Thursday, June 5, 2014

Betulkah DAP Akan Sediakan Peguam Tolong Zarena Murtad?

pilihanraya kini     4:14 PM    
KUALA LUMPUR 5 Jun - DAP akan menawarkan khidmat guaman kepada Zarina Abdullah Majid secara percuma bagi mengugurkan status agama Islamnya dari rekod Jabatan Pendaftaran Negara.

Ahli Dewan Undangan Negeri Kampung Tunku Lau Weng San berkata, oleh kerana status Islam dibawah kad pengenalannya itulah menyebabkan beliau ditahan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) pada majlis perkahwianannya baru-baru ini.

"Kita akan beri bantuan guaman jika mereka memerlukan.

"Petang ini juga saya menerima emel daripada beberapa peguam untuk beri bantuan pro bono untuk membantu membetulkan perkara ini (kes Zarina)," katanya kepada pemberita hari ini.

Jelasnya lagi, peguam yang akan mengendalikan kes tersebut juga telah bersetuju untuk menguruskan kes Zarena secara percuma.

Zarena ditahan oleh JAIS di sebuah kuil yang mengendalikan upacara perkahwinannya bersama seorang lelaki beragama Hindu.

JAIS bertindak sedemikian setelah mendapat laporan bahawa Zarena dilahirkan selepas bapanya memeluk agama Islam namun dibesarkan oleh ibunya yang kekal beragama Hindu.


Sumber : http://www.rakyatnews.my/index.php/20140605186092/politik/dap-akan-tolong-zarena-murtad


1 comments :

Anonymous said...

Lihat berita terbaru di EvangeliSStar ("Nazi-Jerman-SS"), di mana MCAcing siap dgn. jbtn "Syariah Law and Policy Implementation Special Task Force" MENGHINA JAIS kerana menyerbu upacara perkahwinan Hindu(apa KEJADAHnya nak masuk campur undg-undg Syariah kat NEGARA ISLAM ni sampai ada "Syariah task-force" MCAcing sendiri?!)! Lihat di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/06/03/MCA-on-Jais-detaining-woman-at-Hindu-wedding-ceremony/ ,Show prudence, MCA urges Jais over disruption of Hindu wedding ceremony , by p. aruna, June 3, 2014:
Sedgkan apa yg. JAIS buat adalah BETUL mengikut undg-undg SYARIAH kerana pengantin perempuan dlm ICnya adalah beragama Islam- bahkan aku syak bapa Hindunya yg. masuk Islam, yg. hilang kononnya, telah diBUNUH akibat masuk Islam; lepas tu EMPAT anaknya dibesarkan sbg. Hindu! Jadi NGO-NGO ISLAM/Melayu patut buat lapuran polis supaya PDRM/JAIS patut buka siasatan.

Dan ini njuga bermakna MCAcing-DAPBANGKAI-CELAKA ni nak masuk campur hal Hukum ISLAM utk. umat Islam! Jadi kalau jbtn. agama pi menyerbu kuil/tokong/gereja HARAM yg. makin BERLAMBAK kat NEGARA ISLAM ni, MCAcing-DAPBANGKAI, asyik nak masuk campur juga?!

Inilah akibat si Islam/Melayu-LIBERAL-PENAKUT asyik tunduk pd. si KAPIRDAJAL mcm. ni! Sedangkan si Islam/Melayu LIBERAL–PENJAHANAM-agama/bangsa/negara mcm. nilah yg. menyebabkan hak, identiti dan tanah pusaka Bumiputera Islam/Melayu TERGADAI!

Makcik Sambal Belacan.

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.