Thursday, January 30, 2014

Anwar menang, harga satay turun - Azmin

pilihanraya kini     8:49 AM    


Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali hari ini mengandaikan bahawa sekiranya Datuk Seri Anwar Ibrahim memperoleh kemenangan di Dun Kajang bukan setakat harga satay Kajang akan turun sebaliknya kerajaan Barisan Nasional (BN) juga turut akan turun daripada tampuk pemerintahan.

Menurut Azmin, pihak BN, selalu 'membuat lawak' dengan mengatakan bahawa Anwar akan berjanji untuk turunkan harga satay Kajang sekiranya beliau memenangi kerusi tersebut.

"Hari ini saya hendak beritahu kepada orang Umno-BN, kalau Anwar menang di Dun Kajang, bukan setakat harga satay Kajang akan turun sebaliknya BN juga akan turun," katanya dalam majlis taklimat PKR sempena PRK Dun Kajang, di Dewan Orang Ramai Sungai Sekamat, di sini.

Pencalonan Anwar di Dun Kajang mencetuskan pelbagai polemik, ada yang menyifatkan peletakan jawatan penyandangnya Lee Chin Cheh di kerusi tersebut untuk memberi laluan kepada Ketua Pembangkang bertanding di situ sebagai satu pengkhianatan kepada penduduk Kajang.

Peletakan jawatan Chin Cheh sebagai Adun diumumkan oleh Speaker Dun Selangor, Hannah Yeoh kelmarin.

Semalam, PKR mengumumkan untuk meletakkan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon untuk mempertahankan kerusi itu.


1 comments :

Anonymous said...

LAGI SATU BENDERA/ LOGO PKR...BUKAN SEKADAR BENTUK RUPER SPT LUBANG YG PANAS TETAPI BERBENTUK MATA..'THE EYE' ADALAH SALAH SATU Tanda pengikut DAN AGEN KEPADA DAJJAL..AWAS UMAT ISLAM SEMUA TOLAKKK PKR!!!!! INGAT KAUM DAJJAL AKAN MENABUR JANJI JANJI MANIS UMPAMA BOLE BAGI NIKMAT YG PELBAGAI..TAPI ITULAH JANJI YG KUFUR..LGBT SALAH SATU NYER!! Wan melaka..

Reply

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.