Thursday, September 18, 2014

#PRKPengkalanKubor : Video PANAS ADUN PAS mulai tersebar!

pilihanraya kini     9:13 AM    
Mulai malam semalam, video PANAS seorang ADUN PAS di Kelantan mulai tersebar di media sosial. Video tersebut merakamkan aksinya sedang melakukan perbuatan jenayah yang jelas sekali boleh disabitkan melalui bukti video ini. clik video 

“ Lebih malang tuan-tuan, gas di perairan Kelantan patut didaratkan di Pantai Senok, kita dah sedia dah tempat, kita reserve untuk pendaratan gas di Pantai Senok, dia (Kerajaan Malaysia) buat perjanjian dengan Thailand, dia bawak pergi ke Pantai Cenok di Songkhla. Cenok ini tempat orang Melayu jugak, tempat orang Islam jugak. 
Bawa naik ke Cenok, bayar royalti kepada Kerajaan Siam, Kerajaan Thailand yang membunuh orang Islam di Takbai, sebelah situ. Ini zalim, kita tidak boleh sokong kezaliman... ”  

Jelik sungguh kempen PAS (anwarinas) kali ini. Mereka bagi amaran kepada BN supaya tidak sentuh isu ROYALTI, tetapi dalam masa yang sama, mereka boleh pula menabur fitnah dan menghasut rakyat menggunakan isu yang serupa. Nampak sangat PAS begitu terdesak untuk menang kali ini.


Berikutan itu, Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Rantau Panjang telah membuat laporan polis terhadap Ketua Penerangan PAS Kelantan Datuk Mohd Nasaruddin Daud berhubung isu ceramahnya yang berbaur hasutan ini semalam.

http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2014/09/16/laporan-polis/

Kami minta pihak berkuasa agar bertindak tegas dalam menangani isu fitnah dan hasutan kali ini. Tolong jangan beri muka lagi. Ini adalah kerana pelakunya adalah seorang wakil rakyat dan pemimpin kanan Kerajaan Negeri! 

Kami sendiri tidak faham mengapa sampai begini sekali jijiknya pemimpin Anwarinas Khawarij PAS ini. Bukan rakyat tidak tahu betapa banyaknya pertolongan Kerajaan Malaysia kepada Kerajaan Negeri Kelantan termasuklah masyarakat Islam Selatan Thai. Malah, ketika peristiwa Takbai tersebut, ada saksi yang nampak tentera Malaysia yang berbalas tembakan dengan tentera Thai bagi melindungi orang Islam yang cuba melarikan diri melalui Sungai Golok!3 comments :

Anonymous said...

Such simpleton logic, that describe the malay/muslim minds in malaysia. Fools..

Anonymous said...

So..what makes other races "so brilliant" to leave their own ountry!!

Anonymous said...

PAS x pandai buat kereja..
Cuma pandai kutip derma & buat tuntutan..
PAS MAaa..mmg x muleh pakai..

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.