Tuesday, August 18, 2015

Letupan bom gegar Bangkok

pilihanraya kini     10:49 AM    
PETALING JAYA: Sekurang-kurangnya 27 dilaporkan maut dalam kejadian letupan di tengah Bandaraya Bangkok pada petang Isnin. Kejadian berlaku pada jam 7 petang waktu tempatan, berhampiran sebuah kuil Hindu dekat Erawan yang menjadi tumpuan pelancong. 

Dalam rakaman litar kamera tertutup (CCTV), ia memaparkan visual kejadian yang berlaku. CNN melaporkan, kesan letupan menyebabkan mayat mangsa berteraburan di kawasan berkenaan selain memusnahkan kenderaan berhampiran. 

Sementara itu, wakil Voice of America di Bangkok, Steve Herman menyangkakan pada mulanya letupan yang berlaku guruh. Dia yang berada di lokasi melaporkan sekurang-kurangnya enam mayat bergelimpangan. Susulan kejadian yang berlaku, pihak berkuasa Thailand menutup lokasi berkenaan kerana khuatir masih terdapat bahan letupan. 

Ia kemudian menemui satu lagi bom di kawasan berhampiran dan mengambil masa 50 minit untuk dimatikan. 

https://www.youtube.com/watch?t=18&v=Npuh3bQHM_E

1 comments :

pak Samsul said...

saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.