Tuesday, August 26, 2014

Lagi Kes Hina Sultan, Kali ini Sultan Selangor Pula!

pilihanraya kini     12:30 PM    


SHAH ALAM : Perkasa Selangor yang diketuai oleh Abu Bakar Yahya telah membuat laporan polis mengenai dua individu yang di dapati mengenepikan kuasa Sultan Selangor dan menghina Baginda secara terang-terangan di satu portal berita dan di media sosial Facebook. Laporan dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam.
Menurut satu laporan oleh Ketua Wira Perkasa Selangor, Syamzari Putera Mohamed Noh, YB Khalid Samad telah membuat satu kenyataan akhbar mengenepikan kuasa Tuanku Sultan Selangor yang di bawa oleh satu portal media online.
Manakala satu lagi laporan polis di buat oleh Pengerusi Tugas-Tugas Khas Perkasa Selangor, Mohd. Azizan Ismail berhubung kenyataan di laman sosial Facebook oleh seorang individu bernama Hu Long yang secara jelas dan terang-terangan menghina Tuanku Sultan Selangor.
“Kami barisan pimpinan Perkasa Selangor berharap pihak berkuasa dapat menjalankan siasatan dan mengambil tindakan terhadap individu-individu ini yang telah melanggar undang-undang sedia ada di negeri ini,” tegas Abu Bakar,
Beliau menyatakan dengan penuh keyakinan bahawa tidak mustahil keamanan dan keselamatan dalam negara yang berbilang kaum ini akan terjamin jika seluruh rakyat dan pihak berkuasa memahami dan menghormati undang-undang serta perlembagaan negara.

sumber- fmt

3 comments :

Anonymous said...

Dun give a damn abt Hu Long view on the Selangor royalty. Think that Hu Long was born out of wed-lock, and that is why she is behaving like one big time bastard like her 'Chinese' ancestors....

Anonymous said...

Perangai Babi Hanyut mmg mcm ni..
Diam2 tembak aje..

Anonymous said...

Apa pun..Selagi Sultan ada babi akan tak selesa kerana tiada kandang babi boleh dibina sesuka hati..

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.