Tuesday, December 3, 2013

#PAU2013: UMNO salah letak kalimah Allah

pilihanraya kini     11:52 AM    


Memalukan! Itu antara luahan seorang ahli UMNO yang marah ekoran kalimah Allah yang sepatutnya berada di sebelah kanan tetapi diletak di sebelah kiri pada gambar di pintu gerbang ke Perhimpunan Agung UMNO 2013, PWTC.

Menurutnya, kesilapan ini sepatutnya tidak berlaku. Apatah lagi ianya tertera di pintu masuk ke PWTC. 

"Saya telah bercakap sendiri kepada kontraktor yang memasang gambar di pintu gerbang itu supaya membuka atau menggantikannya. Kesilapan ini boleh menjadi bahan ketawa oleh mereka yang tidak suka kepada UMNO. 

Beliau turut mempersoalkan kontraktor yang dilantik untuk menghias PWTC yang berbangsa cina.

"Ini satu lagi masalah. Yang pasang gambar itu orang kafir. Adakah mereka cuba nak sabotaj? Sudah tidak ada kontraktor melayu ke yang boleh buat kerja? Saya pun tidak paham pihak pengurusan ibu pejabat ni. 


10 comments :

Anonymous said...

Pihak pengurusan kena la pantau kerja2 pemasangan. Ini semua boleh jadi bahan spin pihak pakatan haram. Raoff la ni.

Anonymous said...

UMNO MEMANG TAHI KAPIR PUN.. APA SALAHNYA...

KUTUK CINA MELETUP LETUP.. TAPI SAMA MELAYU UMNO BUNUH...

Tak pasti ini kerja siapa , saya sendiri pernah melawat PWTC , kebanyak kerja kontrak didalam PWTC di jalankan oleh kontraktor bnerbangsa cina , mungkin senanag 'kaumtim harga atau markup harga' tapi itu lah yang berlaku.

Ketidakyakinan pengurusan PWTC yang menempat ibu pejabat UMNO yang menguruskan hal ehwal bangsa melayu amat memalukan dan mendukacityakan , Apakah mungkin Dato Raof terlibat didalam semua hal sperti ini ? Hanya pengurusan UMNO yang tahu

Anonymous said...

Itu pun nak jadi isu kahhh???

Anonymous said...

SABOTAGE!!!!!!!!!!!!Penyokong pakatan punya kerja!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Persidangan anjuran UMNO tujuannya hendak kukuhkan ekonomi melayu, tapi kontraktor yang diberi utk pasang billboard adalah cina!!!!

Anonymous said...

Tiap2 kejadian ada rahmat, ada ikhtibar. Jika tersilap maka wajib diperbetulkan. Ada juga yg tidak tahu dan sekarang dh mengetahui ilmu kedudukan kalimah Allah. Jgn lah kita terus menghukum krn kita tidak akan dpt berlaku adil kerana yg adil itu hanya Yang Maha Adil.

Saya kurang arif dlm agama.tolong perbetulkan.

Ada dlm alquran atau sunnah nabi kah susunan nama dan kalimah spt lazim?

ingin tahu

Anonymous said...

Laa perkara mudah..cabut dan tukar sendiri jika itu salah dari hukum islam. Jgn jadi dayus..kecoh seluruh dunia buat apa. .boleh tukar sendiri kah kedudukan itu?

Burung Merbok said...

Kiri atau kanan bergantung daripada sudut mana seseorang memandang billboard itu. Jika dipandang dari depan, maka kalimah Allah itu disebelah kirilah.

Juga dari depan, bukankah kalimah Allah itu perlu didahulu-bacakan daripada Nabi Muhammad ? Kecualilah jika semuanya di dalam tulisan jawi di mana bacaan dimula dari kanan ke kiri.

Apa pun, bukan isu yang besar. Hanya yang otak sempit dan yang bersifat mencari salah orang lain sahaja yang seronok timbul perkara2 remeh seperti ini.

Sekurang2nya pujilah penganjur yang terfikir juga meletak billboard yang mengagungkan kalimah Allah dan nama Nabi Muhammad saw.

Tentang mengguna tenaga pekerja bukan-Melayu, ini boleh dipersetujui. Takkanlah tidak ada kontraktor Melayu yang boleh membuat kerja2 tersebut.

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.