Saturday, December 27, 2014

PANAS!! Rumah Siapa Lagi Penting?? MB @ Rakyat #Banjir

pilihanraya kini     1:17 PM              Banjir kali ini di pantai timur merupakan terburuk dalam sejarah negara, tapi admin kagum dengan sikap seorang anggota RELA iaitu, Shaiful yang tetap memberi khidmat sebagai anggota RELA dalam membantu mangsa banjir, walaupun rumahnya sendiri dilanda ribut.  Satu pengorbanan yang sangat menyentuh hati dan wajar dijadikan pedoman kepada kita semua.

..................................................................................................................................................


          Tetapi MB Kelantan dimaklumkan terpaksa berada dirumahnya kerana rumahnya turut dilanda banjir. Menurut beliau lagi, "saya menghadapi kesukaran untuk keluar mengagihkan bantuan kerana turut terperangkap apabila air mula memasuki rumah".

*Persoalannya.. rumah siapa lagi penting.. rakyat atau pemimpin?
*Bersangka baik, MB sudah melawat mangsa banjir sebelum ini.

#Banjir
#Pray4pantaitimur
#Pray4Malaysia


6 comments :

Anonymous said...

Pencacai PR tolong jawab soalan ni...

Anonymous said...

Kalau nk keluar apa pulak masalahnya. Tak timbul soal terperangkap. YBkan MB, satu call je bot ke apa ke jenis kenderaan yg sesuai akan dtg. Tengoklah, najib yg jauh korang maki hamun, MB yang dekatpun tak boleh buat gapo satu.... Eh, bila najib @ muhyiddin dtg, boleh pulak dtg dgr taklimat. Pecacai pr, tolonglah jawab...please!!!

Anonymous said...

Hah..orang Kelantan ni lain sikit, orang dia orang jangan usik walau berkawan dengan Syaitan!! Yang tak baiknya orang UMNO je...sebab tu boleh solat hajat satu stadium minta doa pecah perut pemimpin UMNO. Tapi sekarang pemimpin UMNO yang datang tolong dia orang!!! Allah bayar tunai!!

Anonymous said...

Sapa bole lapur rumah tok guru pulak...dsh hanyut atau belum...?

Anonymous said...

Jangan la mintak umah tok guru hanyut. Sian dia, dh tua. Kita maafkan shj kata2 pedas dia sebelum ini. Setiap kesalahan dan dosa dia, dia perlu tanggung. Kalau setiap dosa dia memesongkan aqidah tidak dimaafkan, terlalu bnyk bro. Semoga maaf dari kita yg dihina dan dicerca akan memberi ganjaran baik kepada kita. Aamiinn

Anonymous said...

Harapnya pihak blogger dapat menghebahkan kepada semua NGO yang hendak beri bantuan supaya menyelaraskan dengan Pusat Kawalan Operasi Bencana yang diketuai oleh Pegawai Daerah yang berkenaan melalui Setiausaha Keselamatan Daerah supaya tidak timbul kejadian seperti tahun lepas di mana ada kampung yang dapat bantuan sampai 4 ke 5 kali, tetapi ada kampung yang hanya dapat bantuan JKM sahaja hingga menyebabkan rasa tidak puas hati kepada kerajaan kerana menyangka bantuan NGO itu adalah bantuan dari kerajaan.

Semoga para NGO dapat memberikan kerjasama kepada pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana untuk mengelakkan rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang hanya melihat orang lain saja dapat tapi dia tak dapat.

Ini bukanlah untuk pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana nak merampas bahan itu dari pihak NGO, tetapi untuk penyelarasan supaya tidak timbul isu rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang ketinggalan.

Ini disebabkan NGO tidak mempunyai maklumat kawasan mana yang dah dapat sampai dua tiga kali, dan kawasan mana yang tak dapat lagi, hanya dapat dari JKM sahaja.

Oleh itu, berilah kerjasama untuk memudahkan kerja. Sekian, terima kasih.

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.