Thursday, July 31, 2014

#RASIS : Shahul Hamid Mohon Maaf

pilihanraya kini     3:27 PM    Pendakwah Shahul Hamid memohon maaf secara terbuka, terutama kepada masyarakat India, selepas rakaman video kenyataannya yang dianggap menghina penganut agama Hindu, tersebar luas di Internet.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di Masjid Bandar Perda, Bukit

Mertajam hari ini hari ini, Shahul berkata beliau kesal kerana membuat kenyataan tersebut dan dengan ikhlas memohon maaf kepada semua yang terlibat.

Menurutnya lagi, beliau tidak bermaksud untuk melakukannya ataupun berniat untuk mencetuskan sentimen perkauman.

Shahul berjanji tidak akan mengulangi kesilapannya, sambil
menambah ia adalah "kali pertama dan terakhir" beliau mengucapkan kata-kata tersebut.

Menurutnya, beliau bersedia menemui semua peringkat pemimpin tertinggi masyarakat India untuk memohon maaf secara terbuka dan merayu kepada akhbar berbahasa Tamil supaya menerbitkan permohonan maafnya itu dalam huruf besar.

Mengiringi Shahul ialah Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Pulau Pinang, Datuk Mujahid Yusof Rawa yang juga ahli Parlimen Parit Buntar dan beberapa pemimpin PAS peringkat negeri.

Shahul, yang merupakan ahli PAS Kawasan Tanjong, menafikan membuat kenyataan itu atas sifatnya sebagai ahli PAS, tetapi beliau hanya cuba untuk menarik perhatian pendengarnya.

Malah, katanya, beliau tidak ingat bila beliaui menjadi ahli PAS.

Shahul berharap tiada lagi tindakan lanjut akan diambil terhadapnya.

Beliau menggesa mereka yang memuat naik video ucapannya itu, yang dikatakan dibuat di sebuah surau di Shah Alam beberapa tahun yang lalu, supaya membuangnya dan berhenti menyebarkan pautan pada klip kontroversi.

Beliau bagaimanapun, enggan menyatakan dengan tepat bila ucapan itu dibuat.

Shahul mendakwa beliau telah menerima hampir 1,000 panggilan telefon dan banyak mesej teks, kebanyakannya berunsur mengancam, termasuk yang membuat ancaman bunuh terhadapnya.

Sebuah kereta yang dipercayai milik Shahul juga disimbah dengan serbuk kari, tetapi beliau menafikan ia adalah keretanya.

Shahul juga mendakwa telah memberikan kenyataan di Balai Polis Bandar Perda selepas lebih 400 laporan dibuat terhadapnya.

Beliau membuat permohonan maaf secara terbuka selepas Kira-kira 150 orang berhimpun di Dataran Brickfields petang semalam bagi mendesak supaya tindakan diambil terhadap Shahul.

Sumber : MalaysiaKini


3 comments :

Buat permohonan dekat youtube.

Anonymous said...

camtu la Pas skrg.cepat betul mujahid arah minta maaf pd bukan islam.kalau bukan islam menghina melayu islam spt alvivi,cepat pulak
mujahid kata alvivi kurang pengetahuan islam jd kita tidak perlu menghukum mereka.

hampeh pas skrg!!!

Anonymous said...

http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html

LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES

To all Malaysians respected,

respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot

They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note

Thank you,
SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.