Monday, January 12, 2015

Eric Paulsen HINA ISLAM

pilihanraya kini     11:05 AM    
Eric Paulsen, peguam dari Lawyers Of Liberty bukan saja menghina JAKIM dengan membuat fitnah kononnya JAKIM mempromosikan ekstremisme setiap hari Jumaat melalui khutbah.

Malah secara tidak langsung menuduh umat Islam yang mendengar khutbah Jumaat umpama mendengar hasutan untuk menjadi ganas.

Ini namanya kurang ajar dan betul-betul menguji kesabaran umat Islam dan pihak berkuasa yang selama ini cukup-cukup bersabar dengan karenah mereka yang selalu mencabar Islam.

Mungkin beliau merasakan dirinya terlalu kebal dan ramai yang akan membelanya termasuk dari pihak asing.

Ketua Polis Negara pun sudah bersuara...hanya tindakan yang belum lagi...

Di pihak JAKIM melalui kenyataan Menteri DS Jamil Khir Baharom pun telah mengeluarkan kenyataan:

Khutbah Jumaat tidak pernah sama sekali menggalakkan ekstremisme atau keganasan dalam sebarang bentuk seperti yang didakwa, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom. 
Sebaliknya beliau berkata khutbah merupakan rukun dalam solat Jumaat yang disampaikan secara lisan dan berunsur pendidikan untuk memberi nasihat keagamaan, menaikkan semangat dan menimbulkan keinsafan. 
"Ia juga menyampaikan dasar-dasar negara dan isu-isu semasa hanya sesama orang Islam. Adakah peringatan sesama umat Islam ini wajar dikatakan ekstrem?" katanya dalam satu kenyataan hari ini. 
Menurutnya menjadi peranan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) untuk menerbitkan teks khutbah Jumaat dan menyelaras aktiviti di atas mimbar sebagaimana pentadbiran tempat ibadat agama lain yang mempunyai aktiviti dan pentadbiran tersendiri. 
Sehubungan itu beliau berkata tuduhan Jakim sebagai badan yang mempromosi atau menggalakkan ekstremisme semasa khutbah Jumaat merupakan perlakuan tidak bertanggungjawab dan amat serius. 
"Tuduhan individu berkenaan bersifat provokasi kepada keharmonian antara agama yang dinikmati selama ini. 
"Kenyataan beliau boleh disalah tafsir secara mudah bahawa ia merujuk kepada khutbah Jumaat," kata Jamil Khir mengenai kenyataan individu berkenaan yang dimuatkan dalam Twitternya. 
Memandangkan kenyataan individu itu yang sengaja mencetuskan sensitiviti kepada umat Islam, beliau meminta Jakim membuat laporan polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk tindakan sewajarnya. 
"Saya mengingatkan orang ramai supaya berhenti daripada terlibat mencipta atau menyebarkan sebarang bentuk maklumat yang boleh mengganggu keharmonian masyarakat," katanya. – Bernama, 10 Januari, 2015.

Tak perlulah ada pencacai yang bangang pula bersuara mana pula suara UMNO, BN, PERKASA, ISMA dan sebagainya dalam mempertahankan Islam.

JAKIM sebagai agensi kerajaan yang sah mewakili seluruh umat Islam yang dituduh dan difitnah berautoriti menguruskan peguam bangsat ni.

Dah jelas menabur fitnah menyatakan JAKIM dan khutbah Jumaat menggalakkan keganasan adalah suatu tindakan yang sengaja mahu mencetuskan kemarahan umat Islam sekaligus menggalakkan lagi islamiphobia....eeem bagai ada agenda tersembunyikan?

Adakah lawyer LGBT dan demo haram Bersih ni akan berdalih kononnya akaun twitternya kena godam atau sekadar minta maaf dan terlepas begitu saja?

Salah satu aktiviti pluralism meliberalisasikan agama anjuran Bar Council, Comango dan Lawyer for Liberty yang juga disertai oleh kapir harbi Eric Paulsen...

Yang peliknya kalau ada umat Islam yang menyentuh agama lain, mereka akan digelar ekstremis, militan, rasis dan pelbagai gelaran jelek. Tetapi bagaimana pula dengan si peguam mulut celupar ini?

Nak dipanggil apa?

Rasanya, tiada gunanya untuk kita menggesa Lawyers Of Liberty untuk memecat dan membuang peguam mulut celupar ini. 

Semua dah agak jawapannya…. 

Tetapi adakah perlu si kafir harbi ini diajar oleh golongan ekstremist tertentu jika JAKIM atau pihak berkuasa gagal menangkap dan menghukum kafir harbi ini??? 

Fikir-fikirkan jangan sampai seperti foto di bawah ini terjadi di Malaysia jika kemarahan menguasai kita... 

Mohon pihak JAKIM, PDRM dan SKMM bertindak segera tangkap dan hukum si lawyer musibat ini atau.... 

Malaysia ni kecil saja, bukan susah pun nak cari musibat ni, pejabat dan kelibat dia pun boleh dicari...tapi adakah masih perlu pihak berkenaan dipaksa atau diajar bagaimana mahu mencari musibat ini????

Tindakan pengganas dan militan IS terhadap musuh-musuh mereka. Nak jadi begini baru kita mahu gelabah dan bertindak?
Orang lain sibuk urus masalah banjir dan ekonomi negara, dia pula sibuk hina dan cari pasal...agaknya dia dah lama hidup senang kot?

mymassa

0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.