Tuesday, June 14, 2016

Orang Kuala Kangsar tidak suka ceramah provokatif

pilihanraya kini     1:44 PM    Tindakan pembangkang yang cuba mencetuskan provokasi dalam kempen mereka di Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar, hanya akan mencetuskan suasana tidak harmoni dan kebimbangan semua pihak.

Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir berkata beliau percaya penduduk di Kuala Kangsar akan menolak kempen sedemikian.

"Saya percaya rakyat tidak suka dengan ceramah provokasi, saya percaya rakyat di sini tidak suka kepada ceramah yang cuba memberikan suasana yang tidak baik kepada rakyat," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Bersama Pemimpin dengan Persatuan Pesara Kerajaan Malaysia di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas ceramah Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli di Kuala Kangsar pada Khamis lepas yang dipetik berkata 'mahu membaling bom atom' kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Zambry berkata beliau menyerahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan terhadap kenyataan dan keseluruhan kandungan ucapan Rafizi itu.

Zambry berkata pihak pembangkang perlu sedar bahawa mereka juga bertanggungjawab untuk bersama-sama menjaga keharmonian dan ketenteraman di negara ini.

"Kita perlu berhati-hati supaya perkataan yang digunakan dalam ceramah tidak mencetuskan keresahan dengan istilah bom.

"Oleh kerana itu, setiap ceramah perlu dilakukan mengikut peraturan dan undang-undang serta tidak di luar batasan," katanya.

PRK Parlimen Kuala Kangsar pada 18 Jun ini menyaksikan pertandingan empat penjuru antara calon BN, Pas, Amanah dan Bebas.

PRK itu diadakan berikutan kematian penyandangnya Datuk Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad yang terkorban dalam nahas helikopter di Sebuyau Sarawak pada 5 Mei lepas. 

2 comments :

PENGAKUAN SAYA BERSAMA KELUARGAKU INI BUKAN CERITA ATAU PUN REKAYASA BENER-BENER TERBUKTI SAMA SAYA.

Terima kasih sebesar-besarnya yang kami ucapkan kepada mbah warjoh yang telah memberikan keberhasilan dan keberuntungan bagi keluarga saya.berkat bantuan beliau saya sekarang sudah hidup tenang karena suamiku sudah punya usaha tambak yang luasnya sekitar 5 hektar kurang lebih. begitupun juga saya dirumah buka warung sembakau dan sekarang pun saya sekeluarga tidak di kejar-kejar hutang lagi. mulanya keluarga Kami di berikan angka gaib hasil ritual dari mbah warjoh yang sangat Jitu 100% dijamin tembus.sehingga keluarga saya sekarang merasa tenang lagi.sekali lagi terima kasih mbah jasamu dikeluarga saya tidak akan terlupakan.Jika anda butuh angka gaib hasil ritual mbah warjoh silahkan Tanyakan aja Pada mbah dinomer hp beliau di: 0851 4534 4218 atau silahkan KLIK DISINI Terima kasih.


KISAH NYATA DARI SAYA BPK.KARTA BUKAN REKAYASA INI BETUL2 NYATA DIKELUARGA KAMI.
Assalamualaikum wr.wb,saya BPK.KARTA seorang buruh tani di madium jawa timur ingin mengucapka banyak terimah kasih kepada KI WARSA atas bantuan AKI. kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan KI WARSA pula yang telah memberikan angka gaib hasil ritual beliau kepada saya yaitu 4D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut turut tembus.sekali lagi makasih yaa AKI karna waktu itu saya cuma bermodalkan uang cuma 200 ribu dan akhirnya saya menang.Berkat angka gaib hasil ritual AKI WARSA saya sudah buka usaha matreal di jakarta dan istri saya juga buka butyk baju dimall mangga dua. Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yg ingin seperti saya silahkan HUB/SMS AKI WARSA di nomor hpnya di: 0852 4968 9269 atau KLIK DISINI dan ramalan AKI WARSA memang memiliki ramalan GAIB” yang dijamin 100% tembus.
KARNA RASA HATI YANG GEMBIRA MAKANYA NAMA BELIAU SAYA CANTUNKAN DI INTERNET…

*angka ritual gaib singapura

*angka ritual gaib hongkong

*angka ritual gaib malyaisia

*angka ritual gaib sidney

*angka ritual gaib kuda lari.

© 2011-2014 PILIHANRAYA KINI . Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.