Tuesday, April 28, 2015

#PrkRompin : 'Hasan, usah ambil hati ejekan calon kitar semula' - Mah

pilihanraya kini     12:13 PM    


Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong berkata calon Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Rompin, Datuk Hasan Arifin tidak harus mengambil hati dengan ejekan pembangkang mengenai calon kitar semula.

Sebagai seorang yang pernah digelar sebagai calon kitar semula oleh pembangkang pada PRK Parlimen Teluk Intan, April tahun lepas, Mah berkata apa yang penting ialah kesediaan berkhidmat kepada masyarakat terutama demi kebaikan masyarakat.

"Dulu mereka (pembangkang) kata saya calon kitar semula, tetapi itu bukan menjadi masalah kerana walaupun saya sudah tua, tapi saya masih ada tenaga dan semangat untuk berbakti kepada masyarakat. Dan akhirnya saya menang," kata beliau.

Mah ditanya oleh pemberita mengenai pengalamannya digelar sebagai calon kitar semula selepas menghadiri majlis dialog dengan Dewan Perniagaan dan Perindustrian Tionghua Daerah Rompin di Rompin semalam.

Walaupun dicemuh oleh pembangkang, Mah yang ketika itu berusia 53 tahun berupaya menewaskan peguam muda Dyana Sofya Mohd Daud, 27, dan merampas kembali kerusi itu dari DAP, yang ditawan DAP pada pilihan raya umum 2008.

Mah, yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, berkata umur calon bukan menjadi isu besar tetapi apa yang lebih penting ialah "hati dan semangat calon masih bertenaga."

Hasan, 62, bekas ADUN Tioman dan Bukit Ibam, menghadapi pertandingan satu lawan satu dengan Ketua Pemuda PAS Pahang, Nazri Ahmad, 40, dalam pilihan raya kecil pada 5 Mei ini.

Mah yakin bahawa BN akan memperoleh majoriti besar dalam pilihan raya kecil itu jika semua parti komponen bekerjasama bagi memastikan kemenangan dan juga yakin Hasan akan meneruskan legasi Allahyarham Tan Sri Dr Jamaluddin Jarjis untuk berkhidmat kepada masyarakat Cina di kawasan itu.

Mengenai kempen Gerakan di sini, Mah berkata sayap pemudanya telah menjalankan kempen secara agresif untuk memancing undi pengundi muda daripada kaum Cina melalui media sosial dan kempen secara bersemuka.

PRK Rompin diadakan selepas penyandangnya Tan Sri Dr Jamaluddin Jarjis terkorban dalam nahas helikopter di Semenyih, Selangor pada 4 April lepas

Parlimen Rompin mempunyai 1,352 pengundi kaum Cina yang meliputi tiga peratus daripada 53,294 pengundi di kawasan Parlimen itu.

-Bernama

1 comments :

KZSO said...

Hahahahhhh. Teringat kempen najib semasa pru lepas siap dengan placard "I LOVE PM". Keluar result kena tsunami cina kafir. Berhati-hati dengan kelicikan mereka. Teruskan berkempen!

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.