Tuesday, January 27, 2015

Pilhanraya PBT : Satu Usaha Terancang Kuasai Malaysia???

pilihanraya kini     2:45 PM    

PILIHANRAYA PBT: USAHA TERANCANG CHAUVINIST DAP KUASAI MALAYSIA!!!Bila Datuk Seri Hadi Awang, Datuk Haron Din dan para ulama syura PAS menolak sekeras-kerasnya cadangan DAP mengadakan pilihanraya pihak berkuasa tempatan (PBT), maka puak-puak chauvinist mula panas bontot dan menyerang keperibadian ulama-ulama tersebut.

Jika dahulu bila UMNO membantah perkara yang sama telah dianggap sebagai rasis dan tidak toleran telah menyebabkan puak-puak lahanat DAP berterusan menyerang UMNO, BN dan tak terkecuali Rosmah yang tak de kena mengena dalam soal ini.

UMNO dituduh jahat kononnya telah melakukan diskriminasi. Bertambah malang apa jua berkaitan dengan Melayu, Islam dan Sultan akan diserang habis-habisan oleh puak-puak chauvinist ekstremis ini atas alasan itu adalah hak asasi mereka.  

Namun kini situasi yang sama dialami oleh PAS - sebuah lagi parti Melayu yang cuba menjaga kepentingan umat dengan cara mereka tersendiri.

Mustahil apa yang diketahui UMNO berkaitan pilihanraya PBT tidak diketahui oleh PAS. Maka PAS telah bertindak bijak untuk kali ini menentang pilihanraya PBT tersebut.

DAP di Pulau Pinang kemaruk inginkan pilihanraya PBT 

Kenapa yer???

Adakah ini satu lagi usaha terancang dan tersirat kerajaan DAP Pulau Pinang untuk mendapatkan kuasa autonomi pemerintahan sendiri yang mahu memisahkan pentadbiran kerajaan Negeri dengan kerajaan Persekutuan?

Umumnya mengetahui jika berlakunya pemisahan akibat pilihanraya PBT ini, maka setiap PBT akan mempunyai kuasa autonomi kewangan dan pentadbiran sendiri.

Betty dan anak-beranak dinasti Lim dibawa melihat tanah-tanah jajahan mereka di Pulau Pinang menerusi pejabat Joseph Lim Guan Eng.
Sudah pasti ini akan memudahkan pihak berkuasa tempatan yang dikuasai tokey-tokey chauvinist ini menaikkan cukai pintu dan tanah sesuka hati.

Rumah bertambah mahal, banyak pusat hiburan yang merosakkan, ramai terlibat dengan kegiatan haram ah long, gangster, pelacuran, judi... Akhirnya rakyat juga yang susah!

Bila terjadi nanti adakah Ahli - Ahli Majlis PBT ini akan ikut cakap dan kehendak kerajaan Persekutuan terutama sekali dalam soal perancangan bandar?

Tak mustahil mereka yang menguasai sesuatu PBT di bandar-bandar akan bertindak sebagai maharaja atau gabenor yang mentadbir secara diktator. 

Malah secara langsung lama kelamaan juga ia akan mewujudkan sebuah pentadbiran kota yang berasingan di dalam sebuah negeri sepertimana sistem pentadbiran kota Vatican.

Pasti model Vatican ini akan dituruti oleh negeri-negeri atau bandar-bandar yang dikuasai oleh satu puak dari satu parti politik amat-amat rasis. 

Kesan pilihanraya PBT

Situasi ini telah dijelaskan oleh Timbalan Mursyidul Am PAS; Datok Dr Haron Din bahawa piliharaya PBT langsung tidak menyumbang ke arah keharmonian politik.   

Tak mustahil apabila hanya puak-puak chauvinist kaya dan berpengaruh DAP menguasai bandar dan pekan akan bebas melakukan apa saja atas nama kebebasan dan hak asasi.

Lihat apa yang berlaku di Pulau Pinang. Gerai Melayu bebas diroboh sedangkan gerai kaum-kaum mereka menyesakkan jalan dibiarkan. 

Hinggakan Bendahari PAS Pulau Pinang: Iszuree Ibrahim yang menegur kekejaman regim DAP pun dipecat dalam semua jawatan dalam kerajaan negeri dan PBT, peruntukkannya pula semua ditarik. Zalimkan?


Memang tak dinafikan DAP telah sekian lama menjadikan PBT sebagai platform perebutan jawatan politik sejak pertengahan 1960an. 

Parti chauvinist yang lahir dari sperma-sperma haram komunis-sosialisme anti Tuhan ini sentiasa berusaha mengawal pentadbiran bandar-bandar di seluruh negara khususnya di semenanjung. 

Pilihanraya PBT: Menyubur demokrasi atau kroni autokrasi?

Kononnya pilihanraya PBT akan menyuburkan konsep demokrasi, namun ia akan menjadi autokrasi apabila hanya satu kaum saja mendominiasi pekan-pekan dan bandar-bandar. 

Orang Melayu-bumiputera akan terpinggir ke kampung-kampung. Orang India kekal di estate dan ladang. 

Ramai juga terpaksa berhijrah ke Seberang Perai dan Kedah kerana tekanan hidup dizalimi regim DAP yang maha kejam itu.

Lihat apa yang berlaku di Pulau Pinang hinggakan azan, bacaan Al Quran dan Maulidur Rasul pun dihalang dan disekat.

Kawasan perkampungan Melayu di Balik Pulau, Tasik Gelugor, Kepala Batas, Sg Nibong rakus diceroboh dengan seenak-enaknya oleh regim ganas Joseph Lim.

Nampak sangat begitu licik keinginan dinasti Lim menguasai negara ini melalui pilihanraya PBT.

Imelda Betty Chew menjadi ratu Pulau Pinang!

Bini Joseph Lim; Betty Chew yang mendapat jolokan First Lady atau Imelda of Penang dilantik sebagai Ketua Majlis Pembangunan, Pembinaan dan Pengurusan Hartanah dalam Dewan Perniagaan Cina Pulau Pinang (PCCC) di kala Joseph Lim Guan Eng sendiri menjadi Pengerusi Hal Ehwal Tanah dan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Negeri Pulau Pinang.

Samada jadi ahli PCCC secara rasmi atau tidak duit rasuah dan sogokan tetap akan masuk ke beg tangan Gucci Bamboo Betty Chew

Bukti tersebut nyata berlakunya amalan kronisme dan nepotisme dalam pentadbiran regim Joseph Lim dan DAP di Pulau Pinang. Itu belum lagi pilihanraya PBT dilaksanakan di Pulau Pinang. 

Apa jadi kalau ia berjaya dilaksanakan?

Mungkin Betty akan bertambah kaya dengan wang rasuah para kontraktor. Al maklumlah bininya telah dijadikan mesin money laundering mengubah wang-wang haram yang disogokkan kepada suaminya dan juga regim DAP. 

Habis juga segala anak beranak dan babi-babi ternak Lim Kit Siang akan jadi penguasa-penguasa Vatican of Penang dalam PBT-PBT.

Memang puak-puak pemakan rasuah kontraktor dan tokey-tokey kaya ini berdegil kerana mahu melaksanakan pilihanraya PBT meskipun Mahkamah Persekutuan Ogos 2014 telah menolak permohonan kerajaan Pulau Pinang itu.

Hakikatnya sejak 1971 pilihanraya PBT ini telahpun ditolak dan dimansuhkan bagi mengekang politik perkauman yang mencetuskan insiden 13 Mei 1969 sebelum itu.

Nampaknya Presiden PAS Haji Hadi masih waras dan telah mengkaji implikasi pilihanraya PBT ini. Syabas Tuan Guru!

Penubuhan PPS ke arah menguasai PBT?

Puak-puak pemakan rasuah kontraktor ini telah merancang begitu teliti dengan menubuhkan Pasukan Peronda Sukarela (PPS) terlebih dahulu hasil wang sogokan dari tokey-tokey bisnis haram untuk menjaga bisnes-bisnes haram mereka.

PPS ini lama kelamaan akan menggantikan pegawai-pegawai penguatkuasa PBT yang kebanyakkannya orang-orang Melayu yang dipaksa menurut arahan si Joseph Lim merobohkan gerai-gerai Melayu, Mamak dan India tetapi membiarkan gerai-gerai kaum DAP beroperasi tanpa gangguan.


Tokey-tokey bisnes haram yang geletik nak jadi ahli PBT ini jugalah yang akan menjana kewangan PBT melalui apa jua bisnes tak kira halal haram janji masyuk. 

Mujur KDN mengharamkan PPS dahulu. Cuma kini wang-wang rasuah itu masih digunakan untuk membiayai operasi siber troopers Red Bean Army (RBA) di seluruh negara. 

Pilihanraya PBT - taktik sembunyi rahsia!

Semenjak DAP menguasai Pulau Pinang dan bandar-bandar besar di kebanyakkan negeri, sejak itu semakin banyak jenayah dan anti sosial berkembang.

Wang-wang haram yang dikumpul dari bisnes haram itulah yang banyak digunakan untuk merasuah segelintir pemimpin dan pencacai Melayu agar hati-hati mereka hitam dan bengap fikirannya supaya menurut apa saja arahan si chauvinist Joseph Lim dan Lim Kit Siang.

Sebab itulah ahli-ahli Majlis PBT perlu dipilih sendiri di kalangan kroni-kroni DAP dalam pilihanraya PBT bagi menutup banyak rahsia gelap bisnes haram DAP di bandar-bandar. 

Mesin money laundering sedang mempamerkan kemewahannya....
Bagi puak-puak pemakan dan pemberi rasuah ini wang boleh membeli kuasa dan menutup rahsia.  

Sebab itulah juga mereka amat sensitif dan takut dengan perlaksanaan sistem cukai GST yang akan membongkar rahsia-rahsia bisnes gelap mereka!

Joseph Lim bersama sebahagian dari jentera the Read Bean Army (RBA) yang menyebarkan propaganda jahat...duit haram rasuah kontraktor projek mengalir untuk membiayai aktiviti mereka

0 comments :

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.