpal pun tumpang sekaki yop!

Pendek story yop, semuanya terletak ditangan manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan ini. "To give or not to give - that's the question!"

Cuma teman nak landing dengan bertanya kepada segelintir pak jangoat yang berkiblatkan kepada manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan ini; tidakkah terdetik sedikit pun dihati kecil mike nak mintak Anwar supaya berikan setitik aje darahnya untuk ujian DNA itu. Apa yang susah sangat. Setitik darah yang boleh menentukan kebenaran dan kepalsuan, setitik darah yang menentukan syurga atau neraka bagi pengikutnya. Pikior-pikiorkanlah yop. Janganlah kita menjadi golongan 'summum buqmum umyum fahuum - Kaum PBB - Pekak, Bisu & Buta!

Pada teman Anwar tidak sepatutnya berselindung disebalik teknikaliti dan peruntukkan undang-undang. Anwar tidak sepatutnya menyorok disebalik jubah Karpal. Iya, Mahkamah akan membuat keputusan; mungkin Hakim akan suruh, mungkin Hakim akan tolak. Itu hak Hakim dan Mahkamah untuk membuat keputusan. Kita tidak boleh ganggu, apalagi mengacau prosiding Mahkamah.

Tetapi Anwar perlu ingat, Mahkamah Rakyat juga sedang menanti. Dan Mahkamah Rakyat hanya pentingkan haq dan kebenaran.

Cuma teman nak kabornya, umat dan rakyat sudah mula heran, kenapa manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan ini liat dan susah sangat nak bagi setitik darah kebenaran itu. Ada rahsia besar yang nak disembunyikan ke?

Dan jangan lupa Mahkamah ALLAH juga sedang menanti, dan Mahkamah ALLAH juga berpaksikan kepada haq dan kebenaran! Pikior-pikiorlah yop; ALLAH bagi otak bukan suruh buat lauk masak lemak cili api, tapi untuk digunakan!!!

Hanya setitik darah

bisa mengubah arah
samada semakin parah
atau mahkota meriah
rakyat makin marah
umat makin resah
mengapa liat susah
menitik sebutir darah!

Adios amigos, grasias senor & senorita.

Wallahua'lam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin

Nanyang Siang Pau Akhbar Singapura?

Nanyang Siang Pau ni suratkhabar mana? Singapura kah? Mengapa ia mengiyakan sumber dari Singapura dan menghentam mantan PM, Tun M berhubung apa yang telah disebut beliau dalam buku terbaru beliau?
INGATAN TUN MAHATHIR LEMAH

AKHBAR Nanyang Siang Pau terbitan 12 Mac 2011 menyiarkan artikel tulisan pengkritik semasa, Huang Zi mengenai pelancaran buku memoir Tun Dr. Mahathir Mohamad bertajuk A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 8 Mac lalu.
Artikel yang disiarkan dalam ruangan Pendapat Yuanlun di halaman A13 akhbar berkenaan bertajuk ‘Daya ingatan Pak Mahathir’.
Menurut penulis, kemampuan penakluk dari Perancis, Napoleon Bonaparte untuk mengingati satu persatu nama perajuritnya adalah kebolehan hebat. Malangnya, beliau meninggal dunia awal pada usia 52 tahun sehingga menyukarkan semua pihak mengetahui adakah kebolehan itu semakin hilang mengikut peredaran umurnya.
Kebiasaannya, apabila usia menjangkau 70 hingga 80 tahun, seseorang itu akan ingat kembali masa silamnya satu persatu dan pada masa sama akan lupa apa yang baru dicakap dan juga tidak ingat perbuatan yang baru dilakukan sebentar tadi.
Dalam hal berkaitan, otak dan pemikiran Tun Mahathir dikatakan masih sihat dan segar lagi. Pemikirannya juga didakwa masih hebat dan canggih.
Sejak beliau menyandang jawatan Perdana Menteri sehingga melepaskan jawatan itu, apa yang beliau cakap dan laungkan sama ada jasanya atau bercakap bohong sangat banyak telah diluahkan. Banyak cerita yang beliau dedahkan dan ia seperti bulu lembu (bidalan Cina bermaksud terlalu banyak). Orang hebat yang boleh mengaku diri sendiri hebat memang seorang yang hebat.
Selain itu, beliau juga menulis biografinya sendiri, supaya orang ramai dapat membaca ‘inilah sejarah saya yang sebenar’. Mengikut Tun Mahathir dalam bukunya, beliau hanya mengikut arahan Yang di-Pertuan Agong supaya memecat Ketua Hakim Negara ketika itu, Tun Salleh Abas.
Tun Salleh yang begitu kecewa dan tidak mahu lukanya berdarah kembali, memilih tidak menjawab isu-isu yang dibangkitkan dalam buku itu. Ini menyebabkan kes berkenaan terus menjadi tanda tanya mengenai apa sebenarnya yang berlaku.
Menurut Tun Mahathir, beliau diberikan sambutan dingin semasa melawat Singapura semasa baru menjawat jawatan Perdana Menteri. Ketika ingin bertemu dengan Perdana Menteri republik itu, Lee Kuan Yew, beliau hanya disambut pegawai protokol dan Kuan Yew hanya muncul selepas 15 minit.
Dikatakan juga beliau berjumpa dengan Presiden Singapura, Benjamin Henry Sheares dan mereka berbincang selama 20 minit dan pembantu presiden didakwa menuangkan teh sebagai isyarat memaksa perbincangan itu ditamatkan segera.
Tetapi apa yang dijawab oleh Singapura adalah ketika lawatan itu, Kuan Yew sendiri menyambut Tun Mahathir di lapangan terbang. Pada masa itu, Sheares telah pun meninggal dunia dan beliau sebenarnya mengadakan perjumpaan dengan Presiden lain iaitu Devan Nair dalam satu majlis makan tengah hari.
Nampaknya, daya ingatan Tun Mahathir lebih teruk daripada Napoleon. Beliau tidak dapat lagi melawan usia yang semakin tua. Kesahihan daya ingatan beliau mengenai peristiwa silam boleh dipertikaikan dan perlu dikaji selidik untuk mencari kebenarannya.
Sebab itu, ungkapan ‘sejarah saya’ yang disebut Tun Mahathir sebenarnya hanya bertujuan menyedapkan telinga orang ramai sahaja.

Teman bukan anti-Singapore pun. Cuma cara penyampaian akhbar ini kepada masyarakat yang terlebih pro-Singapore. Elemen inilah yang dikatakan berunsur menghasut. Siapa setuju akhbar Cina ni penghasut, angkat tangan macam teman ni, dan undi di kanan atas blog ini.

Thursday, March 17, 2011

Saya Yakin Wan Azizah Tahu- Aminah

....... Pengerusi GPMS Selangor, Mohd Faizal Mohd Salleh pula berpendapat, keengganan Anwar menyerahkan DNA membuktikan konsep memperjuangkan keadilan untuk rakyat selama ini hanyalah retorik.

Katanya, perjuangan PKR harus diperbetulkan kerana apa yang dilakukan Anwar ketika ini jelas menunjukkan keadilan yang diperjuangkannya hanya untuk kepentingan diri sendiri.

"Mengapa perlu dipanjangkan lagi perkara ini. Sekiranya bena beliau tidak bersalah, buktikannyan bukannya memberi pelbagai alasan yang tidak masuk akal.

Beliau harus sedar bahawa keadilan tidak seharusnya diperjuangkan untuk dirinya sahaja. Bagaimana pula dengan keadilan untuk Mohd Saiful Bukhari Azlan yang turut menerima tempias daripada perbicaraaan yang sengaja dilewat-lewatkan," ....
Baca seterusnya di Utusan Malaysia, (Khamis, 17 Mac 2011, mukasurat 3)

Pilihan Raya Kecil Di Kuala Krai


Malang sungguh nasib PAS dan juga penjilat penjilat tegar parti ini yang menyundalkan agama islam semata mata mahu merasai nikmat memegang tampuk kuasa kerajaan…

PAS sudah semakin meyimpang jauh dari asas penubuhan parti itu berbanding dengan zaman perjuangan mereka beberapa dekad yang lalu. Setelah berlangsungnya PRK 12 tahun 2008 dan sebaik sahaja BN mengalami kekalahan yang teruk hilang 5 kerajaan negeri, diwaktu yang sama tidak lagi memiliki 2/3 majoriti, PAS yang tumpang sekaki kejayaan Pakatan dibawah telunjuk Anwar dan Lim Kit Siang sudah semakin meroyan dan hilang nilai perjuangan parti tersebut.

Dinegeri seperti Perak dan Selangor peranan dan watak pimpinan PAS tak ubah seperti pencacai tukang basuh berak DAP dan PKR..! Manakala dalam peringkat Dewan Rakyat yang menyaksikan PAS mempunyai lebih 20 orang wakil rakyat, ramai diantara mereka yang menempatkan diri menyertai kumpulan ERDOGAN menjilat jilat lubang dubur Anwar dan pimpinan DAP…

Semalam dalam sesi perbahasan di Dewan Rakyat, Ahli Parlimen Kuala Krai PAS Dr Hatta Ramli telah menyamakan Anwar Ibrahim dengan Nabi Yusuf a.s….!!! Hatta Ramli dah gila….!!! Dah biol bebal rupa rupanya tahap taksub pimpinan PAS terhadap Anwar…

Hatta yang bengong itu dalam hujah dangkalnya itu cuba mengaitkan kisah Siti Zulaikha dengan Nabi Yusuf dalam kes liwat Anwar terhadap Saiful Bukhari Azlan..! Inilah tahap minda pemikiran pimpinan PAS yang telah diliwat enak oleh fahaman Anwarisme!

Anwar Ibrahim yang meliwat itu Hatta sanjunginya ke tahap seorang nabi..? Hatta Ramli tergamak mahu umpamakan Anwar Ibrahim itu seperti Nabi Yusuf..?? Astaghfirullaaaahhh…!! Memang sah Hatta Ramli sudah nazak, iya.., sudah nazak cara pemikirannya..., memang sudah rosak dan tidak berfungsi dengan baik lagi otaknya tak ubah seperti seorang pesakit terlantar dalam ICU..

Secara logik akal kita faham sifat sifat Nabi Yusuf itu seorang yang memiliki paras rupa yang boleh mencairkan hati wanita sehinggakan Siti Zulaikha wanita paling cantik dan anggun di Mesir terpaksa mencari helah agar dapat “memaksa” Nabi Yusuf menghampirinya….

Anwar Ibrahim pula sangat berbeza! Hawa nafsu yang pelik, boleh berselera rakus membontoti kaum sejenisnya…! Konsep sama rata sama rasa.., depan belakang sama saja...! Wanita dia rembat, lelaki dia sebat..! Dimana ciri ciri Nabi Yusuf pada si Anwar Ibrahim...? Belum pernah kita dengar mana mana wanita dalam negara ini tergila gilakan dan memuja muja Anwar itu seorang handsome sehingga membuatkan wanita dan gadis gadis tidak tidur malam….

Dalam kisah kisah nabi yang kita pelajari, Nabi Yusuf mengelak dan tidak mahu melakukan maksiat..! Walaupun digoda cuba digomol oleh Zulaikha namun Nabi Yusuf berkeras tidak mahu melibatkan diri dengan dosa maksiat, terpaksa lari mahu meninggalkan kamar Zulaikha…

Berbeza dengan Anwar Ibrahim..!! Dengarlah dengan hati yang terbuka pengakuan dari mulut Saiful Bukhari Azlan yang menceritakan dalam kenyataan bersumpah dikandang saksi perbicaraan Mahkamah bagaimana Anwar berkata “Can I Fuck You Today..?”

Jangan kita sewenang wenangnya juga mahu ketepikan secara terperinci cerita Ummi Hafilda bagaimana hubungan sulit Anwar-Shamsidar. Walaupun juak juak murahan penjilat penjilat tegar Anwar mencerca caci Ummi tetapi kita wajib bertanya kepada diri sendiri, sekiranya Ummi berbohong kenapa Anwar tidak mahu saman Ummi sedangkan Anwar bertindak mengambil tindakan undang undang terhadap Tun Mahathir, Khairy Jamaluddin dan Tan Sri Muhyiddin apabila membuat kenyataan negatif terhadapnya…

Tontonilah video klip dibawah ini dengan berlapang dada dan minda yang terbuka luas. Berfikiranlah secara terbuka tanpa sebarang idealisme politik..!!

Friday, March 11, 2011

MUKTAMAR PAS...JUAK JUAK ANWAR AKAN HILANG KUASA

 
 
Perwakilan Dewan Pemuda PAS kawasan-kawasan di seluruh negara wajar mengambil peluang dalam mesyuarat agungnya yang bermula 7 Mac lalu hingga 18 April ini untuk membincangkan prestasi parti itu khususnya kekalahan mereka dalam empat pilihan raya kecil.

NONEKetika membuat gesaan itu, setiausaha Dewan Pemuda PAS Pusat (DMPP) Khairul Faizi Ahmad Kamil berkata perkara itu juga "sepatutnya" dibincangkan dalam muktamar sayap itu bagi melihat kembali penerimaan akar umbi terhadap parti itu selepas tewas dalam pilihan raya kecil DUN Galas, Tenang, Kerdau dan Merlimau.

"Muktamar adalah untuk membincangkan dua perkara iaitu apa yang telah berlaku khususnya mengenai kelemahan dan melihat (startegi) apa (untuk digunakan pada) tahun seterusnya," katanya ketika dihubungi Malaysiakini kelmarin.

PAS tewas kepada BN bagi keempat-empat kerusi yang dipertandingkan pada pilihan raya kecil yang lalu. Antara kerusi itu - DUN Merlimau - melibatkan timbalan ketua Dewan Pemuda PAS Melaka Yuhaizad Abdullah.

Mengulas lanjut Kharul Faizi berkata, DMPP menetapkan tempoh selama sebulan kepada 165 Pemuda PAS kawasan yang berdaftar, untuk mengadakan mesyuarat tahunan mereka masing-masing.

Mesyuarat agung Pemuda PAS kawasan akan berakhir 18 April ini, tambah Khairul Faizi yang juga ketua Pemuda PAS Johor.

pas muktamar 54 pemuda youth pas 140808 05Katanya lagi, Pemuda PAS Negeri pula diarahkan untuk mengadakan muktamar tahunan mereka bermula 23 April sehingga minggu kedua bulan Mei.

Mengulas mengenai pemilihan pucuk pimpinan Pemuda pusat pada Jun ini, Khairul Faizi berkata proses peertandingan kali ini dijangka "lebih besar dan lebih mencabar".
Tiada lagi pecalonan negeri

Ini kerana katanya, kali ini pencalonan bagi pucuk pimpinan Pemuda akan dibuat di peringkat kawasan bukannya di peringkat negeri, seperti yang diamalkan sebelum ini.

"Dua tahun lepas, semua jawatan itu dibuat oleh negeri-negeri. Tetapi pada tahun ini, ia di buat dibuat oleh Pemuda PAS kawasan. Tidak ada lagi pencalonan daripada negeri-negeri.

NONE"Jadi (proses pemilihan) lebih luas (apabila) akar umbi memilih untuk kepimpinan Pemuda," katanya sambil menambah beliau tidak dapat meramalkan sama ada berlakunya pertandingan bagi jawatan tertentu dalam dewan berkenaan.

Katanya, beliau menyerahkan kepada kawasan untuk memilih dan momentumnya itu akan diketahui pada minggu kedua mesyuarat agung Pemuda kawasan berlangsung.

Katanya, setakat ini, beliau masih belum mendengar desas desus mana-mana tokoh Pemuda yang menawarkan diri untuk bertanding. Malah difahamkan terdapat Pemuda kawasan hanya mula mengadakan mesyuarat mereka esok.

pas wanita muslimat muktamar agm 55 040609 02Sementara itu, setiausaha Dewan Muslimat PAS Pusat (DMPP) Kartini Ahmad pula berkata setahunya Ketua Dewan Muslimat PAS Nuridah Salleh akan mempertahankan jawatannya itu.

"Setakat yang saya tahu, beliau akan mempertahankan jawatanya walaupun ada pertandingan... Buat masa ini, pada (pandangan) saya, beliau masih mendapat sokongan (Muslimat kawasan-kawasan)," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.
Perebutan jawatan

Kartini juga memberitahu, bahawa beliau juga ada mendengar akan berlaku perebutan bagi jawatan timbalan ketua muslimat PAS. Bagaimanapun beliau tidak mengetahui individu yang akan merebut jawatan berkenaan.

pas wanita muslimat muktamar agm 55 040609 06Jawatan tersebut sekarang ini disandang oleh ahli parlimen Rantau Panjang Siti Zailah Mohd Yusoff.

Sebanyak 150 DMP kawasan yang berdaftar di seluruh negara akan mengadakan mesyuarat mereka masing-masing seterusnya membuat pemilihan pucuk kepimpinan Muslimat di peringkat negeri dan pusat.

Katanya, mesyuarat agung Dewan Muslimat di peringkat kawasan dijadual berlangsung pada hari ini sehingga 18 April 2011, manakala di muktamar tahunan Dewan Muslimat PAS negeri dijadualkan berlangsung sejurus tarikh tersebut.
Adakan syura

Manakala setiausaha Kerja Dewan Ulama PAS Pusat (DUPP) Wan Ahmad Rasyidi Wan Othman pula memberitahu ibu pejabat parti menetapkan bermula April hingga Mei, Dewan Ulama di 13 negeri akan mengadakan mesyuarat agung mereka.

NONEBagaimanapun, pihaknya masih belum menerima apa-apa makluman mengenai tarikh yang dipilih oleh negeri-negeri bagi tujuan tersebut.

Ditanya sama ada beliau ada mendengar terdapat pertandingan, Wan Ahmad Rasyidi berkata: "Terlalu awal untuk menyatakan adanya pertandingan. Kebiasaannya, kalau ada pertandingan, kita akan mengadakan 'syura' atau perbincangan".

Ibu pejabat parti menetapkan ketiga-tiga sayap parti - Dewan Pemuda, Dewan Muslimat dan Dewan Ulama - akan mengadakan muktamar dan pemilihan pada 1 dan 2 Jun Ini. Bagaimanapun tempat khusus masih belum ditentukan.

Manakala Muktamar Agung Pas Pusat pula dijadualkan berlangsung pada selama tiga hari bermula 3 Jun ini bertempat di Taman Melewar.

Ibu pejabat parti juga telah menetapkan tarikh mesyuarat agung dan pemilihan bagi 179 kawasan yang bermula pada 15 Mac hingga 10 Mei ini.

Thursday, March 10, 2011

Anwar Ibrahim Ramas Dada Saiful...

MEMANG SAH GAY KEMARUK SANGAT NI...RASA APA YER RAMAS DADA LAKI...

CIS MEMANG DASAR GAY KEMARUK..KRAGHHH TUIIII

Doktor keempat dari Hospital Kuala Lumpur memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini bahawa pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan mendakwa berlaku penetrasi dalam kejadian liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

NONEDr Razuin Rahimi yang merupakan saksi pendakwaan ke-23 berkata, dia menerima panggilan dari pihak hospital ketika berada di rumahnya pada kira-kira 3.30 petang 26 Jun 2008, mengenai seorang mangsa yang mendakwa telah diliwat oleh seorang ahli politik berprofil tinggi.

Katanya. dia minta kakitangan tersebut supaya memberitahu pengadu membuat laporan polis terlebih dahulu.

Saksi itu memberitahu mahkamah bahawa yang dia memaklumkan kepada pegawai atasannya Dr Siew Sheue Feng, mengenai perkara itu dan Siew memintanya datang ke hospital.

Dia tiba di pusat krisis HKL dan menemui Saiful dan mengambil maklumat mengenainya.
Bahan pelincir

Dr Razuin berkata, Saiful mendakwa berlaku penetrasi di duburnya dan bahan pelincir digunakan.

Saiful juga, katanya, mendakwa ahli politik berkenaan turut meramas dadanya.
NONEDr Razuin kata Saiful juga memberitahu yang dia diminta melakukan seks oral tetapi dia menolaknya.

Katanya, temubual dengan Saiful berjalan selama 20 minit sehingga jam 9 malam, apabila doktor lain - Dr Razali Ibrahim dan Dr Khairul Nizam Hassan - sampai.

Menurutnya, Saiful sekali lagi menceritakan mengenai kejadian tersebut.

Dr Razuin berkata, dia hadir ketika pemeriksaan dilakukan dan Saifu menceritakan perkara yang sama kepada doktor-doktor berkenaan.

Katanya, dia membantu Dr Siew menulis sejarah dan hasil pemeriksaan itu.

Dr Razuin berkata, dia mengisi muka surat tiga, lima dan enam borang pro-forma.

Bagaimanapun, katanya, dia tidak mengisi semua butiran dalam borang pro-forma kerana Dr Siew berkata borang itu tidak sesuai.

NONEOleh itu, katanya, dia menggunakan kertas kosong.
Menjawab soalan peguam Karpal Singh, Dr Razuin menjelaskan kepada mahkamah bahawa dia menandakan cubaan meliwat pada borang 'pro-forma' berikutan tidak pasti sama ada zakar tertuduh sampai ke rektum.

Menjawab soalan seterusnya dari Karpal, dia berkata tiada perbuatan meliwat sekiranya zakar tidak sampai ke rektum.

"Saya keliru. Ada panetrasi pada dubur tapi saya tidak pasti ianya sampai ke rektum. Saiful cakap Anwar mencapai klimaks di dalam duburnya," jelas beliau.

Dr Razuin berkata, Saiful kemudian mendakwa diliwat tiga kali oleh Anwar tanpa rela selain dipaksa melakukan oral seks namun ditolaknya.
Berlaku pendarahan

Katanya, dia juga mencatatkan dakwaan Saiful mengalami pendarahan pada kali pertama dan kedua sewaktu diliwat.

"Menurut Saiful, ada pendarahan pada kali pertama dan kedua," katanya ketika mengisi borang tersebut pada 28 Jun 2008.

NONENamun menurut Dr Razuin, tiada sebarang bentuk pendarahan direkodkan pada hari terakhir kejadian dua hari sebelum itu.

Sebelum itu, pendaftar Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) memberitahu mahkamah bahawa kereta Audi 'WMK 6' didaftar atas nama Anwar.

Menurutnya lagi kereta Perdana V6 automatik pula dimilik oleh Institut Penyelidikan Ekonomi Malaysia (MIER).

Manakala kereta Toyota Harrier pula didaftarkan atas nama Omar Malik. Terdapat sebuah lagi kereta - WNK5251 - yang dimiliki oleh Chan Wai Hong.

Ahmad juga, dalam keterangannya berkata, pemilik kenderaan lain termasuk Nik Mohd Nik Hassan.

Tuesday, March 8, 2011

FACEBOOK DESAK SAIFUDIN ABDULLAH DIGUGURKAN

FACEBOOK DESAK SAIFUDIN ABDULLAH DIGUGURKAN SUDAH DILANCAR !!

 perang saifudin abdullah terhadap blogers sudah masuk fasa baru.

sebentar tadi kami telah melancarkan FACEBOOK DESAK SAIFUDIN LETAK JAWATAN !

sebarkan... kita tolak trojan horse anwar dalam umno. saifudin harus bercakap untuk kepentingan umno bukannya bercakap bagi pihak pakatan. KLIK SINI untuk join !
 
TAHNIAH GAP...GUA BERSAMA BLOGGER NYAMUK DAN FACEBOOKER NYAMUK YG LAIN AKAN BALUN ABIS UNTA BADIGOL NI... KRAGHH TUIIIH

Memoir Dr M muat dakwaan 'kisah seks' Anwar


Tun Dr Mahathir Mohamad memuatkan 20 halaman dalam memoirnya yang bertajuk - A Doctor In The House - mengenai bagaimana beliau mendapat tahu tentang dakwaan kisah seks Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan lelaki dan wanita, yang membawa kepada pemecatannya pada 1998.

NONEIa diceritakan di bawah bab bertajuk 'Anwar's Challenge' dalam memoir setebal 800 halaman itu. Mahathir menulis, empat tahun selepas ketua polis negara, Tun Hanif pertamakali memberitahunya tentang dakwaan yang mengaitkan Anwar dengan aktiviti homoseksual, seseorang menghantar kepadanya buku '50 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Boleh Jadi Perdana Menteri'.
Katanya, buku itu jelas merupakan satu percubaan untuk mensensasikannya untuk mengaut keuntungan, maka oleh itu, beliau tidak membacanya, tetapi khabar angin tentang Anwar tidak pernah berakhir.

Menurutnya, kemudiannya pada tahun 1997, beliau menerima sepucuk surat dari seorang wanita bernama Ummi Hafilda Ali di mana kandungannya berisi tuduhan khusus yang terperinci mengenai dakwaan liwat terhadap Anwar.

Sementara itu, Mahathir berkata polis telah meneruskan pemantauan mereka terhadap aktiviti timbalan perdana menteri itu, kerana ia merupakan amalan biasa mereka. Empat gadis

Mahathir berkata, kalaupun beliau meminta mereka berhenti, beliau ragu yang mereka akan berbuat demikian. Dan kali ini, tambahnya, mereka mempunyai bukti, termasuk gambar-gambar dan pengakuan mereka yang terlibat.

anwar saiful bukhari azlan sodomy allegations 300608 desa damansara condominumMenulis mengenai peristiwa yang membawa kepada pemecatan Anwar, Mahathir menceritakan bagaimana beliau menemubual empat gadis yang memberitahunya bagaimana mereka dipujuk untuk bertemu seorang yang sangat berpengaruh, oleh seorang lelaki India yang mereka kenali sebagai Nalla.

Katanya, lelaki itu telah membawa setiap gadis itu secara berasingan ke sebuah rumah di Kenny Hills. Di situ mereka bertemu seorang yang mereka dikenalpasti sebagai timbalan perdana menteri. Mereka diminta menanggalkan pakaian untuk mengadakan hubungan seks.

Kedua-dua mereka, tulisnya lagi, enggan berbuat demikian tetapi yang dua lagi bersetuju. Mereka bersedia bercakap dengan polis dan dengan beliau, tetapi berkeras tidak mahu memberi keterangan di mahkamah.

Mahathir berkata beliau kemudian memanggil menteri besar dan ketua menteri Umno ke Sri Perdana dan memberi taklimat kepada mereka mengenai apa yang diketahuinya tentang Anwar dan menunjukkan kepada mereka gambar-gambar saksi tersebut.

Ini adalah antara bab-bab dalam memoir tersebut, yang turut mencatatkan memorinya ketika zaman kanak-kanak; perjuangan Malaya di zaman penjajahan British, Perang Dunia Kedua dan Kemerdekaan,' serta kehidupannya sebagai seorang doktor.

Buku Jenggi Jadi Denggi...

BUKU PALING BODOH ABAD INI..BUDAK KECIK PUN TAK PERCAYA..BUDUH LA

Monday, March 7, 2011

Saifuddin Tidak Cerdik....Jambu Nuar Masa Universiti

INILAH TIMBALAN MENTERI PALING TIDAK CERDIK AKU JUMPA...KAU NAK BELASAH BLOGGER YA...NI HA..KITAORANG BELASAH KAU DULU...

KAU NAK LANYAK BLOGGER YA....NI HAH AMBIK KAU....Saifuddin kurang cerdik
mungkin kurang cerdik dari pada
pelajar universiti..
Tugas Timb Menteri Kementerian Pengajian Tinggi untuk apa??
Saifuddin sepatutnya merangsang
akademik pelajar-pelajar
bukannya merangsang Pelajar dengan Politik Emosi..
dan akhirnya politik itu dibawa ke jalanan...
Setakat masuk Facebook dan update status
minum sana minum sini
rasmi function sana rasmi function sini
tengok wayang sana tengok wayang sini
pergi konsert sana pergi konsert sini
bergambar dengan student sana student sini
Dey Pudin!!macam tu aku pun nak jadi Timb Menteri!!
Di Kerdau Fuddin terlalu angkuh
sampai nak ugut akan membalun bloggers
wawawa takutnya...
ish takut giler..
takpe.
kepada abg fuddin,
tegur tak boleh balun tak boleh
okay!!
bersiap siaga la berperang dengan bloggers..
Kita tengok..!!

Taat Kepada Pemimpin-Tuan Guru Abdullah Samaah


Apakah ciri-ciri pemimpin yang ditaati? Mungkin persoalan ini yang sering berlegar di fikiran setiap umat Islam yang umumnya berpegang kepada ajaran Ahli Sunnah wal-Jamaah. Maka pelbagai tafsiran akan diberikan terutama daripada pemimpin parti politik. Persoalan ini juga akan digunakan sepenuhnya untuk dijadikan propaganda bagi menarik perhatian rakyat menyokong mereka dengan memberikan gambaran mengelirukan tanpa memikirkan kesan buruk yang semakin menimpa umat Islam.

Selepas 52 tahun negara merdeka, kesannya amat jelas iaitu perpecahan di kalangan umat Islam sehingga hilang suara majoriti dan terpaksa tunduk kepada tuntutan orang lain selepas pilihan raya umum lalu. Ini semua disebabkan kita terlupa kepada al-Quran dan sunah Rasulullah SAW, apabila meletakkan kepentingan dan cita-cita politik di tempat yang lebih tinggi.

Pendirian dan sikap Ahli Sunnah wal-Jamaah yang sebenar menyatakan wajibnya taat kepada pemimpin, penguasa dan mereka yang menguruskan urusan kaum Muslimin. Haram mengkhianati mereka terutamanya dalam urusan zakat, jihad, memerangi kesesatan dan kekufuran. Wajib bersolat di belakang mereka dan dibelakang orang-orang yang menjadi wakilnya di masjid-masjid yang telah disediakan oleh penguasa Islam. Amat keji perbuatan mereka yang menjadi pengacau, seperti menghasut rakyat untuk mengkhianati pemerintah dalam hal-hal yang telah disebutkan di atas.

Rasulullah bersabda, “Akan berlaku selepas peninggalanku nanti para pemimpin yang tidak mengikut petunjukku, tidak mengikut sunahku dengan panduan sunahku. Akan muncul pula di kalangan kamu orang-orang yang hatinya adalah hati syaitan (fasik). Aku (Huzaifah) bertanya: Apakah harus aku lakukan jika aku menemuinya? Baginda bersabda: Hendaklah kamu mendengar dan taat kepada pemimpin walaupun dia memukul punggungmu dan merampas harta-bendamu”. (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim).

Hadis ini menunjukkan kepada kita pemimpin negara ini perlu ditaati walau apa sekali pun malah sejak merdeka sehingga hari ini, Islam dan ummah dapat berkembang dengan pesat dan wujud dasar-dasar yang berteraskan Islam walaupun tidak sepenuhnya kerana kita harus memahami negara ini bukannya milik umat Islam sahaja, sebahagian kecil daripadanya adalah milik penganut agama lain.

Justeru itu, apa yang dilakukan oleh pemerintah sekarang amat jelas dan semua pihak perlu memahami hukum hudud dan takzir tidak dapat dilaksanakan kerana kerajaan berada dalam keadaan ‘darurat’ disebabkan perkongsian milik negara ini dengan orang lain.

Saya berpendapat wujudnya perpecahan di kalangan umat Islam adalah disebabkan kumpulan-kumpulan kecil yang cuba menonjolkan diri bahawa merekalah yang lebih benar, lebih mulia dalam memperjuangkan Islam yang suci sehingga memusuhi pemimpin seagama dan sanggup berkawan dengan musuh-musuh Islam yang nyata dan jelas.

Perkembangan mutakhir ini amat menyedihkan dan membimbangkan. Umat Islam berpecah kerana kelompok-kelompok ini cuba menegakkan sesuatu yang bertentangan dengan Ahli Sunnah wal-Jamaah sehingga meninggalkan perpaduan sesama Islam. Saya sama sekali tidak dapat menerima perpecahan ini dan saya menganjurkan perpaduan sesama saudara seagama kita.

Selama ini orang pondok seperti saya berdiam diri tetapi hari ini saya perlu bangun untuk menyatakan kebenaran ini kerana umat Islam diancam dengan pelbagai masalah. Biarpun saya akan dikecam kerana tidak selari dengan pemimpin parti yang kononnya memperjuangkan Islam, pemimpin yang dilihat semakin suci dan tidak lagi boleh dipersoalkan.

Perlembagaan negara telah memberikan kedudukan istimewa kepada agama Islam dan ia harus dijaga dan tidak boleh membiarkan sama sekali orang lain mengganggu gugatnya. Namun dengarlah kata-kata para pemimpin parti politik tertentu untuk menjaga kepentingan pengaruh daripada bukan Islam.

Berpegang

Penentangan saya terhadap kelompok ini bermula sejak tahun 1987 apabila seorang pemimpinnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyatakan sifat 20 Allah SWT direka oleh Greek dan Yunani. Bagaimanapun saya mendiamkan diri kerana berpegang kepada dasar parti itu yang kononnya memperjuangkan Islam.

Kami golongan pondok sebenarnya dibuai oleh Pas sejak negara mencapai kemerdekaan, Mereka menyebarkan dakyah kononnya Umno sengaja tidak melaksanakan hukum Islam walaupun telah diberikan kebebasan 100 peratus oleh British.

Namun selepas berkali-kali melihat dan mendengar kenyataan yang dibuat oleh Nik Abdul Aziz biar yang bertentangan dengan ajaran Ahli Sunnah wal-Jamaah biar pun telah ditegur, ia mula membuka mata saya.

Kami ahli Persatuan Pondok seMalaysia beberapa kali telah menasihati beliau tetapi tidak diendahkan. Baginya apa yang penting pembaharuan dalam agama perlu diteruskan walaupun umat Islam berpecah.

Selepas itu, saya menyedari bahawa Umno yang memerintah melalui gagasan Barisan Nasional (BN) berada dalam keadaan ‘darurat’ yang mana sebahagiannya terpaksa dikongsi bersama dengan orang bukan Islam maka tidak wajib bagi kerajaan untuk melaksanakan hukum hudud dan takzir sepenuhnya.

Gagasan Malaysian Malaysia atau pun Malaysia Sederhana yang menyamaratakan hak semua kaum dan agama tidak boleh diterima sama sekali demi menjaga kesucian agama Islam dan hak-hak orang Melayu sebagai kaum pribumi.

Saya sedar apabila saya bercakap mengenai perkara ini, penyokong-penyokong Pas dan pakatan pembangkang akan menuduh saya sebagai ‘ejen Umno’. Saya tidak kisah demi agama, bangsa dan negara.

Mungkin saya akan menyertai Umno dalam tempoh dua tiga tahun lagi tetapi buat masa sekarang saya masih ahli Pas yang mahukan perpaduan di antara umat Islam, Umno dan Pas.

Sekiranya Umno meneruskan perjuangannya untuk umat Melayu dan Islam seperti mana yang kita nikmati selama ini dan bertambah baik pada setiap tahun, tidak mustahil untuk saya menyertai Umno.

Untuk pengetahuan umum, institusi pondok di Kelantan telah lama menentang ajaran-ajaran Nik Abdul Aziz tetapi tidak ada siapa yang berani bersuara dengan lantang seperti saya kerana telah termakan budi dan bimbang tidak akan menerima lagi bantuan seperti mana yang dinikmati hari ini. Selepas penentangan secara terbuka terhadap Nik Abdul Aziz, pelbagai sekatan saya terpaksa lalui.

Sebagai contoh ada antara masjid di negeri tidak membenarkan lagi saya menyampaikan kuliah malah sesiapa yang menghadiri kuliah saya tidak akan menerima bantuan seperti biasa.

Sekatan-sekatan itu tidak berkudis pun kepada saya. Pondok Geting semakin padat, menerima murid lebih ramai dari dahulu. Saya amat yakin dengan perjuangan ini kerana jelas pakatan pembangkang yang disertai Pas, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP akan hanya menghancurkan umat Islam. Lihat saja apa yang berlaku di Pulau Pinang dan Perak ketika di bawah kerajaan boneka DAP.

Perkembangan pada masa sekarang menunjukkan DAP yang menjadi tuan kepada pakatan pembangkang. Datuk Seri Anwar Ibrahim pasti mengikut telunjuk DAP semata-mata untuk mencapai cita-cita menjadi Perdana Menteri manakala Pas mengikut membabi buta, sehingga Nik Abdul Aziz dan Lim Guan Eng tidak jauh bezanya.

Perlu diingat golongan pondok bukannya jumud dan tertutup seperti mana yang digambarkan. Kami di sini mengikuti perkembangan politik Negara secara dekat, cuma tidak bersuara. Saya sendiri membaca sekurang-kurangnya dua akhbar sehari malah kadang kala tujuh akhbar termasuk tabloid parti pembangkang.

Saya merujuk semua perkembangan ini dengan kitab-kitab ulung Islam mengenai politik seperti tulisan Imam Nawawi, Sheikh Ibnu Hajar dan Imam Hambali yang jelas menunjukkan apa yang dilakukan oleh Umno tidak bertentangan Islam.

Ketika suara saya mula disiarkan di Utusan Malaysia akhir tahun lalu, Persatuan Pondok Berhad telah mengeluarkan kenyataan bahawa saya tidak mewakili mereka malah tidak mempunyai tauliah untuk berceramah agama. Itu semua sandiwara kerana persatuan itu ditekan oleh kerajaan Pas Kelantan. Saya mempunyai tauliah daripada Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) dan sehingga sekarang masih menjadi pengarah persatuan tersebut serta sentiasa dipanggil untuk menghadiri mesyuarat.

Berbalik kepada persoalan pokok, perpaduan sesama umat Islam amat penting. Biar apa pun perbezaan ideologi politik marilah kita bersatu kembali dan lupakan persengketaan, kembali kepada kepada perintah Allah SWT bahawa hendaklah kamu sentiasa memperbaiki saudara-saudara kamu. Maknanya, kalau ada perselisihan, hendaklah kamu mendamaikan antara kedua-duanya (surah Al-Hujurat ayat 10).

Sebagai umat Islam kita perlu mentaati pemerintah selagi ia tidak kufur kepada Allah. Tindakan menentang dan menyebakan keburukan kerajaan akan memberikan ruang kepada musuh-musuh Islam untuk mengambil peluang untuk mengganggu gugat urusan negara sehingga menimbulkan pelbagai ancaman.

Sunday, March 6, 2011

Pahang Bankrap? PAS Menipu Lagi!!


Dimana Tuan Ibrahim Tuan Man memperolehi fakta bahawa kerajaan negeri Pahang sedang mengalami masalah kewangan dan menuju ke arah muflis?  Adakah sekarang kita melihat Pahang sedang dalam keadaan muflis, tidak mampu melaksanakan projek pembangunan, membayar gaji, memberi biasiswa dan sebagainya?
Sudah tentu tidak, jadi bagaimana yang Tuan Ibrahim kata Pahang menuju muflis?

Prestasi sebenar Belanjawan negeri Pahang sejak 1999 ialah 6 bajet lebihan (surplus), 3 budget berimbang dan hanya 2 kali budget defisit.  Bajet lebih dicatat pada 2002 (RM 7.2 juta), 2003 (RM 79.49 juta), 2004 (RM 95.63 juta), 2005 (RM 73.73 juta), 2006 (RM 72.17 juta) dan 2007 (RM 18.13 juta). 

Keseluruhannya untuk tempoh tersebut, kerajaan negeri Pahang mencatat lebih sebanyak RM79.49 juta!!!
Bajet berimbang pula dicatat pada tahun 2000 dan 2001.  Defisit pula hanya dicatat pada tahun 2008 dan 2009, itupun berikutan kenaikan gaji kakitangan awam secara besar-besaran pada tahun sebelumnya.

Rujuklah hansard DUN Pahang kalau tidak percaya sangat.
Jadi mana dia asas untuk Tuan Ibrahim Tuan Man menuduh kerajaan negeri hampir muflis?  Biasalah dengan bajet defisit, nama pun bajet, ia hanya anggaran, kadang-kadang kita anggar kutipan naik tapi hasil sebenar kutipan turun dan begitu juga seterusnya.

Untuk 2 bajet yang defisit itupun tidaklah sehingga membataskan perbelanjaan kerajaan negeri atau menghalang projek pembangunan apatah lagi membankrapkan kerajaan negeri.  Ramai pakar ekonomi berpendapat defisit bukanlah sesuatu yang jahat sebaliknya yang penting ialah kemana dan apa cara wang itu dibelanjakan.

Jika buruk benar defisit ini dimata PAS, kenapa bajet kerajaan pembangkang Selangor yang defisit sebanyak RM 65.96 juta pada 2009 tidak dijadikan isu?

Penulis berdoa agar pemimpin PAS yang berketayap dan mengaku Islam ini berhenti daripada menyebarkan berita palsu dan bohong demi kebaikan diri sendiri dan maruah umat Islam secara keseluruhannya.

Saturday, March 5, 2011

SYURGA PAS MAKIN JAUHPerjuangan PAS suatu ketika dahulu menjadikan Islam, al Quran dan al Hadis sebagai tajuk penting. Dan untuk memastikan mereka mendapat sokongan meluas daripada orang Melayu yang merupakan penduduk majoriti dan umat Islam majoriti negara ini, PAS menggunakan isu-isu agama sebagai daya tarikan. Maka bermula dari situlah, kedengarannya cerita tentang hukum hudud dan qisas yang dijadikan sandaran bagi mengukuhkan pandangan mereka bahawa UMNO perlu ditolak dan digantikan oleh PAS yang seringkali ditampilkan sebagai faham agama dan pelaksana hukum Islam.

Namun keadaan itu sebenarnya sudah berubah sama sekali. PAS tidak lagi menjadikan Islam sebagai objektif perjuangannya. Sekalipun masih lagi mendabik dada mengatakan, dasar perjuangan PAS tidak berubah, yang berubah cuma cara, namun hakikatnya PAS sebenarnya sudah melepaskan ‘syurga’ mereka yang mereka sangat agung-agungkan sebelum ini.

Barangkali generasi baru pemimpin PAS menyedari, mereka tidak akan ke mana-mana dengan perjuangan yang bermula dari tahun 1951 itu. Istiqomah mereka terhadap Islam sudah luput apabila mereka sentiasa gagal untuk mengubah struktur politik negara. Tawakkal mereka kepada Allah Taala juga beransur-ansur berkurangan sebaliknya digantikan dengan tawakkal kepada parti-parti politik yang menjadi rakannya (DAP dan PKR).

Beberapa pilihanraya kecil dan yang terbaru adalah Merlimau dan Kerdau memperlihatkan sisi-sisi lemah PAS yang sebelum ini berjaya ditutup dan disembunyikan daripada pihak musuh.

Dalam kedua-dua pilihanraya berkenaan, begitu jelas bagaimana PAS bersendirian tanpa dibantu oleh PKR dan DAP. Sungguhpun PKR dan DAP ada menghantar pemimpin pada hari penamaan calon, ternyata begitu jelas, jentera kempen kedua-dua parti tersebut langsung tidak membantu.

PAS kehilangan syurga yang mereka idam-idamkan. PAS terpaksa bergelut sendirian meskipun pada masa yang sama, masih lagi mewar-warkan tentang kesungguhan mereka untuk berada di dalam Pakatan Rakyat.
Para pemimpin PAS sendiri pun seperti kehilangan sumber dan punca. Nik Abdul Aziz masih lagi bercakap tentang perkara-perkara kontroversi di dalam agama bagi menunjukkan betapa dia lebih pandai daripada segala manusia di Malaysia bahkan di dalam dunia tentang hukum-hakam Islam. Pada masa yang sama, Pengarah Pilihanraya Kecil PAS Kerdau, Tuan Ibrahim Tuan Man pula menyatakan, Kerdau tidak memerlukan pandai agama, sebaliknya seorang profesional memandangkan calon UMNO adalah seorang pandai agama yang gagal ditandingi oleh calon bahkan tokoh-tokoh PAS sendiri. Di Merlimau pula, PAS awal-awal lagi sudah tenggelam punca dengan memilih seorang calon yang serba bermasalah, termasuklah masalah di tempat kerja lamanya selain penipuan Diploma Tasawwur yang dimilikinya.

Mungkin masih ramai penyokong PAS terutama anak-anak muda yang baru belajar nak bertaubat, kelihatan sangat teruja dan tidak menghiraukan segala macam faktor yang menunjukkan PAS telah ditolak oleh pengundi, namun para pemimpin PAS sudah mula mempamerkan keresahan. Sehinggakan pemimpin PAS yang paling tongong seperti Mahfuz Omar pun sudah dapat melihat, PAS sekadar menyertai pilihanraya kecil Kerdau dan Merlimau sebagai syarat kerana PAS adalah parti politik, namun kemenangan yang dicari-cari oleh PAS sebenarnya semakin jauh untuk digapai.

Itulah natijah daripada tindakan PAS bermain-main dengan ‘fatwa’ dan hukum agama, sehingga akhirnya mereka sendiri yang terpukul dek hukum agama yang cuba dilawak-lawakkan!

ANWAR PUN JANGAN FITNAH ORANG DAN BERBOHONG..NGAKU JE LAH ..

HANG NI SEMBANG SERUPHA DENGAN KELING..BELIT SANA BELIT SINI..HANG KATA UTUSAN PENIPU..YANG HANG TU DUK KELENTONG SANA SINI TU APA DIA....HANG KENA BAGITAU KAT GENG GENG HARAKAH DAN MALAYSIAKINI TU..JANGAN DUK BUHUNG KUAT SANGAT...RAKYAT PUN ADA AKAI JUGAK...
 
 
Anwar gesa Umno, Utusan hentikan budaya fitnahBudaya memfitnah dan mengaibkan orang yang disebarkan oleh Umno dan akhbar kawalannya Utusan Malaysia hanya memakan diri dan gagal mempengaruhi rakyat, kata ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

TV Selangor
memetik beliau berkata perbicaraan fitnah ke atas dirinya mendedahkan kepada orang ramai angkara jahat politik Umno untuk memanjangkan jangka hayat parti itu.

NONE"Kalau Utusan itu akhbar Melayu, kemudian orang tak dibenarkan berfikir, siapa yang khianat Melayu? Nak ikut Rais Yatim (bahawa kononya) 'kita mestilah jaga budi pekerti dan budaya bangsa kita, maka orang-orang seperti pembangkang yang rendah akhlaknya tidak boleh disokong'.

"Tiga hari kemudian Wikileaks dedahkan kes rogol... jadi jangan fitnah orang," kata Anwar.

"Sekejap saja, terbalik. Kena pada dia (Rais). Saya kesal, apakah budaya kita memfitnah? Tak terfikirkah bagaimana perasaan saya? Dihina dan diaibkan? Aku kena 12 tahun... hentikanlah fitnah khianat ini," katanya.

Berucap pada ceramah di Merlimau, Anwar berkata perbicaraannya atas tuduhan fitnah liwat sekali lagi membongkar kezaliman pemerintah dan polis.

NONE"Hari ini keluar gambar lokap. apa dia cerita? Lokap Anwar ada televisyen, ya televisyen apa? CCTV. Ada katil, khas. Tadi Ketua Polis IPD Bukit Aman sahkan tak ada. Karpal Singh tanya, bukankah Datuk Seri Anwar kata ada sakit pinggang? Dia jawab ada. Kamu tak bagi tilam, bantal? Tak ada. dia tidur atas lantai simen? ya," katanya.

Anwar berkata beliau menyedari layanan polis dan pejabat Peguam Negara di bawah telunjuk Umno adalah untuk mengaibkan beliau semata-mata demi meluntur semangat dan perjuangan politiknya.

"Telanjang saya dan ukur, sebab nak aibkan, kamu tangkap kamu telanjang ukur, hina. nak lawan lagi? Bukan kamu tentukan. Kalau Allah takdirkan ujian ini, saya terima dengan sabar dan doa.

"Ya Allah janganlah beri beban sehingga aku tak mampu menanggungnya - maksudnya sekarang ini, saya masih mampu tanggung tapi percayalah kekuasaan Tuhan," tegas Anwar.

NONEAnwar mendakwa meskipun media massa seperti Utusan dan TV3 cuba memesongkan keterangan-keterangan pada perbicaraan beliau, hakikatnya ialah bukti-bukti terhadapnya direka cipta dan fitnah semata-mata.

"Sekarang terbongkar satu persatu dalam mahkamah. Spesimen doktor periksa 28hb, periksa-periksa, 5 jantan dalam tu , bila ambil spesimen, 28hb, berapa doktor, 4 doktor. bawa spesimen ke jabatan kimia, berapa haribulan, 28 haribulan.

"Tetapi salah satu spesimen terpenting yang melibatkan DNA saya tarikh, 26 haribulan, Peguam tanya jabatan kimia, berapa haribulan, 26, periksa bila 28. Jadi macamana kamu terima, saya terima. Siapa yang periksa, 26hb, tak tau siapa periksa, Najib ka Rosmah saya tak tau. tapi terima" ujar Anwar.