Friday, March 21, 2014

#PRKKajang: Poster calon BN kena simbah cat

pilihanraya kini     4:40 PM    Beberapa poster dan kain rentang kempen Barisan Nasional (BN) untuk Pilihanraya Kecil (PRK) DUN Kajang dikesan telah disabotaj oleh pihak tidak bertanggungjawab, di beberapa lokasi sekitar Kajang, pagi tadi.

Tinjauan ke lokasi kejadian termasuk berhampiran Taman Saujana Impian mendapati terdapat tompokan cat merah disimbah ke papan iklan yang tertera gambar calon BN, Datin Paduka Chew Mei Fun.

Malah beberapa papan iklan lain tertera gambar pemimpin tertinggi parti itu turut menjadi mangsa simbahan cat, selain turut dirosakkan.

Seorang penduduk di situ, Ramli Mohamed, 58, menyifatkan perbuatan pihak terbabit sebagai memalukan, sekali gus menjejaskan keharmonian masyarakat setempat, selain menunjukkan fahaman politik sempit diamalkan pihak tertentu.

“Saya yakin perbuatan tidak bertanggungjawab ini dilakukan pihak luar dan bukan penduduk di kawasan ini. Kami mengenali antara satu sama lain dan tidak ada masalah di sini walaupun kami berbeza ideologi politik,” katanya ketika ditemu bual Selangor Press, pagi ini.

Sebelum ini, terdapat laporan lain menyatakan bahawa bahan kempen parti itu turut disabotaj di Batu 10, Cheras apabila poster dan kain rentang turut dijatuhkan oleh pihak tidak bertanggungjawab didakwa bertujuan menimbulkan ketegangan politik semasa kempen PRK DUN Kajang ini.

Kempen PRK DUN Kajang berbaki satu hari sebelum tarikh pembuangan undi pada 23 Mac ini. - Selangorpress.com


0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.